Så kan det gå

Den fina blomkrukan på golvet…

 

ser numera ut så här…

 

Det räckte med en liten krock med gåstolen för att krukan skulle ramla omkull. Foten gick av i fallet, men med god tur kan det gå att limma den. Jag städade inte undan några prydnadssaker då dottern var liten utan försökte lära henne vad man inte fick röra. Det funkade bra, hon lydde och förstörde inget. Jag hade tänkt ha samma strategi den här gången, men speciellt blommorna verkar vara väldigt lockande för 8-månaders bebisen som just lärt sig att åla genom hela huset. Det gäller att vara på sin vakt alltså!

0 gillar
Blommor Matsal Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

15 Kommentarer

 • Reply
  Haje
  7 september, 2011 at 14:29

  Måste ju bara kommentera…! Har halkat in på din bloggvia En vacker vardag.

  Jag har 2 flickor och 2 pojkar. Med första flickan hade vi inga skydd av nåt slag-hon grävde lite i en kruka 1 gång och drog ut en lp skiva ur spelaren en gång.Thats it!!
  Sen fick jag en son…. Vi fick då ta loss alla spisknappar från spisen, ha barnlås på alla köksskåp, skruva loss nedersta handtagen på kökslådorna, placera tung fåtölj framför kakelugnen, brasredskapen är placerade PÅ kakelugnen, fjärkontroller placerades HÖGT uppe, tvn blev inskjuten mot väggen+ placerad på en högre byrå, vi fick köpa en tjock glasskiva att sätta på träbordet så det skulle finnas nåt kvar av bordet efter småbarnsåren…, datorn blev installerad så att den inte kan stängas av genom att man trycker på powerknappen, köksdörren var ofta låst (tackade många gånger gudarna för att jag inte hörde på husleverantören som tyckte det var vansinne att ha en dörr till köket) osvosv. Skulle jag ha täckts skulle jag satt upp en sån där vajer på gården som man brukar ha till hundar så de bara kan rör sig inom ett visst område, På gården 😀

  Sen fick jag en flicka till – nemas problemas (åtm inte just med dessa saker)! Och nu har jag en son på 1½ – det e jobbigt nu, får jag väl konstatera (och det är nog en underdrift!). Hoppas på att jag om se sådär 5 år kan börja ha ljus eller fruktskål på bordet, blommor lägre ner än 2 meter från golvet. En vas eller kruka på golvet- det är ungefär så långt ifrån mitt liv nu som man kan komma 😀 Jag har så förundrat mig över hur folk med småbarn kan ha det – och alla har ju förstås inte så här energiska och "dynamiska" barn 😀 Men det är bra med många barn – man blir ödmjuk och märker att det inte beror så mycket på ens egna, som man själv tycke; noga genomtänkta, uppfostringsmetoder som barnen blir som dom blir…;) (Åtm har inte samma metoder funkat på alla mina barn)

  Boys will be boys (fast jag noginte så där annars tycker och tror att det är så stor skillnad på flcikor och pojkar) – och vi får väl bara ta skeden i vacker hand, är jag rädd:-/

  Hoppas din lilla kille så småningom följer stora systersfotspår!

  Haje

  • Reply
   Anna-Lena
   7 september, 2011 at 14:58

   Oj hjälp! Nu skrämde du allt upp mig! 🙂 Jag tänkte faktiskt skriva om pojkar vs. flickor i inlägget, men tänkte att jag inte ska göra det i dessa jämställdhetstider…men jag undrar nog om det ändå inte ligger i pojkars natur att vara LITE vildare och busigare. Det verkar i alla fall så på dina barn också. Hoppas inte min pojke blir riktigt lika vild som du beskrev! 🙂

 • Reply
  En vacker vardag
  7 september, 2011 at 15:45

  Jag kontrar. Med sonen var det inga problem, men dottern är ett riktigt litet busfrö 🙂 Hoppas krukan går att fixa, annars blir det bara ett gott minne ni får berätta åt sonen när han blir äldre!

