Brocante chic

En inredningsstil som börjar synas allt mer i olika tidningar är den s.k. ”brocante chic”-stilen. Där blandas det rustika och ruffa med det söta och romantiska. Lite som en blandning av shabby chic och den industriella stilen.

 

 

 

Shabby chic-stilen består mest av vitt, men i brocante chic-stilen måste det finnas färgklickar, t.ex. i form av ett grönt bord, rosa sängkläder eller något riktigt svart. Svarta plåtpallar i industriell stil som samsas med romantiskt snirkliga stolar runt matbordet är helt rätt. Det är just krocken mellan de två stilarna som gör den så charmig.

 

 

Stilen har fått sitt namn från det franska ordet för loppmarknad – brocante. Pastellfärger som mild turkos, lila och puderrosa, lätta spetstyger, sammet och söta blommor blandas med ruffa ytor som säckväv och vitkalkade väggar. Prydnadssakerna ska vara gjorda av naturmaterial som keramik och trä – plastsaker passar definitivt inte in här.

 

 

 

Möblerna i mörkt trä och metall ska ha rejäl patina, som om de hittats övergivna i en industrihall eller fyndats på loppmarknad. Man kan även måla möblerna i ljusa pastellfärger som rosa eller ljusgult. Eller varför inte ett knallblått plåtskåp som ser riktigt slitet ut?

 

 

 

Inredningen ger ett romantiskt och vackert intryck, men det ska finnas något som bryter av, som t.ex. en svart pall eller en stor industrilampa.

 

 

 

Sammanfattningsvis kan man säga att stilen ska kännas som en bohemisk vindsvåning i Paris. Långa fladdrande gardiner i ett öppet fönster, pasteller och gamla saker i plåt och metall.

 

 

Foton och textkälla: Allt i Hemmet, Indiska, Design Chic

0 gillar
Industriellt Inredningsstilar Inspiration Trender

Du Kanske Också Gillar

1 Kommentar

 • Reply
  Ulrika Fjällbrink
  30 juni, 2014 at 16:56

  Så otroligt fina bilder! Jag håller själv på att göra om ett rum i taget till "bohemhem". Jag har mycket gammalt konstnärsmaterial efter min farbror som var konstnär så det pryder sin plats.
  Även om jag bor på landet vill jag ha känslan av storstad, rött vin och djupa diskussioner!
  /Ulrika

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.