Nytt hos Ikea

Ikeas nya katalog lanseras alltid först på de amerikanska hemsidorna. Här i Norden får vi vänta ännu ett tag på vår version, men den skiljer sig knappast nämnvärt från den amerikanska. Jag har bläddrat igenom nätkatalogen flera gånger redan och konstaterade att jag otroligt nog inte hittade så mycket som skapade ha-begär. Jag brukar alltid hitta massor på Ikea, så kanske det är ett tecken på att vi faktiskt har allt vi behöver i möbel- och prylväg….just nu i alla fall. Det kan ju ändras ganska snabbt i och för sig…

Efter att ha besökt Ikea otaliga gånger under året då vi byggde huset så har jag numera ganska bra koll på deras sortiment. Därför tittade jag mest efter årets nykomlingar i sortimentet och en serie som fångade mitt intresse var den som heter Isala.

 

Ikea brukar ha för det mesta ha raka linjer och ganska kantiga möbler så därför var det roligt att se dessa bordsben med rundade former. I serien finns två olika runda bord, ett laptopbord och två skåp.

 

Färgerna på möblerna är jag dock lite förvånad över, serien finns nämligen endast i grått och lila. Lila verkar vara höstens trend även i inredningsväg, men jag skulle nog ha svårt att hitta nån plats för en lila möbel i vårt hem. Den gråa färgen ser riktigt snygg ut och den är lite enklare att matcha. Klassiskt svart eller vitt hade dock gjort möblerna mycket mer lättsålda tror jag. Tycker det är lite synd att serien inte finns i de färgerna.

 

Laptopbordet går förstås att använda som ett helt vanligt litet sidobord också. Det ser ut att vara litet och nätt i storleken.

Isala-serien är designad av Johanna Asshoff och Hanna Brogård och de har inspirerats av gamla, svenska möbler. Färgerna har valts med tanke på att de ska passa ihop med olika sorters träslag och med vitt. Möblerna passar bra ihop med t.ex. Ikeas Hemnes-serie. Isala kommer att finnas i butikerna från och med augusti 2011.

 

Serien Trollsta kommer att utökas med fler möbler och den lila färgen återfinns även här, dock i en mycket mörkare nyans. Trollsta har tidigare funnits i svart.

En annan nyhet är det här pigga överdraget till Klippan-soffan. Passar bra t.ex. i ett tonårsrum eller som här kombinerat med mycket vitt.

 

På köksfronten fanns även några nyheter, bl.a. det här högblanka köket i grönt. Häftigt eller hur?

 

Höstens nya textilier gillar jag väldigt mycket, vackra mjuka färger (och även här hittar vi lite ljuslila).

 

En rolig och framförallt billig taklampa fanns också med i nya katalogen. Den heter Varmluft och ser ut som en lätt och svävande kudde. Inget som passar i vårt hem, men lite cool är den i alla fall.

Foton från Ikea 2012-katalogen.

 

Överlag tyckte jag att Ikeas nya katalog bjöd på väldigt lite överraskningar i år. Jag hade hoppats på betydligt fler nyheter, men jag kände igen de flesta produkter sen tidigare. Det är ändå en fröjd att bläddra genom katalogen eftersom rummen är så vackert stylade och möblerna presenteras väldigt snyggt, så man blir alltid inspirerad. Vad tycker du om Ikeas nyheter?

Källa: www.ukhomeideas.co.uk

0 gillar
Inredningsbutiker Inspiration Möbler

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Rockmom
  26 juli, 2011 at 06:11

  Min svärmor älskar lila och har massor med lila möbler och inredningsdetaljer.
  Nu e hon ju trendig 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   26 juli, 2011 at 09:09

   Ja, verkligen! Jag tycker också lila är snyggt, och eftersom vi har mycket vitt så går det ju bra att plocka in några färgstarka detaljer om man vill.

 • Reply
  En vacker vardag
  26 juli, 2011 at 07:44

  Som jag skrev i bloggen så kommer jag mest att fokusera på förvaringslösningar från IKEA till huset. Dem är de duktiga på där känns det som. Varmluftslampan ser ju ganska rolig ut – där den passar 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   26 juli, 2011 at 09:11

   Jo, Ikea har många smarta lösningar. Jag gillar våra vägghängda plastbyttor för förvaring av metall, glas, batterier och annat avfall. Ikea var de enda som hade nån smart förvaring för sånt.

 • Reply
  Rebecka
  4 mars, 2012 at 16:25

  Isala serien är galet snygg! Jag älskar möbler med former eller mönster, inte raka och tråkiga. It's all about the details!

  Bilden på laptopbordet från Isala, är det en reklambild från IKEA eller vad kommer den bilden ifrån?

  • Reply
   Anna-Lena
   4 mars, 2012 at 18:35

   Jo, den bilden kommer från Ikeas katalog.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.