  • Reply
   Anna-Lena
   7 september, 2011 at 15:53

   Jo, jag tänkte lite på er när jag skrev inlägget och er pojke har ju varit väldigt lugn, så knappast beror busigheten på kön heller. 🙂 Fast i vårt fall ser nog killen ut att vara vildare än tjejen!

 • Reply
  Carola
  7 september, 2011 at 17:58

  =) Var glad att han inte fick krukan i huvudet, det hade varit värre att limma…=(
  Ni har det så himla fint A-L, måste komma ut och kika live snart!

  • Reply
   Anna-Lena
   7 september, 2011 at 18:11

   Jo, absolut! Jag är nog livrädd varje dag att han ska skada sig, för han är verkligen överallt! Vi får höras på FB ang. träff – det är verkligen dags att vi får till det nu!

 • Reply
  Fyra i familjen
  7 september, 2011 at 20:35

  kan inte annat än le lite åt Haje´s kommentar. Känner sååå igen mig. Våran dotter var det inga som helst problem med, hon var någon enstaka gång och grävde i en kökslåda, men nu med våran kille på lite över 1 år så funderar man starkt på att bygga en hundhage INOMHUS… 🙂 Nåja, kanske inte så bokstavligt, men han är BETYDLIGT mera framåt och "intensiv" än vad våra tjej någosin varit… Tröstar mig med att han kanske blir bra att ta sig fram senare i livet då oxå, och att alla dessa stadier går över förr eller senare…

 • Reply
  Camilla
  7 september, 2011 at 22:56

  jag med två flickor känner att jag måste kommentera också… Första barnet var det inga som helst problem med. Vi tänkte på samma vis, hon skall lära sig vad man får och inte får röra och lätt som en plätt gick det. Lillasyster anlände med buller och bång och har prövat på allt och lite till… Jag tror att det mera har att göra med vilken placering i syskonskaran man har, inte så stor skillnad på kön alla gånger! Visst är det roligt att barnen är olika MEN ibland önskar man ju att de hade lite mer eller mindre av en egenskap 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   8 september, 2011 at 08:50

   Det ligger säkert en hel del sanning i det där!

 • Reply
  Tess
  8 september, 2011 at 12:16

  Synd på krukan men tur för ungen! Btw ursnygg skåp-var har du hittat den?

 • Reply
  Fyra i familjen
  8 september, 2011 at 12:53

  Hej igen!

  Zumban för barnen i ålder 4-7 år ordnas av Arbis i Nykarleby. Den går på lördagar mellan kl. 10.30-10.45, men ni har kanske lite långt att åka hit…

 • Reply
  alegni
  8 september, 2011 at 13:11

  vi har två pojkar som var helt olika. den första lät det mesta vara i fred, men var annars grymt livlig, medan den andra som var mycket lugnare till sin natur skulle peta och pilla på allt, så vi blev till slut tvungna att barnsäkra det mesta i lägenheten vi bodde i på den tiden.
  synd på fin kruka, hoppas den går att limma.

 • Reply
  Barn och inredning | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  3 november, 2011 at 18:13

  […] minns kanske den här incidenten som hände för ett tag sedan? Blomkrukan är limmad och står åter på sin plats och den har […]

 • Reply
  Sussi
  29 november, 2011 at 15:12

  Hej Anna-Lena! Råkade stöta på din blogg och fastnade. Inredning har alltid intresserat mig trots att jag aldrig gett mig tid att förverkliga så mycket av mina ideér. Jag tycker om den gammaldags, lantliga stilen. Vi har länge sökt efter ett äldre hus att köpa, men nu blev dock planerna ändrade, så vi skall bygga nytt.
  Då jag såg dina bilder, antar att det är från ert hem, blev jag nyfiken på vad ni har för golvmaterial? Just det golvet liknar ett sådant jag har tänkt mig. Och vi har också tänkt oss delvis pärlspont på väggarna. H. Sussi

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.