Spraymålad flaska

Vilka fina ord ni har skrivit om bloggen i tävlingsinlägget! Jag har gått runt och smålett hela dagen och varje gång jag satt mig vid datorn har det funnits ännu fler kommentarer att läsa! Tusen tack alla! Ni önskade att jag skulle visa mera pysseltips och hur man kan fixa nånting nytt och fint av något gammalt. Jag önskar att jag hann pyssla mycket mer, för det blir ganska sällan nuförtiden. Men idag gjorde jag faktiskt en ny vas som jag tänkte visa nu!

 

 

Det råkade sig faktiskt så att en granne gav mig tre vackra dahlior imorse när jag gick förbi hennes hus då vi var ute på morgonpromenad. När jag skulle lägga blommorna i en vas märkte jag att alla vaser var för breda upptill så blommorna plumsade ner så långt det bara gick och försvann nästan. Jag rotade lite till i skåpet och hittade en gammal oöppnad årgångsglögg i en mycket fin flaska. Jag öppnade flaskan och hällde ut glöggen (funderade nog ett tag på att dricka den, men den innehöll 21% alkohol, så det fick jag glömma).

 

 

Julröd och fin, men jag vill kanske inte riktigt inleda julpyntandet redan i september. Så jag tog en burk vit sprayfärg och målade flaskan några gånger…och efter en halvtimmes torktid så hade jag en passande vas för mina blommor.

 

 

Jag hittade en stump lila spetsband som jag knöt runt flaskhalsen. Perfekt färgmatchning, eller hur? Det lönar sig att spara alla korta bandstumpar som finns på klädesplagg och prislappar, man vet aldrig när man behöver dem! Det är enkelt att ta bort bandet och byta ut till ett annat beroende på hurdan blombukett man har i vasen.

 

 

Om man inte vill ha flaskan som blomvas funkar det lika bra att sätta ljus i den, som på bilden nedan. Ett billigt sätt om man vill ha många likadana ljusstakar t.ex. på middagsbordet.

 

Bild från www.readymade.com

 

Om man vill ha lite tuffare stil kan man köra på svart sprayfärg och svarta ljus.

 

Bild: ilovemyapartment.tumblr.com

 

Och avslutningsvis några fler med blommor i – bara för inspirationens skull!

 

Bild: decor8blog.com

 

Visst blir det effektfullt med många på rad!

 

 

Hoppas ni fick lite inspiration att tillverka något av era tomma flaskor! Jag tror bestämt att jag ska göra några ljusstakar jag också…såna kan man inte ha för många av nu när det är höst och mörkt. Jag skulle bli jätteglad ifall ni mailar in bilder om ni också spraymålar några flaskor!

0 gillar
Blommor Detaljer Hemma hos oss Inspiration Lampor & ljus Makeover Tips

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  En vacker vardag
  27 september, 2011 at 23:39

  Den blev ju jättefräsch. Vackra blommor också. Vad använde du för färg? Jag fick en korg med bruna flaskor för ett tag sedan, kanske jag borde överväga att måla dem och använda dem som ljusstakar?

  • Reply
   Anna-Lena
   27 september, 2011 at 23:44

   Helt vanlig sprayfärg, jag brukar köpa endera på Minimani eller Halpa-Halli. Matt vit blir snyggast tycker jag, inte glansig. Ingen dum idé att göra så med dina flaskor, det kan bli riktigt snyggt!

 • Reply
  sandra n
  28 september, 2011 at 06:38

  Wow så snyggt det blev!!! Sprayfärg är superbra att ha hemma, en tur hade jag pippi på att köpa fula kakfat på loppis och sprayäåla dem vita… Men nu tror jag bestämt jag får leta reda på någon flaska också.

 • Reply
  tessie
  28 september, 2011 at 08:50

  Snygg flaska! Synd på glöggen:) Just nu har jag pippi på att spraymåla gamla fula furuföremål som dom nästan slänger efter en på loppis. Kan bli hur snygga som helst med lite färg och mindre kvistar:)

 • Reply
  Livet på Vestergård
  28 september, 2011 at 08:58

  Men oj så många fina inlägg jag missat. Eftersom min egen dator är på service så har jag bara sporadisk tillgång till dator.
  Jättefin vas du gjorde!
  Ha en fin dag! Kram Kicki

 • Reply
  Tina S
  28 september, 2011 at 09:51

  Så snyggt det blev! Enkelt och förmånligt tips! Måste pröva…

 • Reply
  Jessica
  30 september, 2011 at 10:34

  Vilken super ide'!!! Nu vet jag vad jag ska göra mes just de där samma flaskorna jag har sparar bara för att de är så fin modell 🙂
  Har en hel del saker hemma som ska få sej en omgång med vit sprayfärg 🙂 blivit inspirerad av dej.

  • Reply
   Anna-Lena
   30 september, 2011 at 10:49

   Vad roligt att jag kunde bidra med lite inspiration! 🙂 Du måste maila in en bild på resultatet sen då!

 • Reply
  Sara
  30 september, 2011 at 19:35

  Oj så fint det blev 🙂

 • Reply
  Ljus i loppisflaskan | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  11 oktober, 2011 at 22:36

  […] Ett litet spetsband som dekoration piggar upp vilken tråkig prydnad som helst. Likadant gjorde jag på vasen i det här inlägget. […]

 • Reply
  Pernilla Bergman
  29 januari, 2016 at 16:02

  Så bra skrivet! Du sätter verkligen huvudet på spiken här.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.