Iittala Korento

Korento är en relativt ny serie från Iittala som kom ut på marknaden i våras. Jag tycker den känns lite “höstig” med sina starka terrakotta, gröna och turkosa färger.

 

 

Serien är designad av mannen bakom den populära Taika-serien, Klaus Haapaniemi. Han är känd för sina färggranna och personliga illustrationer, som han hämtar inspiration till från naturen.

 

 

Mönstret baserar sig på ett frodigt blomstermotiv och runt det svävar skira trollsländor – korento på finska. I Korento ville Klaus Haapaniemi skapa en ny typ av blomdesign där de små detaljerna är överdimensionerade.

 

 

En av hörnstenarna i Iittala-sortimentet är att de olika serierna ska gå enkelt att kombinera med varandra. Korento passar utmärkt ihop med den nya färgen terrakotta i Iittalaservisen Teema.

Själv är jag lite för feg för så här mycket färg och mönster, men jag tycker det kunde vara snyggt att ha någon del av servisen, t.ex. det stora serveringsfatet och matcha med helvita koppar och tallrikar.

 

Källa (foton och text) www.iittala.fi samt www.sokos.fi (foto)

0 gillar
Designers Finsk design Glas & porslin

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  En vacker vardag
  29 juli, 2011 at 23:44

  Själva designen på Taika och Korento är ju hänförande. Man kan sitta en god stund och beundra alla vackra detaljer. Där de passar in i miljön får man nog en vacker och originell dukning med dem.

  Ha en skön helg!

  • Reply
   Anna-Lena
   29 juli, 2011 at 23:46

   Jo, det är ju verkligen otroliga mönster och detaljer som man kan titta i evigheter på.
   Ha en skön helg ni med!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.