3 x jul

 

De senaste veckorna har julsakerna börjat dyka upp i affärer och olika nätbutiker. Vad tycker ni – är det för tidigt? Förr brukade jag irritera mig på att julprydnader plockades fram alltför tidigt, men nu tycker jag egentligen det är ganska roligt. Man hinner i god tid undersöka utbudet och bestämma sig för vad man ska inhandla. Jag brukar inte julpynta överdrivet mycket, det blir mest i vardagsrummet och köket. Sovrummet brukar på sin höjd få en tomte eller en ängel på byrån, men jag blev lite inspirerad av dessa juliga sängar.

 

Romantiskt med spetsar och de traditionella färgerna rött och vitt.

 

 

Lite mer rustik känsla, som en engelsk jaktstuga kanske?

 

 

 

Grått, vitt och svart i industriell stil. Dock inte lika juligt som de andra bilderna, men väldigt snyggt i sin enkelhet.

 

Vilken är din favorit?

 

Bilder: Ellos

0 gillar
Inspiration Jul Kuddar & dynor Sängar Sovrum

Du Kanske Också Gillar

20 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  18 oktober, 2011 at 18:15

  Nej jag tycker inte att det är för tidigt 🙂 Jag gillar julen 🙂

 • Reply
  tessie
  18 oktober, 2011 at 18:49

  Jag skulle välja ljusen och zinkkrukan från bild ett och lägga i bild 3. Då passar det mej;)

 • Reply
  lyckobo
  18 oktober, 2011 at 20:44

  Visst är den första bilden fin, men den sista bilden var nog bäst, går året om! Lite, lite för tidigt tycker jag, vill inte börja suga på karamellen ännu, då är man bara led sedan när julen är här…

 • Reply
  Ann-Christine
  18 oktober, 2011 at 21:08

  Jättefina bilder! Den första gillar jag mest.

  Tja, eftersom jag själv är i branschen så måste jag svara: nej, det är inte för tidigt med julsaker! Det är såna enorma mängder varor det handlar om, så för att vi alls skulle ha en chans att hinna få fram allt innan julöppningen så måste vi börja så här tidigt. Man vill ju heller inte bara "kasta" fram allt, utan bygga upp miljöer och tjusiga hyllor 😉 Sen måste jag också säga att vi faktiskt redan säljer en massa julgrejer, men främst belysningar som ju många tar fram genast kvällarna blir mörka.
  Själv har jag absolut ingen julkänsla alls ännu, jag ser allt bara som andra varor som ska plockas fram. Men – när den första snön kommer, då brukar det slå till, hihi!

 • Reply
  Inga-Britt Klemets
  18 oktober, 2011 at 21:45

  Jag röstar på första sängbilden.

 • Reply
  Pia
  18 oktober, 2011 at 22:34

  Jag tycker det är lite tidigt, men å andra sidan måste man ju inte stå framför just de hyllorna. