Lekstugan del II

Jag har glömt bort att visa fler bilder från lekstugan som jag lovade i ett tidigare inlägg. Fasaden målades i samma färg som vårt hus. Dörren var redan målad gråblå då vi köpte lekstugan och den har vi lämnat så tills vidare. Kan inte riktigt bestämma mig för om den ska målas vit eller om den ska få vara gråblå…vad tycker ni?

 

 

Insidan målades vit – både golv, tak och väggar. Det krävdes två omgångar vitfärg innan allt var täckt. Inredningen hade jag tänkt skulle gå i blått, rött och vitt, men det har inte blivit så mycket blått (ännu i varje fall). Det saknas ännu hyllor och tavlor på väggarna så det ser lite tomt ut på fotona. Lite mera blåa detaljer ska jag försöka få in efterhand.

 

 

Gardinerna och skynket framför diskbänken har min mamma sytt. Diskbänken är gjord av ett extra hyllplan som vi hittade i garaget. Jag köpte vita metallben som vi skruvade fast undertill. Vi sågade ut en cirkel och fällde ner en gammal rostfri bytta som får fungera som diskho. Kanske sätter vi dit en låtsaskran i något skede också.

 

 

Jag har en hel plastkasse full med småsaker som hör till lekstugan – väggkrokar, tavlor och annat småpynt – men tiden har inte räckt till för att göra det där sista “piffet”. Det gäller bara att ta tag i det nu och se till att få det gjort! Men de viktigaste sakerna finns där så att barnen kan leka i alla fall.

 

Det är inga dyra saker jag har köpt till lekstugan, utan jag har försökt hitta så billigt som möjligt. Det blir ändå så snabbt smutsigt och stökigt där, så det känns onödigt att satsa mycket pengar på inredningen. Det som kostat mest är stolarna och bordet, men allt annat är fyndat på rea eller loppis.

0 gillar
Hemma hos oss Lekstuga

Du Kanske Också Gillar

16 Kommentarer

 • Reply
  ♥ Fyra i Familjen ♥
  13 augusti, 2011 at 19:20

  Så fint det blev! Inbjuder verkligen till lek. Dessvärre brukar ordningen sällan hållas i lekstugan, men det är så det ska vara!

  • Reply
   Anna-Lena
   13 augusti, 2011 at 23:44

   Tack 🙂 Nej, jag har inga förhoppningar om att det ska hållas vitt och städat speciellt länge, men det är helt okej. Dottern tycker i alla fall att man ska ta av sig skorna då man går in (fast jag sagt att man inte behöver det) så hon kommenderar alla barn att de måste lämna skorna på trappan 🙂

 • Reply
  Ann-May Rögård
  13 augusti, 2011 at 21:31

  Fin lekstuga, vi undrar vem som byggt den? Vi funderar också på en variant av lekstuga, som sen i framtiden kan användas till någonting annat.

  • Reply
   Anna-Lena
   13 augusti, 2011 at 21:36

   Hej!
   Vi köpte den via Findit av en från Kokkola. Han har byggt flera likadana lekstugor i sommar så det kan gå att få tag på en likadan om ni är intresserade. Hör av dig i så fall så kan jag maila hans telefonnummer.
   Han körde hem den till vår gård mot en liten extra kostnad.

 • Reply
  En vacker vardag
  13 augusti, 2011 at 23:20

  Den ser jättefräsch ut! Jag är något överraskad av färgvalet (inget rosa!) men gillar naturligtvis det röda och det blåa. Kommer du ihåg att jag har några skruvar till "piffet". Jag tycker dörren är fin som den är, så jag röstar för att inte måla den.

  Ha en skön fortsättning på helgen!

  • Reply
   Anna-Lena
   13 augusti, 2011 at 23:39

   Vet du, jag har fått min rosa kvot fylld tror jag 🙂 Nå nää, men jag måste ju göra en könsneutral lekstuga så att inte lillebror sen börjar klaga på att han inte kan vara där för att det är rosa. Annars hade nog rosa och grönt varit en fin kombination också. Japp, jag kommer ihåg skruvarna, vi får ta dem när vi ses nästa gång. Jag tror också att jag gillar dörren, så vi låter nog den vara som den är.

 • Reply
  Rockmom
  13 augusti, 2011 at 23:27

  Vilken underbar lekstuga!
  Tänk om man hade haft en mamma som piffat till det så då man själv var liten…

  • Reply
   Anna-Lena
   13 augusti, 2011 at 23:45

   Tack! Ja, jag hade inte ens någon lekstuga när jag var liten…fast jag minns inte om jag ville ha någon heller, tror jag var nöjd utan 🙂

 • Reply
  Camilla
  14 augusti, 2011 at 18:25

  vad söt lekstugan är! Den inbjuder verkligen till lek 🙂 Vi får höras angående projektet jo, vad sägs om september?!

  • Reply
   Anna-Lena
   14 augusti, 2011 at 19:44

   Det funkar bra för mig!

 • Reply
  Lis-Britt
  14 augusti, 2011 at 19:03

  Jättefint, jag kommer gärna och leker om jag ryms in genom dörren, som
  naturligtvis skall lämnas grå!

  • Reply
   Anna-Lena
   14 augusti, 2011 at 19:44

   Du ryms helt säkert in! 🙂

 • Reply
  Livet på Vestergård
  14 augusti, 2011 at 19:46

  Vilken härlig lekstuga ni gjort i ordning ! Barnen stortrivs säkert när de får leka där 🙂
  Ha en fin start på ny vecka.
  Kram Kicki

 • Reply
  Ann-Christine
  14 augusti, 2011 at 20:46

  Hejsan! Tack för kommentaren hos mig!
  Ååh, vilken vacker och intressant blogg du har, kul att hitta hit!
  Ert hem är verkligen jättefint.
  Fin tavla du hade gjort av ett loppisfynd – man får lust att göra nåt liknande själv 🙂

  Ha det gott!
  A-C

 • Reply
  Lyckoslanten
  14 augusti, 2011 at 22:15

  Den lekstugan är en dröm! Jag kommer ännu ihåg hur det var att få en egen lekstuga med möbler som min pappa hade snickrat.
  Jättefint! :o) Ha det gott på nya veckan!

 • Reply
  Ann-Christine
  14 augusti, 2011 at 22:29

  Hej igen!
  Bloggerskan jag ska träffa imorgon är någon jag tror du också gillar:
  Ingela – Alegni herself 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.