Färgstarka gardiner

Idag ska ni få se riktigt färgstarka foton, som jag tog i Liselotts kök för ett tag sedan. I inlägget om hennes väggmålning nämnde jag att Liselotts stora intresse är handarbete. Hon har sytt massor av fantasifulla barnkläder medan hennes två söner var mindre (när de ännu gick med på att bära annat än Spindelmannen-tröjor). Just nu syr hon mest kläder till sig själv och hon använder gärna färgglada och mönstrade tyger i retrostil.

Det som jag fotade var dock inga kläder, utan köksgardiner sydda med lappteknik.

Gardinerna går i röda, gula och orange toner och ger mycket värme till rummet. Det roliga med gardinerna är att alla tyger som använts är gamla tyger som Liselott köpt på loppis, fått av vänner eller bytt till sig på tygloppis. Liselott kan redogöra för precis varje tygbits historia.

Ett av de röd- och vitrutiga tygerna har varit gardiner på villan när Liselott var liten, så de bär på många barndomsminnen. Ett annat tyg kommer från hennes föräldrars lägenhet i Helsingfors på 60-talet när hennes mamma jobbade som skådespelare på Svenska Teatern. Liselott säger att de bästa tygerna är gamla herrskjortor, julgardiner eller lakan.

Ser ni de små vackra husen på hyllan ovanför gardinstången? Dem har Liselott tillverkat själv på en keramikkurs.

Duken på matbordet har hon vävt på en liten minivävstol som hon hittat på loppis för 5 euro. Tygerna är de samma som i gardinerna, så de matchar varandra perfekt.

Hon har även virkat en liten korg av samma tyger.

Visst är det härligt med färg? Själv är jag dock ganska dålig på att våga använda färger här hemma… Vad föredrar ni som läser bloggen – mycket färger och mönster i inredningen eller vitt och enkelt? Eller kanske något däremellan?

0 gillar
Gardiner Hemma hos-reportage Kök

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Reply
  Barbro
  28 juni, 2011 at 15:09

  Vilka varma soliga gardiner,gav en mycket hemtrevlig och ombonad känsla.De var åtminstone helt min stil,tror jag skulle gå i psykos om jag bodde i ett hus med så mycket vitt som numera förekommer.Kan vara en yrkesskada,för de är ju känt att depression behandlas med ljusterapi och då sitter man i ett vitt rum och har också vita lakan över sig och så mycket som möjligt skall vara vitt i rummet,så de är de jag funderat kring,är folk deprimerade nu för tiden,då man inte vågar ta in färger i sitt hem.Detta är mitt svar och mina funderingar.
  Effektfullt och fint fotat.

  • Reply
   Anna-Lena
   28 juni, 2011 at 15:24

   Intressant teori Barbro! För mig handlar det mest om att jag tycker det är lugnt och harmoniskt för ögat med ljusa färger och mycket vitt. Rofyllt och avkopplande – och lätt att förändra genom att lägga till små färgklickar här och där.

 • Reply
  Rockmom
  28 juni, 2011 at 21:17

  Jag är ju mest inne på mycket svart, i kombination med vitt och grått. Sen kan man ha kuddar och vaser som färgklickar. Just nu är jag inne på cerise, lila och rött. Men det kan ändra 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   28 juni, 2011 at 22:56

   Det låter jättesnyggt. Svart gillar jag också, och gärna i kombination med rosa el. cerise.

  • Reply
   Anna-Lena
   29 juni, 2011 at 09:13

   Coolt! 🙂 Och snygg kjol också. Det blommiga tyget är
   jättefint!

 • Reply
  Hanna
  29 juni, 2011 at 13:59

  Vit bas med lite accentfärger tycker jag om. Då går det också lätt att variera sig om basen är ljus. T.ex. kan man ha olika färger varje säsong. Härligt med personlig inredning förresten. Din vän Liselott är verkligen duktig och kreativ!

  • Reply
   Anna-Lena
   29 juni, 2011 at 14:39

   Då har du samma smak som mig 🙂 Jag tycker också om att variera inredningen lite efter säsong och det är lätt då man har en ljus bas. Ja, Liselott är himla duktig! Önskar jag hade ens en liten del av hennes kreativitet och talang!

 • Reply
  Hanna
  2 juli, 2011 at 17:43

  Vad roliga gardiner! Hälsningar till Liselott, kände henne en aning i ungdomen.

  Fin blogg! Kommer gärna hit på nytt!

  • Reply
   Anna-Lena
   2 juli, 2011 at 17:50

   Tack, kul att du gillar bloggen! 🙂

 • Reply
  Michelle Carlsson
  11 januari, 2012 at 20:11

  Hej!
  Skulle du kunna be hon som har sytt dessa gardiner höra av sig till min mejl?
  Ja är väldigt intresserad av att köpa gardinerna om hon kan och vill göra lika dana till mig!
  Be henne höra av sig till:
  MiichelleCarlsson@hotmail.com
  Tack !

  • Reply
   Anna-Lena
   11 januari, 2012 at 20:44

   Ja, jag kan vidarebefordra din mailadress till henne.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.