Pentik 40 år

I år har det gått 40 år sedan Anu Pentik startade sitt företag Pentik. Idag finns det över 80 Pentik-affärer i Finland, Sverige och Norge. Anu Pentik fyller 70 år nästa år, men är i allra högsta grad fortfarande involverad i företaget.

 

 

Jubileumsåret till ära har Anu Pentik designat sin tolfte servis som har fått namnet Valo (det finska ordet för ljus).

 

 

Valo är en ljus servis med vitt mönster och ett enkelt och tidlöst formspråk. Servisen har designats utgående från en modern familj som satsar på kvalitet.

 

 

Valo är enkel att kombinera med andra serviser och den passar både för vardag och fest. Eftersom servisen är så ljus är det lätt att lägga till olika accentfärger i dukningen, t.ex. på servetter eller dukar.

 

 

Pentiks sortiment förnyas flera gånger om året. Varje vår, sommar, höst och jul kommer nya produkter. Pentik har också ett bassortiment med bland annat keramik, textil, glas och plädar som alltid finns i butiken oavsett säsong. För att underlätta för samlare har alla serier dessutom produktionsgaranti, d.v.s. man vet vilket årtal serien tas ur produktion redan när man börjar samla på den. Valo-serien kommer att tillverkas åtminstone t.o.m. år 2015.

 

Foton från Pentiks hemsida.

 

Källa: www.pentik.fi och Samarbete 8.11


0 gillar
Finsk design Glas & porslin Inredningsbutiker

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Löv Gun-May
  21 november, 2011 at 18:15

  Finns det någon som kan tipsa mig om var jag kunde få tag på ett exemplar av djup tallriken i serien "svarta vinbär"? Serien är borta ur produktionen och en tallrik har gått sönder.

  • Reply
   Anna-Lena
   24 november, 2011 at 10:34

   Har du provat att efterlysa tallriken på Findit.fi? Det kan säkert finnas någon som har den i sitt skåp som kanske skulle vilja sälja ifall du lägger ut en "köpes"-annons. Lycka till!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.