Tuff tapet

Idag tänkte jag fortsätta på temat väggdekorationer som jag också skrev om för ett tag sedan. Den här gången har jag fotograferat på frisörsalongen Milou i Vasa, där de har en riktigt läcker tapet som täcker en hel vägg.

Milou grundades av Mikaela Nyström och Marie Forsman år 2001. Salongen är inrymd i en mysig källarlokal i ett trähus som är över 100 år gammalt. Mikaela Nyström berättar att huset är skyddat så de får inte göra några stora förändringar där. Tapeten beställdes för ca 2 år sedan från Photowall.fi. Att det blev just ett motiv med Modesty Blaise berodde mest på slumpen – de tyckte att motivet skulle passa bra i deras salong.

Egentligen sökte de först efter en mera “harmonisk” motivtapet, men när de såg seriefiguren från 60-talet tyckte de att kontrasten mellan de gamla tegelväggarna och den moderna tapeten skulle vara häftig.

När Mikaela och Marie övertog lokalen målade de träpanelen på väggarna i grönt. Mikaela skrattar åt det idag och förundras över hur mycket smaken och stilen kan ändras på tio år. Nu är panelen vitmålad och passar bra med rummets övriga inredning.

Mikaela berättar att möbler som är designade för frisörsalonger inte faller dem i smaken, så hennes pappa har hjälpt dem med salongens inredning. Han har bl.a. snickrat kassadisken och tillverkat speglarna och hyllorna.

Väggen med den infällda hyllan har de själva byggt, tidigare var det helt öppet mot köket som finns bakom väggen. I en frisörsalong behövs det många öppna hyllor för alla hårvårdsprodukter.

Inredningen är en skön blandning av gammalt och nytt och tegelväggarna ger verkligen en speciellt karaktär åt utrymmet.

0 gillar
Hemma hos-reportage Väggdekor

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Camilla
  26 juni, 2011 at 22:34

  Nämen vad kul med detta inlägg, här jobbar ju "min" frissa 😀 Och visst är salongen mysig och frissorna stadens bästa!

  • Reply
   Anna-Lena
   26 juni, 2011 at 22:48

   Javisst! Tror nästan vi har samma frissa 😉

 • Reply
  Rockmom
  27 juni, 2011 at 09:12

  De sover ganska bra på dagarna, A-L. Tre pass blir det. Första vid halv9-9, då brukar de sova ca 1-1½ timme, andra passet mellan 12 och 2, och tredje passet klockan 16, då blir det allt mellan ½ timme till 1½ timme.
  Ska följa med din nya blogg 🙂

 • Reply
  Camilla
  27 juni, 2011 at 16:00

  Ser man på, världen är liten 😉

 • Reply
  sanna
  27 juni, 2011 at 22:13

  oj vilken fin tapet. Känner för att gå till den frissan nån gång!

 • Reply
  Lyckoslanten
  28 juni, 2011 at 12:01

  Vilken häftig frisersalong! Fototapeten passar superbra! Kul att du gör sådana reportage – har tittat runt här hos dig och kommer gärna igen! :o)
  Ps. Roligt att du är med i min utlottning!

  • Reply
   Anna-Lena
   28 juni, 2011 at 12:51

   Tack, vad roligt att du gillar min blogg! Jag tycker mycket om din blogg också, du har jättefina foton och inspirerande texter.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.