Terrassväder

De senaste dagarnas värmebölja har gjort att vi tillbringat största delen av dagarna utomhus. Helst på terrassen under taket, det har nästan varit för varmt för att vistas i solen i mitt tycke. Igår satt vi hela förmiddagen på terrassen och läste tidningar och böcker och drack kaffe och saft. När det blev lunchdags åt vi ute. Lyckligtvis blåste det sköna vindar som gav lite svalka igår, men idag har det nästan varit helt vindstilla. Pust!

Vi har en stor terrass med tak och den rymmer ett matbord med sex stolar i polyrotting samt några mindre sittgrupper. Polyrotting är nog en av de bästa “uppfinningarna” på länge, det är lika enkelt att sköta som vanliga plastmöbler men betydligt snyggare. Möblemanget har stått ute på terrassen hela vintern och inte tagit någon skada av kölden. Det enda man ska tänka på är att man inte ska stöta till möblerna på vintern för då kan trådarna brista. Polyrottingmöbler bleks inte heller i solen.

Eftersom det är tak på vår terrass har jag planerat att ha några solstolar ute på gräsmattan för de sällsynta stunder man skulle ha tid att ligga och sola. Jag tycker att de amerikanska däckstolarna är otroligt fina och skulle passa bra hos oss, men möbler i vitmålat trä som står under bar himmel brukar inte se snygga ut så länge. De kräver mycket skötsel och det är inte vår starka sida. Men fina är de som sagt…

Bild från Plantagen

 

Så istället skaffade vi två vanliga Baden-Baden solstolar för några veckor sedan. Stolarna har legat ouppackade i sina lådor ända tills igår. Vi köpte dem i tron att de var mörkgråa och enfärgade, så döm om min förvåning när jag packar upp dem och får se att de är grå- och vitmönstrade. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men jag tycker faktiskt de är riktigt coola!

Dagens Baden-Baden stolar är ju lite moderniserade om man jämför med de som fanns för några år sedan. Förr hade de tjocka dynor som man skulle komma ihåg att ta in varje kväll ifall det regnade på natten. Dagens stolar har inga dynor utan är gjorda av ett stadigt material som går lätt att torka av och de kan utan problem stå ute i regnet.

En annan sittgrupp består av två vita stolar (också de i polyrotting) och ett litet bord. Det verkar vara trendigt att “inreda” terrassen med olika dynor, filtar och pynt för att göra det mysigt, men jag är lite försiktig med det eftersom det mesta som står utomhus dygnet runt blir så otroligt dammigt. De vita dynorna hålls inte heller vita så länge utan täcks snabbt av ett dammlager.

Lite terrasspynt har jag dock i form av en tavla som jag fått i gåva från en webbutik när jag beställde nya möbler för ett tag sen. Jag hittade ingen plats åt tavlan i huset så den hamnade ute på terrassen. Jag har även inhandlat en annan slags “prydnad/nyttoföremål” som man oftast inte brukar ha utomhus, men det ska jag visa i ett annat inlägg. Jag måste bara hinna spika upp saken på väggen först… Min lavendel verkar inte må speciellt bra i värmen, men å andra sidan är jag inte direkt känd för att ha gröna fingrar heller…mina blommor brukar få vatten väldigt sällan, men när de väl vattnas får de ordentligt på en gång.

Några sommarblommor har jag inte på terrassen ännu, för enligt “förstå-sig-påarna” ska man inte plantera ut dem före 10:e juni eftersom det kan förekomma frostnätter. Fast det har väl inte direkt varit risk för det under de senaste nätterna med temperaturer på närmare 20 grader. Så i helgen ska det nog planteras i några krukor. Det gäller bara att komma ihåg att vattna dem då också!

0 gillar
Hemma hos oss Terrass

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Barbro
  11 juni, 2011 at 08:17

  Trevligt att följa med er ungdomar i era heminrednings bloggar.
  Fast jag aldrig skulle klara av att bo i så mycket vitt så är de vacker att se på dessa foton.
  Moster B.

  • Reply
   Anna-Lena
   11 juni, 2011 at 13:26

   Roligt att du hittat hit Moster B! 🙂
   Jo, jag kan tänka mig att det är många som inte själva skulle vilja omringa sig med så mycket vitt, men för mig är det en lugn och behaglig miljö som är enkel att förändra med olika färger om man vill.

 • Reply
  Ica
  11 juni, 2011 at 10:55

  Kikade in på din blogg och måste bara kommentera huset. Verkligen superfint! Vad är det för modell?

  • Reply
   Anna-Lena
   11 juni, 2011 at 13:37

   Tackar! Det är en egenritad modell, men Heikius Hus har byggt det.

 • Reply
  Malin
  12 juni, 2011 at 07:21

  Vad fint!
  Er terass ser verkligen härlig ut, jag skulle med vilja ha en sådan….!

  Kram
  Malin

  • Reply
   Anna-Lena
   12 juni, 2011 at 08:36

   Hej Malin! Jo, det är skönt med en stor terrass med tak när det är så här hett!

 • Reply
  Marie
  2 mars, 2014 at 13:39

  Hej! Letar snygga solstolar och hamnade på din sida. Den grå mönstrade var fin, jag undrar var ni köpt den? MVH Marie

  • Reply
   Anna-Lena
   2 mars, 2014 at 13:55

   Oj, nu är det så länge sen så jag minns inte! Men jag tror det var på en möbelaffär som heter Asko här i Finland http://www.asko.fi

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.