Hösttecken

Det brukar ju rapporteras flitigt om olika vårtecken i mars-april, men konstigt nog är hösttecken inte lika vanliga. Antagligen för att de flesta inte vill att sommaren ska ta slut. Idag stötte jag i alla fall på det första “hösttecknet” utanför vårt hus.

Okunnig som jag är kan jag inte säga vilken svamp det är. Den är lika röd som en flugsvamp men har inga prickar. Kanske en sopp av något slag? Någon som vet?

0 gillar
Trädgård & natur

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Vicke
  30 juli, 2011 at 17:44

  Skulle snarare gissa på någon slags kremla än en sopp, finns en massa röda sådana, men vilken vet jag inte 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   30 juli, 2011 at 17:47

   Ok, du kan mycket väl har rätt. Jag känner nästan bara igen Karljohan, flugsvamp och kantareller. 🙂

 • Reply
  Camilla
  31 juli, 2011 at 00:52

  nej fy, höst vill jag ännu inte ha! Alla årstider har sin charm men nog är ju sommaren allra bäst 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   31 juli, 2011 at 09:32

   Jo, visst är det så! Även om jag har tröttnat lite på de allra varmaste dagarna för i år. Men regn och rusk längtar jag ändå inte till.

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  1 augusti, 2011 at 13:32

  Kremla!
  Älskar både hösten och svampplockning – min största passion!

  • Reply
   Anna-Lena
   1 augusti, 2011 at 13:43

   TACK! Då vet vi att det med säkerhet är en kremla! Kan man äta dem?

 • Reply
  Hanna
  3 augusti, 2011 at 19:44

  Jepp, en kremla är det. Vissa är ätliga. Man kan smaka en liten bit på tungan och om den smakar beskt är den inte ätligt (men nog inte giftig heller så det är ingen fara) smakar det inget så är den ätlig. Men kemlor är nog inga delikatessvampar som Carljohan eller kantareller… De gula är väl dessutom bättre om jag minns rätt!

  • Reply
   Anna-Lena
   3 augusti, 2011 at 19:52

   Tack för infon Hanna! Roligt att lära sig nåt nytt! Som liten plockade jag mycket svampar med mina föräldrar, men de flesta kunskaperna från den tiden har jag nog tyvärr glömt bort.

 • Reply
  ghita
  6 augusti, 2011 at 02:17

  Storkremlor är visst delikatesser! (Kommentaren ovan av Hanna får stå för henne. Många jämför alla svampar med kantareller och karljohan). Gräddsås med storkremlor är smaskens (ser ut som skinksås, ifall du vill lura nån ickesvampälskare:)

  • Reply
   Anna-Lena
   6 augusti, 2011 at 09:20

   Oj, det låter ju gott! Kan jag komma med kremlorna till dig så lagar du såsen, Ghita? 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.