Kappmått

För ett tag sedan var jag och rotade lite i mina föräldrars uthus och där hittade jag det här gamla kappmåttet (trälådan under lyktan alltså). Det användes förr i tiden som sädesmått när man tröskade framförallt råg. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha det till, men jag tyckte det var så fint så jag tog hem det. Jag funderade först på att ha en blomma i det, men jag och blommor brukar vara en ganska dålig kombination… Så jag svängde det istället upp och ned och placerade lyktan ovanpå. Obehandlat trä lär ju vara nästa stora inredningstrend så det här ligger helt rätt i tiden med andra ord.

 

 

I de flesta av mina lyktor har jag, förutom ett ljus, även en liten ljusslinga med pyttesmå lampor. Det finns en sort som det står “mini” på och dem brukar jag köpa. De borde börja dyka upp i butikerna nu när julsakerna så småningom plockas fram (jag såg faktiskt de första julstjärnorna i en butik igår). Ibland tänder jag ljuset och ibland ljusslingan. Speciellt på vintern brukar vi ha ljusslingorna tända varje kväll, det ger ett mysigt sken tycker jag.

 

0 gillar
Detaljer Hemma hos oss Lampor & ljus Lantlig inredning Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

9 Kommentarer

 • Reply
  Rockmom
  17 september, 2011 at 10:56

  Ett sånt där mått har jag också just släpat hem..och vet inte ännu vad jag skall ha det till.
  Men det där var ju en bra idé 😉

 • Reply
  Sara
  17 september, 2011 at 12:47

  Fint 🙂 och ni jag gillar också era nattduksbord väldigt mycket 🙂

 • Reply
  alegni
  17 september, 2011 at 13:10

  det passar riktigt bra under lyktan och hemma hos er! jag har ett också, men i sommar har jag haft (och har fortfarande) en chiliplanta i den. i växthuset.

 • Reply
  Nelya
  17 september, 2011 at 18:23

  Mycket fint! Gillar den här kombinationen av obehandlat trä och den vita inredningen.

 • Reply
  Ann-Christine
  17 september, 2011 at 20:13

  Väldigt vackert sovrum!
  Gärna mera bilder, tack 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   17 september, 2011 at 20:36

   Det är inte sovrummet, det är vardagsrummet 🙂 Det är en soffa och ett litet sidobord på bilden 🙂

 • Reply
  Susanna
  18 september, 2011 at 07:59

  Varifrån är slingorna? De går visst på batterier? Jag är i behov av nya i år! Finns det med större ljus men som också går på batterier?

  • Reply
   Anna-Lena
   18 september, 2011 at 09:53

   Nej, de går inte med batterier, jag har nog dragit ut sladden genom lyktans "dörr" och pluggat in den i väggen. Sladden är jättetunn och genomskinlig, det är därför jag gillar dem så mycket. Såna där med batterier har vi testat men jag tyckte de lyste så kort tid innan batterierna tog slut, så det var ingen bra idé. De här slingorna som vi har brukar nog finnas på t.ex. Minimani och Halpa-Halli. Såna med batterier har jag inte så bra koll på, men kanske Clas Ohlson kan ha?

   • Reply
    Susanna
    21 september, 2011 at 21:08

    Jag vill ha med batteri iom att det inte finns uttag där jag ska ha dem… Men jag hittade på ellos! Hoppas de håller en tid iaf!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.