Stars and stripes

Roligt att ni är så många som kommenterat förra inlägget och sagt er åsikt angående mattan! Jag ska håller er på halster ända tills imorgon (jag förstår att det är olidligt spännande att få veta vilken jag har valt) 😉

 

Men det blir lite tråkigt om bloggen bara handlar om vårt vardagsrum, så idag ska jag byta tema helt och hållet och fundera lite kring barnrum. Vår yngsta familjemedlem blir snart 8 månader och det börjar så småningom bli dags att göra i ordning hans rum. Väggarna är vitmålade nu, men jag funderar på en fondvägg eller någon slags väggdekal. Jag har velat fram och tillbaka angående färgsättningen i rummet. Det finns så mycket fina färger som passar i ett pojkrum – blått, grönt, lime, petrol, brunt… Det som avgjorde saken var ett reafynd (igen). Ett härligt sängöverkast i ljusblått och vitt, med stjärnor på ena sidan och ränder på den andra.

 

 

Så nu är det bestämt att rummet kommer att gå i ljusblått och vitt. Tapeterna kommer antagligen att bli endera randiga eller med stjärnmotiv. Boråstapeter har en fin serie som heter New Classic, men jag tycker att de stora stjärnorna är aningen för stora och de små är lite för små. Varför kan det inte finnas en mellanstorlek?

 

 

Jag skulle kunna tänka mig att kombinera flera av de här tapeterna i hans rum – kanske både randigt och med stjärnor? Eller blir det för mycket tror ni? Och den rutiga är ju också fin! Rummet är lite svårt eftersom det har sluttande tak och där är vägghöjden 1,20 m. Sen finns det två korta väggar, varav den ena har ett stort fönster. Den sista väggen har två dörrar som gör att den känns väldigt “sönderhackad”. Så det finns egentligen ingen given vägg som passar bäst som fondvägg. Jag får fundera lite till på det här och besöka tapetbutiken ännu en gång och hoppas att jag blir lite klokare!

0 gillar
Barnrum Edvins rum Hemma hos oss

Du Kanske Också Gillar

14 Kommentarer

 • Reply
  Jessica
  23 augusti, 2011 at 22:55

  Tycker den bredrandiga tapeten är jätte fin! Såg den hos en bekant för ett par dagar sedan och den var snygg på väggen och stjärnor fanns det i det rummet också, på kuddar och andra grejer, det var sååå fräscht! Gillade verkligen!

  • Reply
   Anna-Lena
   23 augusti, 2011 at 22:57

   Det låter ju toppen! Det är bara så svårt att föreställa sig hur det börjar se ut på en hel vägg när man bara ser en liten bit på ca 30×30 cm. Då ser den väääldigt bredrandig ut!

 • Reply
  Rockmom
  24 augusti, 2011 at 06:20

  Man kan med fördel blanda olika tapeter då de ändå liksom hör ihop.
  Kommer hur som helst nog att bli jättebra hur du en beslutar dig för att göra 🙂

 • Reply
  Lyckoslanten
  24 augusti, 2011 at 06:51

  Spännande vilken matta du väljer. Jag gillar båda!
  Jag tror att alla de där tapeterna passar bra om det är en fondvägg.
  Själv skulle jag välja första eller sista. :o)

 • Reply
  Pauliina
  24 augusti, 2011 at 08:41

  Rixator / Andreas "Abbe" Sundin kan hjälpa dej med väggdekalen – du får helt designa din egen eller så hjälper Abbe dej. Han har just gjort dekaler med djungeltema som skall pryda en hel vägg i ett barnrum. Kom förbi och titta!

 • Reply
  anna
  24 augusti, 2011 at 09:08

  Kanske små ränder å stora stjärnor/rutor?

 • Reply
  MammaJezzica
  24 augusti, 2011 at 12:37

  Vi har den smalrandiga och den med stora stjärnor hos oss i två rum. Rosa i ett och mörkgrått i ett annat. De är verkligen jättefina.

 • Reply
  alegni
  24 augusti, 2011 at 17:51

  ärligt talat var det rätt klent med varor på cosys hylla, men jag var ändå riktigt nöjd med mina fynd, i synnerhet kaninen 🙂
  jättefina tapetprover. den rutiga är min absoluta favorit, men de andra är riktigt fina de med.

 • Reply
  lyckobo
  24 augusti, 2011 at 19:56

  Oj,så härliga tapeter! Om jag fick chansen att inreda med dessa, så skulle jag tapetsera varannan våd med smalrandigt, och varannan med stora stjärnor, på den största väggen. Då blir det inte för mycket stjärnor. På den lägsta väggen kunde den smalrandiga vara söt, och så förhöjer ju ränder lite känslan av en låg vägg…

  Det blir nog garanterat fint hur du än gör:)

 • Reply
  lyckobo
  24 augusti, 2011 at 21:22

  Kanske du kunde köpa en rulle av någon favorit som inte ryms på väggen, och fodra in lådor till t.ex leksaker och böcker..?

 • Reply
  Anna-Lena
  24 augusti, 2011 at 21:28

  Tack för er respons – vilka fina förslag ni kommit med! Nu har jag fått ännu fler idéer som snurrar runt i mitt huvud! Jag vill genast sätta igång med rummet!

 • Reply
  Beslutsångest | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  2 oktober, 2011 at 09:46

  […] vill jag absolut ha i nån form i hans rum (jag har ju det här sängöverkastet som ni kanske minns), men just de här tapeterna blir det nog inte. Jag tycker fortfarande att de […]

 • Reply
  Anki
  30 oktober, 2011 at 22:05

  Jag har den stora stjärnan i Hugos rum på gavelväggen trodde jag hade foto i bloggen men hade visst inte det ska ordna det en dag till dig påminn mig om jag glömmer! Jättefint o vi har visst köpt samma stjärnöverkast 🙂

 • Reply
  Anna - Mamma till Lowa & Wilton
  27 juni, 2012 at 13:32

  Wow vilket fint överkast du har hittat. Jag måste bara fråga vart du har köpt det? Hade passar perfekt i sonens kommande rum.
  Du får gärna svara i min blogg eller till min mail.
  Mvh Anna

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.