En smygtitt

Idag har vi äntligen haft en städdag…eller så mycket städning hann vi sist och slutligen inte med eftersom vi började med det tidskrävande projektet att byta sofföverdrag. Det låter ju ganska enkelt i teorin, men jag kan lova er att svetten rinner innan man är klar. Vi har två stycken tresitsiga soffor så det betyder att man ska byta överdrag på 12 st kuddar plus två stora, otympliga överdrag som täcker hela soffan.

Men nu är det i alla fall gjort! Vi har även bytt matta under soffbordet och laddat upp med nya kuddar i sofforna. Vardagsrummet är inte ännu riktigt i “fotograferingsskick”, men en liten tjuvtitt kan jag bjuda på. Den första bilden har ni sett förr – så har sofforna och kuddarna sett ut det senaste halvåret.

 

På den andra bilden ser ni hur det blev nu – vita soffor istället för beige. Kuddarna går i mörkbrunt, beige och vitt. Sängöverkastet som jag köpte för ett tag sen klipptes mitt itu och fungerar nu som skydd för de vita sittdynorna. Jag gillar inte helvita soffor i vårt hem – det blir för vitt eftersom vi har så ljust golv – så därför vill jag ha något som bryter av det vita och sängöverkastet var precis det jag sökte efter.

Det känns som om vi har fått ett helt nytt vardagsrum med ganska enkla medel och för en relativt billig peng! Jag borde kanske räkna ut vad det har kostat, men jag skulle tippa på under 150 euro. Jag visar fler bilder en annan dag – och då ska ni även få säga er åsikt angående vit eller brun matta.

0 gillar
Hemma hos oss Lantlig inredning Makeover Okategoriserade Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  En vacker vardag
  20 augusti, 2011 at 23:39

  Vad bra att sängtäcket kom till nytta! Det skyddar ju soffan mot smuts. Jag gillar inte för mycket vitt, så det är nog bra att ta in litet annan färg för att bryta allt det vita. Vad är det som hänger på soffkanten på den översta bilden?

  Varifrån köpte ni annars era strömbrytare?

  • Reply
   Anna-Lena
   20 augusti, 2011 at 23:42

   Jag vill ha in murriga färger som brunt och grått nu, så jag är nöjd med helheten. Det vita på soffkanten är en "filt" i tunt tyg från H&M Home. Har haft en på varje soffa och ev. sätter jag dit dem tillbaka, men de ligger i tvätten nu så därför var de inte med på dagens foto. Jag gillar dem massor! Strömbrytarna heter Eljo Renova och vi tog dem via de som fixade elen, Kontaktor.

 • Reply
  Seralias Stuga
  21 augusti, 2011 at 00:42

  Jätte fräscht! Jag som dessutom älskar vitt. Jag vill också ha en vit soffa :o) Ska bli kul att se hela rummet. Väntar med spänning! :o)

 • Reply
  Lyckoslanten
  21 augusti, 2011 at 10:14

  Tänk så textilier kan trolla och göra om! Det blev som ett nytt rum kan jag tänka mig. Snyggt! 🙂

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  21 augusti, 2011 at 12:51

  Ser fint ut! Jag borde ta itu med att "förhöstliga" här hemma också, men då jag vet att det börjar med att dammsuga flugorna ur fönstren så nappar det liksom inte…

 • Reply
  Sanne
  21 augusti, 2011 at 19:30

  Ser så fräscht ut då du bytt till vitt .. Tippar på vit matta.. I vilket fall somhelst blir det så fint ! Förstår att du är nöjd.
  Kraam
  Sanne

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.