Trångt

Jag har flera gånger tänkt att NU har vi nog allt färdigt i huset. Bara för att en vecka senare komma på ännu ett projekt som måste åtgärdas. Man blir nog aldrig helt färdig har jag insett… Just nu är det främst de där tråkiga projekten som återstår, som att lägga upp vägghyllor och göra i ordning klädskrubbarna i barnens rum.

Ett roligare och mer akut projekt just nu är att få babykorgen utbytt mot spjälsängen. För det börjar bli trångt minst sagt!

 

Storasyster började sova i spjälsäng då hon var 4,5 månad och lillebror är snart 5,5 månad och flera centimeter längre än hon var, och ändå sover han fortfarande i babykorgen. Anledningen till att vi inte bytt till spjälsäng ännu är att den ska målas vit för att passa bättre in i hans blivande rum. Sängen var ursprungligen antikbetsad, men nu har vi inget annat i den färgen så den får bli vit. Just nu står den under biltaket i väntan på att bli färdigmålad.

 

Vi funderade först på att ha en målare att måla om sängen, men eftersom det är ganska dyrt bestämde vi oss för att måla den själva…vilket så här i efterhand inte var ett speciellt klokt beslut. Min mamma har haft stort tålamod och målat sängen med pensel tre gånger, men ändå täcker inte färgen det bruna. Efter mycket letande hittade jag giftfri spraymålarfärg och nu har jag använt upp två burkar. Och det täcker fortfarande inte den bruna färgen på alla ställen. Men jag tror det får duga så här. Den får se lite “antik” ut med det mörka som lyser fram på vissa ställen. För i natt måste han få sova i sängen, han är minst 5 cm för lång för korgen så det är verkligen på tiden. Kanske man kan hoppas på lite bättre nattsömn på köpet också?

Med facit i hand hade det nog blivit både billigare och snyggare resultat att föra sängen till en målare som hade sprutmålat den, men det är lätt att vara efterklok. Vi vet i alla fall till nästa gång…

Roligt att ni är så många som hittat till bloggen de första dagarna! Man får gärna lämna en kommentar också… Det blir roligare att skriva då! 🙂

0 gillar
Barnrum Hemma hos oss

Du Kanske Också Gillar

13 Kommentarer

 • Reply
  Sandra
  9 juni, 2011 at 20:10

  Här en premiärkommentar! Kul att du börjat blogga om inredning igen, du är så bra på det. Kan tänka mig att spjälsängen är ett svårt projekt… hade själv tänkt måla vår med nu är jag ännu mer övertygad om att spara min energi till annat 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   9 juni, 2011 at 20:51

   Trevligt med den allra första kommentaren! 🙂
   Ja, jag skulle råda dig att <strong>inte </strong> måla spjälsängen. Blir nästan billigare att sälja den och köpa en ny i rätt färg. 🙂

 • Reply
  Carola
  10 juni, 2011 at 08:48

  Vi har också en sån säng i brunt som jag fantiserat att måla vit men efter att ha prövat att måla en brun pinnstol vit så gav jag nog snabbt opp den tanken jag med 🙂 Kanske nog blir att föra den till en målare istället…

  • Reply
   Anna-Lena
   10 juni, 2011 at 09:53

   Ja, synd att man inte visste på förhand hur svårt det är att få ett snyggt resultat.

 • Reply
  En vacker vardag
  10 juni, 2011 at 09:09

  Kikar in och önskar er en trevlig helg!

  • Reply
   Anna-Lena
   10 juni, 2011 at 09:53

   Detsamma till dig! 🙂

 • Reply
  Anna
  10 juni, 2011 at 12:21

  Jag målade en stol vit med sprayfärg inne i lägenheten en gång. Sen målade jag den lila väggen vit och köpte en stor matta för att täcka de värsta vita färgfläckarna. Sen målade jag inte mer.

  • Reply
   Anna-Lena
   10 juni, 2011 at 13:06

   Oj då! 🙂 Jag var iaf förutseende nog att måla utomhus. Fast ena dagen blåste det så hårt så hälften av färgen hamnade på annat håll…

 • Reply
  sus
  11 juni, 2011 at 23:09

  Sötisen, er lillebror, ser onekligen trångt ut!
  Verkligt komiskt att läsa detta nu, för jag satt för ett par minuter sen och tittade på lillebrors spjälsäng och tänkte att egentligen borde vi måla den… Eller så inte, efter att ha läst detta inlägg? Fast vår kanske skulle vara mer lättmålad än er, då vår är Ikeas enklaste trävariant? Träet är rätt så obehandlat.
  Hursomhaver – urkul att läsa din blogg! Grattis till den!

  • Reply
   Anna-Lena
   11 juni, 2011 at 23:15

   Hej, kul att du hittat hit också! 🙂 Ja, vår säng var ju antikbetsad och fast vi sandpapprade den innan vi började måla så blev det inte så snyggt. Tror nog att er modell skulle vara betydligt enklare att måla. Jag visste inte att du hade en blogg, nu måste jag kolla in den! Ha det så bra i värmen! 🙂

   • Reply
    sus
    11 juni, 2011 at 23:19

    Tack – ja jag njuter nog av värmen, men lider med de små. Det blir ju svårare att sova och så…
    Bloggar lite sporadiskt om ditt och datt, välkommen att kika in!

 • Reply
  Emma | Tillvaron
  30 september, 2013 at 20:31

  Hejsan, jag undrar vad det var för giftfri sprayfärg du hade, märke och så? Ska spraymåla en spjälsäng snart och har inte lyckats hitta något giftfri sprayfärg.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.