Hemma hos Hartviks – del 1

För ett tag sedan fick jag komma hem till familjen Hartvik och fotografera deras fina hus, så i tre inlägg framöver ska ni få äran att ta en titt in i deras hem. Jag tänkte börja med att visa bilder från utsidan av huset så att ni får en tydligare bild av hurdant hus det är fråga om.

 

Huset ligger vackert beläget högt uppe bland tallar och stora stenbumlingar.

 

I huset bor mamma Annette, pappa Juha, deras två barn Hannes och Ines och katten Morris. De flyttade in i februari 2008 efter en intensiv byggtid på ca 8 månader.
– Vi tog elementen från Simons Hus och då de var klara med monteringen i början på juni 2007 tog vi över. Juha gjorde i stort sett allt själv på sidan om sitt jobb, och jag hjälpte till så gott jag kunde med min stora gravidmage och sonen att ta hand om, berättar Annette.

 

 

– För flera år sedan då vi funderade på att börja bygga tittade vi oftast på traditionella husmodeller, men våren 2006 råkade vi se Kastellis Moderni 158 i deras broschyr och vi föll pladask för det huset båda två!

 

Huvudingången har en balkong ovanför.

 

Annette och Juha ritade själva om husmodellen lite och förstorade bl.a. kök och grovkök och fick på så sätt även lite större rum på vinden, så det blev totalt 188 kvadratmeter. Husmodellen var klar men tomten fattades…

 

En stor terrass går längs med två sidor av huset.

 

I juli 2006 ringde en Sundombo till familjen och berättade att han skulle börja sälja sina tomter som de redan tidigare hade varit intresserade av. De fick sin drömtomt och då kunde byggprojektet äntligen starta.

 

Höjdskillnaden mellan terrassen och gräsmattan är ganska stor, men det är svårt att få fram det på bilderna.

 

Lekstugan har Juha byggt själv och den är en söt minikopia av huset.

En del av tomten är naturtomt med mossa och stora stenar, men det finns också  gräsmattor där barnen kan leka.

 

 

Annette berättar att hon inte har varit speciellt intresserad av trädgårdsarbete tidigare, men för några år sedan ändrades det plötsligt och nu jobbar hon gärna med olika projekt ute på gården.

– Trädgårdsintresset har överflyttats från Juha till mig, men han hjälper mig med allt grävande på den här steniga backen och han kommer ofta hem med “plantfynd” som jag sen suckar över. Jag planerar vad jag ska köpa och var det ska planteras, men han bara köper för att han hittat något billigt, berättar Annette med ett leende.

 

 

Annette har t.o.m. skaffat odlingslådor i bästa Ernst Kirschsteiger-anda där jordgubbar odlats i ena lådan och i de två andra ska det antagligen sås sommarblommor nästa år. Odlingslådorna är tillverkade av Vörå Stålbygge.

 

Här syns tomtens höjdskillnad lite bättre. Efter idogt stenplockande, grävande, planterande och flyttande av plantor har nu västsluttningen fått sin slutliga form. Och visst blev resultatet snyggt?

Nästa projekt är att fixa ett bollplank och badmintonnät åt barnen, men även ett utespa står på önskelistan. Annette drömmer om att hitta ett gammalt badkar som kunde placeras nere i hörnet av gräsmattan.

– Jag ska dock försöka låta bli att plantera nåt nästa sommar, avslutar Annette.

Lite senare får ni se bilder inifrån huset. Missa inte det!

0 gillar
Hemma hos-reportage Inspiration Intervjuer Lekstuga Terrass Trädgård & natur

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Reply
  Camilla
  9 september, 2011 at 22:09

  verkligen snyggt, både husmodellen och trädgården! Gillar färgvalet till fasaden och variationerna i trädgården.

 • Reply
  Sara
  9 september, 2011 at 22:25

  Ser jättesnyggt ut 🙂 ska bli spännande att få se insidan 🙂

 • Reply
  Carola
  9 september, 2011 at 22:42

  Snyggt Anette!! Ser med spänning fram emot insidan!

 • Reply
  alegni
  10 september, 2011 at 11:38

  intressant!

 • Reply
  Lis-Britt
  10 september, 2011 at 23:08

  Det vackraste jag nånsin sett. Inväntar med spänning på insidan. Rappa på nu kusin och lägg ut bilderna!

  • Reply
   Anna-Lena
   10 september, 2011 at 23:11

   Hav tålamod, kära kusin! 🙂 Jag måste ju hålla er läsare på halster lite. Håller på och redigerar bilderna och jobbar med texten, men det tar lite tid ännu.

 • Reply
  Barbro
  11 september, 2011 at 10:16

  De var den vackraste tomten jag sett,älskar dessa stora stenbumlingar och just såna höjdskillnader.

 • Reply
  anette carlsson
  1 oktober, 2011 at 07:26

  Det var ett av de mest intressantaste "hemma hos reportage" jag läst. Vilket personligt hem och vilka härliga råd att ha kvar naturen i trädgården lite vild men samtidigt så är det en trädgård med funktion och växter! Är enormt imponerad av detta hus! Tack för att jag fick se det!

 • Reply
  Hemma hos Hartviks – del 3 | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  3 oktober, 2011 at 21:39

  […] den här följetongen nått sitt slut. Ifall ni missat någon av de tidigare delarna så hittar ni del 1 här och del 2 här. Nu vill jag rikta ett stort TACK till Annette, Juha, Hannes och Ines för att vi […]

 • Reply
  Mikael, Finland
  7 juni, 2015 at 14:51

  Roligt med en naturblogg på sevendays. Jag skall med det samma passa på att puffa för min natursite http://www.naturplats.com, resursen för naturinformation och naturkooridnater. Siten hittas här:
  http://www.naturplats.com/

 • Reply
  Sandra
  8 januari, 2016 at 18:35

  Jag är precis den där bekväma partnern utan ett endaste snyggt plagg i garderoben, med vaselin på en söndersnuten näsa och i mannens kalsonger.

 • Reply
  Pernilla
  21 januari, 2016 at 14:21

  jamen de ju preciiis så e ji när åås å! o e ji helt underbart!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.