Väggdekorationer

Väggord och väggdekaler har blivit oerhört populära de senaste åren. Och det är lätt att förstå, för det finns nog inget billigare och enklare sätt att förnya en vägg på. Olika slags texter är kanske det vanligaste, men det finns även mängder av andra motiv som t.ex. fåglar, stjärnor och blommor. Utbudet är väldigt stort och det finns många butiker på nätet som säljer väggord och som t.o.m. kan skräddarsy just det som man vill ha.

 

 

Jag gillar väggord, men jag har faktiskt inte ett enda här hemma. Eller jo, det som finns på matsalsbordet som jag visade i ett tidigare inlägg! Vanligtvis placerar man väl väggord just på väggen, men det blir även fint att dekorera möbler med små texter tycker jag. Vi har också en stor väggdekal i tv-rummet på övre våningen. Där hade vi en “problemvägg” som ligger mitt emellan två dörrar. Väggen är ca 1,6 m bred och jag ville inte ha någon möbel där eftersom den skulle ha varit i vägen. Jag började fundera på en stor väggdekal av något slag och eftersom vi bor på en tomt med många höga tallar tyckte jag att det skulle passa bra med just en tall.

 

En bild från vår tomt en mulen höstdag.

 

Jag hittade en svart tall i en webbutik och beställde hem den, men när vi hade lagt upp hela motivet märkte jag att jag i misstag hade beställt den mindre storleken (det fanns två höjder att välja mellan). Jag tyckte att tallen såg för kort ut så jag fick fundera ut en nödlösning. Jag beställde några svarta fågelsiluetter i olika storlekar och limmade fast dem högst uppe på väggen. Resultatet blev mycket bättre, nu fyller det upp hela höjden på väggen som det var tänkt från början.

 

Här kommer några andra favoritmotiv som passar på en smal väggstump som den vi hade.

 

Här kan man t.o.m. välja orter och avstånd själv, det är bara att skriva in när man gör beställningen. På det sättet får man ett väldigt personligt konstverk.

 

 

 

Gammaldags lyktstolpar är jättefina och finns till och med som väggdekal nuförtiden.

 

Om man istället vill ha något som går mera på bredden istället för höjden kanske några svarta fåglar på en trädgren kan passa. Jättesnyggt och passar i vilket rum som helst.

En svart världskarta skulle passa bra t.ex. i ett arbetsrum eller bibliotek.

 

Det finns även väggdekaler som fungerar som en “skoltavla”, d.v.s. man kan skriva med kritor på den. En shoppinglista på kylskåpsdörren eller en kom-ihåg-lista på väggen är kanske ingen dum idé.

 

Väggdekalerna i inlägget är hämtade från art4u.fi, fermliving.com, hobbyhall.fi, wallstyle.fi och favoritsaker.se

 

Har DU någon speciell väggdekoration? Skicka gärna in en bild på den i så fall, så kan jag visa upp den här på bloggen! Maila anna-lena@vasabladet.fi

 

0 gillar
Hemma hos oss Inspiration Väggdekor Väggord

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  Seralias Stuga
  24 september, 2011 at 09:26

  God morgon!
  Ditt tall och fågelvägg blev hur fin som helst. Fiffigt att kombinera.
  Önskar dig en skön helg. Vi får hoppas på lite sol.
  -mona-

 • Reply
  tessie
  24 september, 2011 at 14:06

  Snyggt! Alltså är det såna dekaler man kan ta loss o flytta hur många gånger man vill?

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  24 september, 2011 at 20:48

  Hemma har vi två väggtexter uppe, och en stor som ännu väntar på att rätt vägg ska bli ommålad. På villan har vi två, och de har jag nog visat på bloggen i sommar. Jag har beställt alla våra väggtexter från Stilcompaniet, där jag fått superb service.

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  24 september, 2011 at 20:48

  PS Ferm Livnings To do-dekal och kalendern i samma serie ligger högt på Önskelistan btw!

 • Reply
  Ann-Christine
  24 september, 2011 at 21:04

  Riktigt snyggt och annorlunda!
  Själv skulle jag ha svårt att först välja motiv och sen välja placering… och sen fundera att valde jag nu faktiskt rätt ställe…. suck! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.