Sommarvardagsrum

Jag gillar att byta ut vissa detaljer efter årstid och i våras plockade jag fram några rosa kuddar, vaser och andra småsaker i vardagsrummet. Nu kommer jag snart att städa bort det rosa och ersätta det med mörkbrunt så jag tänkte passa på att visa några bilder medan vardagsrummet ännu har sin “sommarskrud”.

 

 

Vi har mest vita möbler i vardagsrummet, men sofforna har ett beige överdrag just nu. Vi har också vita överdrag till dem, men det är ganska jobbigt med vita soffor. Man behöver nästan ha en filt utbredd över sittdynorna hela tiden för att undvika att de missfärgas av t.ex. mörka jeans. Det som dock är bra med vita överdrag är att de går att tvätta i klorin, på så sätt får man bort det mesta. Jag funderar på att eventuellt testa att byta till vita överdrag nu i höst, men då måste jag nog ha filtar och kuddar i mörkbrunt och beige så att inte rummet blir för vitt och sterilt. Jag har tittat på lite olika överkast och kuddar men jag har inte riktigt bestämt mig ännu…så vi får se hur det blir.

 

 

Gardiner byter jag väldigt sällan, mest för att det är ett sånt stort projekt, men även för att jag är ganska petig när det gäller gardiner. Har jag väl hittat ett par gardiner som jag gillar så hänger de där tills jag tröttnat på dem. De som jag har nu kommer från Notre Dame-serien och dem tycker jag väldigt mycket om.

 

 

De här fotona är tagna i våras, så det har hunnit ske lite förändringar i rummet under sommaren. Nu har vi ett vitt hörnskåp mellan sofforna där lyktan står. Soffbordet är ett vanligt Ikea-bord som vi har lagt nya handtag på. Det hade runda knoppar i silver, men vi bytte ut dem till samma bronsfärgade apotekarhandtag som vi har på kökslådorna. Ett enkelt och billigt sätt att förändra en möbel på är att byta ut handtag och knoppar.

 

Bordet har fyra fack som man kan fylla med lite vad som helst. Jag hade en “inre syn” framför mig att jag skulle ha småstenar och rosor som går diagonalt över bordet. Min mamma och jag fick med gemensamma krafter till stånd den här installationen, och som tur är har inga barn ännu lyckats dra upp lådan och röra om i stenarna. Hoppas bara att lillkillen är lika skötsam som storasyster har varit den dagen han lär sig dra upp lådor…annars får vi nog komma på något annat att fylla facken med.

0 gillar
Detaljer Gardiner Hemma hos oss Möbler Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Rockmom
  9 augusti, 2011 at 10:05

  Underbart bord!!

 • Reply
  Ica
  9 augusti, 2011 at 15:51

  Älskar det ljusa golvet, och gardinerna var riktigt fina.

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  9 augusti, 2011 at 21:25

  Du har lyckats jättebra med inredningen i "din" stil!

 • Reply
  Linda
  9 augusti, 2011 at 21:48

  Snyggt! Känns hemtrevligt o mysigt trots en hel del vitt. Tycker annars att för mycket vitt blir sjukhusmiljö. Och vita soffor kan jag tänka mej blir smutsiga snabbt. Lädersoffor kanske skulle funka som vita? Lättare att torka av åtminstone.

 • Reply
  Anna-Lena
  9 augusti, 2011 at 22:04

  Tack ska ni ha!
  Golvet är vi mycket förtjusta i också. Jag är glad att vi vågade satsa på ett ljust golv.
  Ja, för mycket vitt får det inte bli, då blir det för sterilt tycker jag också. Lädersoffor skulle säkert vara lättare att hålla rena, men jag tycker de är så fruktansvärt kalla och "osköna" att ligga i 🙂

 • Reply
  Marianne Ståhl
  17 augusti, 2011 at 10:34

  Hej!
  Så fint du har det i vardagsrummet, gillar soffan, men bordet extra mycket. Söker ett liknande med glas och fack, men i brunt. Har en del stenar, gamla nycklar mm. som skulle passa där. Vet du var man kan hitta ett liknande bord, har sökt men inte hittat.
  Ha en fin dag, Marianne.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.