Väggkonst

I helgen besökte jag Liselott Nyström som bor i ett 70-talshus med sin sambo Mats och deras två pojkar Benjamin, 4 år och Lukas, 3 år. Anledningen till besöket var att jag ville fotografera den vackra väggmålningen som Liselott har piffat upp grovköksväggarna med.

Ett vackert Magnoliaträd pryder numera tre av rummets fyra väggar. Snyggt, eller hur? Lägg även märke till den smarta lösningen för smutstvätt, varje familjemedlem har en egen korg.

Liselott och Mats har bott i huset i 7 år, men hon berättar att de inte riktigt har bestämt ifall de ska bo kvar i huset eller söka ett nytt boende. De vill ändå renovera lite i lugn takt för att fräscha upp huset. Grovköket har under de senaste åren använts som skötrum, men eftersom den tiden börjar vara förbi nu så ville Liselott förnya lite. Hon började med att måla väggarna i en grå färg upptill och en rosa färg nertill, som matchar med en kakelbård som finns på ena väggen. Sedan började hon fundera på någon slags väggdekoration och utgående från färgerna så valde hon att måla ett magnoliaträd.

På en av väggarna finns en lite mindre kvist av Magnoliaträdet. Liselott berättar att hela “make-overn” av rummet kostade ca 120 euro, då ingår all målarfärg, penslar och andra tillbehör samt gardintyget.

Liselott är väldigt konstnärlig och otroligt duktig på att rita och måla naturtrogna motiv. Hon har ingen konstnärlig utbildning, annat än bildkonstlinjen i gymnasiet, men tidigare har hon jobbat som illustratör i fem år åt Forststyrelsen. Där hade hon bl.a. i uppdrag att skapa illustrationer till nationalparkernas informationstavlor och broschyrer, så djur- och naturmotiv är hon väldigt van vid att måla. Just nu jobbar hon dock inte med konst, utan som ungdomsinformatör.

Liselott säger att hon gärna skulle ägna mera tid åt målandet, men som småbarnsmamma skulle det i så fall behövas åtminstone tre extra timmar varje dygn. Liselott har även två andra hobbyn som tar mycket tid i anspråk; handarbete och trädgårsskötsel. I ett senare inlägg ska jag visa vad hon gjort av gamla resttyger. Ifall någon är intresserad av en egen väggmålning kan Liselott tänka sig att ställa upp, ifall hon hittar en lucka i sitt schema.

Ett stort tack till Liselott med familj som lät mig fotografera väggmålningen!

P.S. Det här med väggdekorationer kommer jag att återkomma till i fler inlägg senare. Det finns så många roliga och kreativa saker man kan göra med sina väggar!

 

0 gillar
Hemma hos-reportage Väggdekor

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  En vacker vardag
  13 juni, 2011 at 22:14

  Väldigt trevligt att presentera en såhär personlig och kreativ lösning i hemmet. Trädet är ju dessutom otroligt snyggt målat! Där ser man att man kan göra en stor förändring för en relativt liten slant om man är litet händig och har bra visioner.

  • Reply
   Anna-Lena
   13 juni, 2011 at 23:03

   Ja, visst är det otroligt vackert målat! Önskar verkligen jag hade den talangen, då skulle jag nog gå lös på flera väggar här hemma 🙂

 • Reply
  Tina S
  14 juni, 2011 at 10:30

  Åh, så vackert målat! Måste tipsa dig om min gamla klasskompis Ann-Sofie Eriksson, från konstskolan, som också sysslar med väggmålningar. På http://www.mejaboda.fi hittar du hennes fina konstverk.

  • Reply
   Anna-Lena
   14 juni, 2011 at 10:58

   Wow, vilka konstverk! Otroligt vackra målningar hon gjort!

 • Reply
  Linda
  14 juni, 2011 at 12:14

  Wow! Det där var vackert!

 • Reply
  Marina
  14 juni, 2011 at 14:57

  Otroligt fint! Hade gärna haft en sådan målning hemma. Tänk om man kunde måla så fint!
  Din blogg är mysig, har lagt till den i mina favoriter. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   14 juni, 2011 at 15:15

   Jättekul att höra att du gillar bloggen! 🙂

 • Reply
  Fototapet | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  26 juni, 2011 at 14:43

  […] tänkte jag fortsätta på temat väggdekorationer som jag också skrev om för ett tag sedan. Den här gången har jag fotograferat på frisörsalongen Milou i Vasa, där de har en riktigt […]

 • Reply
  Färgstarka gardiner | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  28 juni, 2011 at 14:50

  […] ska ni få se riktigt färgstarka foton, som jag tog i Liselotts kök för ett tag sedan. I inlägget om hennes väggmålning nämnde jag att Liselotts stora intresse är handarbete. Hon har sytt massor av fantasifulla […]

 • Reply
  Flickrum i vitt och rosa | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  30 augusti, 2011 at 20:27

  […] och ”dammsugarna” i lilla skålen. De två mindre bakelserna har min kompis Liselott virkat. Det här inlägget postades i Barnrum, Hemma hos oss. Bokmärk permalänken. […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.