Julias vita drömmar

En av de inredningsbloggar som jag följt under en lång tid är Julias vita drömmar. I senaste numret av Sköna hem finns ett reportage om hennes vita, lantliga hem.

 

I Julias hem är det mesta vitt, med inslag av vackra pastellfärger. Huset är cirka 110 kvadratmeter stort och byggt 1909.

 

Sovrummet har vit liggande råspont på väggarna och golvet är målat i en gråblå ton.

 

I köket har trägolvet målats vitt och väggarna är klädda med råspont. På vissa ställen har den gamla stockväggen lämnats synlig.

 

Samtliga foton från Sköna hem. Bilderna är tagna av Mari Eriksson.

Även i hallen finns det vitmålad panel på väggarna och på golvet ligger mörka klinkerplattor som ger en fin kontrast till allt det vita.

 

Vad tycker ni? Skulle ni kunna bo så här eller är det för mycket vitt? Själv är jag lite tudelad – jag tycker det ser otroligt fint ut på fotona, men det skulle kanske ha fått vara aningen mera färg på detaljerna som t.ex. kuddar och gardiner.

0 gillar
Bloggar Kök Lantlig inredning Sovrum Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

13 Kommentarer

 • Reply
  En vacker vardag
  26 juli, 2011 at 19:18

  Jag såg reportaget i tidningen. Det som väckte min nyfikenhet är att Julia har ett nummer av Koti och Keittiö i korgen bredvid sängen. Bor hon alltså i Finland fast reportaget var i en rikssvensk tidning?

  • Reply
   Anna-Lena
   26 juli, 2011 at 20:29

   Oj, vad uppmärksam du var, det hade jag inte sett! Nej, hon bor i Nynäshamn i Sverige, men jag har läst nån gång i hennes blogg att hon talar finska också. Så hon har säkert sitt ursprung här (eller hennes föräldrar, jag minns inte riktigt vad hon skrev om det och jag hittar inte det inlägget nu heller).

 • Reply
  Camilla
  26 juli, 2011 at 23:08

  lite mera färg vill jag nog ha i mitt eget hem även om detta hem också är snyggt!

  • Reply
   Anna-Lena
   26 juli, 2011 at 23:21

   Jag håller med dig!

 • Reply
  Annika
  27 juli, 2011 at 11:19

  För min del är det för mycket vitt… visst kan man ha ett helt vitt rum, men inte i hela huset.

 • Reply
  Maria
  27 juli, 2011 at 12:19

  Jag vill också gärna ha färg runtomkring mig så det skulle nog inte ta många dagar innan jag skulle lägga in lite färgklickar här och där:-) Sen skulle jag aldrig laga vitt på allt, t.ex golvet skulle jag nog föredra att ha i någon träfärg när väggarna och taken är vita, annars blir det för mycket vitt i mina ögon.

  • Reply
   Anna-Lena
   27 juli, 2011 at 12:28

   Jo, några färgklickar som bryter av måste det nog vara. Vita golv har vi nästan, eller det är lite grått-vitt-beige. Men vi har inte helvita väggar nånstans så det funkar bra.

 • Reply
  Seralias Stuga
  29 juli, 2011 at 01:29

  Hej!

  Jag är en aktiv följare av din blogg 🙂 Inspirerande och varierande inlägg. Kul!
  Jag har också följt Julias Vita Drömmar en tid. Julia är född i Sverige men hennes mamma kommer från Åbo. En vacker blogg med fina bilder.

  Önskar dig en skön helg!

  • Reply
   Anna-Lena
   29 juli, 2011 at 08:38

   Tack! Vad roligt att du gillar bloggen! Jag försöker variera inläggen så de ska tilltala så många som möjligt, men det är ju förstås lätt hänt att man "snöar in" på den stil som man själv har.
   Bra att vi fick på klart hur det ligger till med Julias anknytning till Finland! 🙂
   Trevlig helg till dig med!

 • Reply
  Vivi-Mari Carpelan
  9 augusti, 2011 at 17:19

  Hej, jo det skönt på bild men då det är grått och mörkt ute kan hemmet kännas kyligt. Vad jag undrar är hur de som målar allting vitt gör när färgen gulnar? Eller var man finner en färg som inte ser plastig ut (olje baserad färg gulnar ju i ett huj och latex/akryl är ju i grunden plast)? Jag tycker det här är ett jätte problem som man sällan ser åsikter om. Det beror också mycket på i vilket land man bor. Då jag bodde i Finland fann jag ingen vit färg som höll måtte s.a.s.

  • Reply
   Anna-Lena
   9 augusti, 2011 at 20:39

   Ja, det var en bra fråga som jag tyvärr inte har något svar på. Jag har inte ens tänkt på att den vita färgen kan gulna, men det gör det säkert med tiden. Det är inget jag har läst om i några tidningar eller bloggar heller, så du har nog rätt i att det inte skrivs något om det problemet.

   • Reply
    Vivi-Mari Carpelan
    14 september, 2011 at 16:04

    Jag har märkt att sprejfärg, som är Xylen baserat, är mera hållbar, och ger en jämn yta (matt, siden eller blank). Problemet är att det är oekologiskt och sprider sig i luften så man måste ha mycket utrymme. Men ibland har man inget val… Uula eko färger är oljebaserade och gulnar i ett huj, dessutom är de högblanka och det vill man ju inte alltid ha. Samma gäller andra spritbaserade färger (alltså de man tvättar med mineralterpentin, de har sprit och olja som grund, det som kallas för polyuretan är en form av oljebaserad plast, m.a.o syntetisk). Vad vattenbaserade färger gäller så vet jag inte om det kommit något nytt på marknaden i Finland, men de gamla (Dickursby m.m) kändes väldigt plastiga, speciellt de som var menade för möbler. De har nackdelen att de lägger sig som film på ytan så det spricker lätt upp, speciellt om möbeln lämnas ute. Ute färg kan vara ett alternativ, jag tycker de ofta har en trevligare yta.

 • Reply
  Alice Alicesson
  7 oktober, 2012 at 17:02

  Jadu….det är alldeles för mycket vitt, håller med Annika och Maria, men vackert är det ju. Snacka om att ha hund och /katt eller BÅDA i detta hem. Men som sagt det är ett mycket vackert hem.(fast ditt är ännu bättre hi hi) /Alice

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.