Målade väggord

Väggord behöver inte endast vara köpta dekaler från en butik, utan man kan även måla dem själv direkt på väggen. Om man vågar sig på det och känner sig tillräckligt stadig på handen vill säga! Innan man börjar är det bäst att skissa upp motivet eller texten med blyerts och sedan målar man med en riktigt tunn pensel. Två av mina läsare har målat sina egna väggord och dem ska ni få se nu.

 

Mona, som ligger bakom bloggen Seralias stuga, har själv målat en dikt och en ängel på väggen i sin dotters rum. Gulligt, eller hur?

 

 

Ingela som skriver bloggen “alegni in office” har tre olika väggord som alla har en sak gemensamt. De tre väggorden är nämligen strofer ur låtar som bandet The Who har gjort. Hela familjen är stora The Who-fans så texterna passar bra i deras hem.

 

I sovrummet finns denna väggtext som är ett citat av Pete Townshend (låten heter Drowned). Strofen ingår egentligen inte i låttexten, men det är något han numera brukar lägga till när han sjunger låten live.

 

 

I vindfånget har de målat ett par rader ur låten “Welcome” och på vardagsrumsväggen finns tre rader ur låten “Relax”.

 

 

Ett stort tack till Mona och Ingela för att vi fick se era fina väggord! Nu väntar jag med spänning på att fler av er läsare vågar skicka in era väggord!

0 gillar
Läsarbilder Väggdekor Väggord

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Jag
  26 september, 2011 at 12:10

  -Använd "paint marker" tuschpennor
  -och en dator + projektor för att projicera motivet/texten på väggen
  -sen är det bara att rita av
  🙂
  OBS projektorn måste stå MYCKET stadigt! Hundar, ungar och andra husdjur bör hålla sig borta 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   26 september, 2011 at 12:38

   Bra tips, om man bara äger en projektor! 🙂

 • Reply
  alegni
  26 september, 2011 at 13:19

  jag skrev först ut texten med skrivare, tejpade upp textremsorna på väggen med kalkeringspapper emellan och ritade längs konturerna, varefter min man som är stadigare på hand än jag fylla i konturerna med hobbyfärg. sedan härdades färgen med hårfön.

  • Reply
   Anna-Lena
   26 september, 2011 at 13:24

   Smart!

 • Reply
  tessie
  26 september, 2011 at 16:13

  Jag brukar skära ut texten i kontaktplast så det blir en schablon att tejpa på väggen och så är det bara att "stöpla" på färg. Enklare om man inte e stadig på hand nog att måla med pensel.

 • Reply
  Seralias Stuga
  26 september, 2011 at 18:30

  Jag ritade upp ängeln och "printade ut" texten på hederligt gammaldags OH-plast och använde en gammal OH. Målade med en nyans i silver så att bilden och texten inte skulle bli för markant. Sen fyllde jag på snirklar och krusiduller med frihand så mycket dottern önskade. (jo, och sen fyllde någon annan på lite till 😉 )

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.