Trevlig midsommar!

Nu blommar lupinerna för fullt i dikesrenen längs vår väg. Jag tycker de är så vackra och jag har inget emot att de sprider sig. För några dagar sedan hade någon slagit gräset längs med vägen och många lupiner låg halvvissnade på marken. Vi räddade dem och satte dem i vatten och efter en natt hade de flesta återhämtat sig. Så vi fick en vacker midsommarbukett att ha på matbordet.

Jag har hört att det pågår ett projekt här i Västra Finland där man försöker utrota olika växter som har spridit sig från trädgårdarna till naturen, däribland lupinerna. Lupiner hör egentligen inte hemma i den finländska naturen och deras spridning hotar att ersätta ursprungliga ängs- och lundväxter. Så det är väl på gott och ont med dessa lupiner antar jag. Men fina är de i alla fall och de får gärna sprida sig till vår gård!

Ha en riktigt trevlig midsommar!

0 gillar
Blommor Hemma hos oss Midsommar

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Tina S
  23 juni, 2011 at 16:19

  Trevlig midsommar!

  • Reply
   Anna-Lena
   23 juni, 2011 at 16:26

   Detsamma till dig!

 • Reply
  Ica
  24 juni, 2011 at 11:10

  Jag har heller inget emot lupiner, har faktiskt ett knippe i min rabatt. De är jättevackra när de blommar, även om det är bara för en kort tid. Har faktiskt aldrig tänkt på att ta in några, men det var jättesnyggt på ditt bord. Trevlig midsommar!

  • Reply
   Anna-Lena
   24 juni, 2011 at 20:52

   Jo, de är riktigt fina även att ta in, fast de skräpar ganska mycket. Trevlig midsommar till dig också!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.