Städtips

Idag tänkte jag faktiskt komma med ett litet städtips – tro det eller ej! Jag tänkte tipsa om en produkt som jag gillar väldigt mycket och som funkar till nästan vad som helst. Jag brukar rengöra tvättfaten och diskhon med medlet. Det funkade lika bra när vi hade rostfri diskho och bänk i radhuset som nu när vi har en porslinsdiskho.

 

 

Medlet heter All Tip Top och är en vit, stenhård massa. Man ska fukta en svamp och ta lite medel på den och arbeta upp ett skum. Det kan användas på allt från spisar, kranar och kakel till trädgårdsmöbler och guldsmycken. Jag köpte min burk på marknaden på Vasa torg för minst 5 år sedan och det syns knappt att jag använt medlet, så det är väldigt drygt. En annan bra sak med medlet är att det är helt giftfritt och gjort enbart av naturliga ämnen. Det råkar vara höstmarknad i Vasa detta veckoslut så kanske det finns någon som säljer det även i år.

 

 

Och på tal om porslinsdiskho – det är många som undrat om det är svårare att sköta en sån än en vanlig rostfri ho. Nej, det tycker jag inte. I början var jag försiktigare när jag hanterade stekpannor och kastruller, men jag har märkt att den är mycket tåligare än jag först trodde. Jag brukar tvätta ur diskhon med vanligt diskmedel och borste och ungefär varannan, var tredje vecka putsar jag den lite ordentligare med All Tip Top. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle våga satsa på en porslinsdiskho, och med facit i hand är jag glad att det blev en sån till slut.

0 gillar
Badrum Kök Tips

Du Kanske Också Gillar

13 Kommentarer

 • Reply
  alegni
  3 september, 2011 at 09:23

  det där medlet har jag också, men jag glömmer bort att använda det mellan varven. effektivt som sjutton är det nog!

 • Reply
  Sara
  6 september, 2011 at 10:15

  Medlet borde finnas på Hartmans också!

 • Reply
  Andreas
  3 december, 2014 at 12:19

  Vi använder bokarbonat till mycket hemma. Köpte upp hela lagret på matbuitiken där dom säljer 2kg paket. Man kan använda det till städning, men även för bättre hälsa. Vi använder bikarbonat som tvättmedel och deodorant

  http://www.servicekungen.se/st%C3%A4dtips-24418685

 • Reply
  Camilla
  8 juni, 2015 at 13:28

  En Bloglovin för svenskfinland alltså.

  Kommer ni inte att konkurrera ut er själva med Blogoteket!? Nu finns ju ingen anledning mera att surfa in på Sevendays då man kan gå direkt till Blogoteket, där man dessutom även hittar bloggar som inte är under Sevendays.

  • Reply
   Linn Jung
   8 juni, 2015 at 14:50

   På Bloglovin väljer man själv vilka bloggar man följer. På det sättet hittar man ju kanske inte lika lätt nya bloggar. I Blogoteket hittar du alla bloggar som senast har uppdaterat!

   På Sevendays startsida hittar du så mycket mer än bara bloggar. T.ex artiklar, krönikor, webb-tv, People of Österbotten etc. Blogoteket ligger ju för övrigt på Sevendays.fi.

   Vi tror hårt på att båda delar behövs!

 • Reply
  Camilla
  8 juni, 2015 at 16:51

  Kanske ni inte är så insatta i Bloglovin men det är ju ett riktigt bra ställe att hitta nya bloggar på. Problemet är snarare att det finns såna enorma mängder så ett finlandssvenskt dylikt är ju bara en bra sak.

  Då skulle jag föreslå att inte ha lika mycket "bloggreklam", blogglänkar kanske jag menar, på sevendays-första sidan utan koncentrera sådant till Blogoteket och ha mera annat på första sidan och bara lyfta fram flera tänkvärda inlägg på samma sätt som artiklar finns. Då kanske både första sidan och Blogoteket skulle vara läsvärt. Nu känner jag att dehär blev lite råddigt, men hoppas ni förstod. Min personliga åsikt är att Sevendays är ett jättebra koncept och tanken är god men jag tycker i dess nuvarande form att sidan är för klottrig, för mycket intryck så man vet inte var man skall börja. Och jag tycker även att det övriga materialet, förutom bloggarna, uppdateras för sällan, det känns onödigt att gå in på sidan varje dag. En åsikts-/förslagsruta, som skickar mejl till er, kunde ju vara bra också märker jag nu 🙂

  Jag förstår ju att sidan ännu är rätt ny och utvecklas efter hand. Hoppas ni fortsätter med det goda jobbet!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   8 juni, 2015 at 17:07

   Tack för din respons! Skillnaden mellan första sidan och Blogoteket kommer säkert att vara mera tydlig sen när vi får med fler externa "icke-Sevendays-bloggar". Nu är det mest Sevendays-bloggarna som vi lagt in där, men tanken är alltså att det främst ska vara utomstående bloggar som man annars inte skulle hitta via Sevendays. Blogoteket-bloggarna kommer inte att dyka upp på startsidan, utan den är exklusiv för våra Sevendays-bloggare och artiklar.

   Vi har en responsruta. Den hittar du högst uppe till höger, en orange pratbubbla. Skriver du in ditt meddelande där så skickas det som mejl till oss 🙂

   Uppskattar dina förbättringsförslag och vi jobbar vidare med att utveckla sidans funktioner.

 • Reply
  dojle74
  19 juni, 2015 at 00:42

  Hur snabbt tar det från att man mailar er tills att ens bloggs inlägg börjar dyka upp på blogoteket?

  • Reply
   Anna-Lena
   30 juni, 2015 at 18:45

   Vi lägger till bloggen så fort vi läst mejlet och den börjar synas där genast vi lagt till den.

 • Reply
  Maria
  11 juli, 2015 at 01:03

  En sak jag började fundera kring: hur påverkas min besökarstatistik av att folk läser mina inlägg via Blogoteket istället för att de går direkt in på min blogg? När de klickar på ett av mina inlägg här ändras ju också adressen, t.ex. "http://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/resor/marvelicious-livet-utomlands/middag-pa-borbone" istället för "http://marvelicious.blogg.se/2015/july/middag-pa-borbone-2.html#comment". Kommer dessa besök att registreras på samma sätt som om de klickade sig in direkt på min blogg?

 • Reply
  Johanna
  24 november, 2015 at 09:25

  En fråga från en icke svenskfinsk som hittat hit. Är det för oss oxå eftersom ni skriver att det är för alla eller riktar ni er enbart till svensk finska bloggare

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.