Projekt: lekstuga

Ett av sommarens roligaste projekt för både vuxna och barn är utan tvivel att fixa till lekstugan som anlände för ett par veckor sedan. Jag gissar att vi inte är den enda familjen som köpt eller byggt en lekstuga i sommar. Vi tog den enkla vägen och köpte en lekstuga som levererades färdigbyggd.

Det visade sig att det ändå är alldeles tillräckligt med jobb innan den är färdig. För det första var det ganska krångligt innan den var förflyttad från släpvagnen till sin plats mellan sandlådan och skogen. Det krävdes fyra starka karlar, men nu står den där den ska.

Sen var det dags att börja måla stugan och det är ett projekt som tar mycket längre än man skulle kunna tro! Den blir samma ljusbeige färg som huset.

Det roligaste är ändå att fundera på hur insidan ska inredas. Jag vill inreda med vackra saker och möbler trots att jag vet att barnen kommer att klampa in med sandiga och smutsiga skor. Färgskalan kommer att gå i rött, vitt och blått eftersom det känns somrigt och snyggt. Storasyster i familjen ville förstås helst ha allt i rosa, men med tanke på att hon redan har ett rosa rum så fick jag henne övertygad om att rött och blått skulle bli jättefint.

Insidan är ännu helt ofärdig, men vi lyfte in spisen och lite köksattiraljer så att leken kunde börja. Den vita skivan som ligger på golvet ska få ben under sig och så småningom bli en diskbänk. Väggarna ska målas vita. Golvet är jag lite osäker på, endera målar vi det eller så lägger vi in en plastmatta. Hur har ni gjort med golvet i era lekstugor?

Blommorna står på spisen tillsammans med kastrullerna. Varje dag får jag ca 4-5 likadana små blombuketter av en entusiastisk blomälskande tjej. Så vi har en del små vaser lite här och där i huset…

Jag har kört runt till varje möbelbutik och loppis i hela stan på jakt efter små stolar och ett litet bord till ett rimligt pris. Det var inte lätt att hitta! Det enda möblemang jag hittade var alldeles för dyrt. Sen meddelade maken plötsligt att han skulle på arbetsresa till Helsingfors och kunde sticka in en snabbis på Ikea och hämta bordet och stolarna som jag pratat om i flera veckor. Så nu har vi fått hem ett fint möblemang i vitt!

Fler bilder på lekstugan följer vartefter projektet framskrider.

0 gillar
Hemma hos oss Lekstuga

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  Yvonne
  10 juni, 2011 at 08:23

  Kul med din blogg, inredning är alltid intressant.
  Vi har plastmatta i lekstugan. Lätt att rengöra och enkelt att byta om man vill.

  • Reply
   Anna-Lena
   10 juni, 2011 at 08:46

   Hej, kul att du hittade till bloggen! Ja, det lutar väl åt en plastmatta här också. Man måste ju tänka på vad som är lättast att hålla rent.

 • Reply
  Fredrica
  17 juli, 2014 at 04:05

  Hej!
  Har du möjligen färgkoden på den ljusbeige färgen till huset och lekstugan?

 • Reply
  Ulf Lassander
  18 juni, 2015 at 15:14

  Jag gjorde i fjol en helt spontan utflykt till Valsörarna. Helt skön dag med örnar, kaffe och grisar. Rekommenderar!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.