Kyla, tack!

Nej, man får egentligen inte klaga på värmen! Men idag tänker jag göra det ändå! De dagar som det är varmare utomhus än inomhus är det onekligen liiite för varmt för mig.

Ute närmar det sig 30 grader, medan det "bara" är 25,9 inne i köket...

Förr brukade jag verkligen inte klaga på värmen, men de senaste åren har något hänt. Jag har blivit mycket känsligare för värmen och mår riktigt dåligt om jag inte kan “andas” frisk och sval luft. T.o.m. dottern tyckte det var för varmt utomhus idag och tog en tupplur med sin nya kompis i soffan.

 

Och lillebror sov gott ute i vagnen trots att det kändes som ett växthus där.

Under förra värmeböljan för några veckor sedan bestämde jag att vi måste ha en luftvärmepump. Det var meningen att vi skulle installera en sådan redan i byggskedet, men på grund av diverse strul så blev det inte så…men nu är den på plats! Den kyler effektivt ner övre våningen där vi har sovrummen, men kylan kommer tyvärr inte ner till nedre våningen. Så där får vi fortsättningsvis dras med temperaturer på över 25 grader. Men huvudsaken är att det är svalt där vi ska sova.

Det är inte helt färdigt möblerat ännu, det ska stå nånting under kylaggregatet också. Eventuellt blir det en läshörna med en fåtölj eller så får min gamla keyboard flytta dit.

 

Det var inte lätt att hitta en plats åt själva kylaggregatet. Hela det här hörnet i övre våningens tv-rum har varit svårmöblerat och tidigare stod bokhyllan på väggen där kylaren hänger nu. Bokhyllan ryms inte under aggregatet så vi tänkte först sälja den eftersom vi inte har någon annan plats för hyllan. Sen kom jag på en idé…vi flyttade hyllan framför fönstret. Den täcker alltså ett helt fönster där den står nu, men det funkar bra ändå. Hyllan vill jag gärna ha kvar eftersom den rymmer mycket saker som t.ex. fotoalbum som annars är svåra att hitta bra förvaring åt.

Så här såg det ut innan vi hade luftvärmepumpen. Till höger skymtar fönstret som numera är bortgömt bakom hyllan.

Speciellt snygg som “inredningsdetalj” är ju tyvärr inte ett kylaggregat som hänger på väggen, men ibland är funktion viktigare än utseende 🙂

0 gillar
Hemma hos oss TV-rum

Du Kanske Också Gillar

3 Kommentarer

 • Reply
  En vacker vardag
  24 juli, 2011 at 19:59

  Det verkar som vädergudarna skulle ha läst bloggen. Skönt med litet svalare väder idag, jag tycker man blir så slö av värmen.

  • Reply
   Anna-Lena
   24 juli, 2011 at 20:43

   Ja, idag var det riktigt passligt väder, man kunde andas ordentligt igen! 🙂 Jag var också helt slö igår, inte ens hjärnan kan funka i sån värme!

 • Reply
  Vilken sommar! | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  7 augusti, 2011 at 10:02

  […] sommar i år – om man med ordentlig menar att det ska vara varmt! Som ni har läst här tidigare har jag kanske tyckt att det ibland har varit aningen för varmt, men visst har jag njutit av […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.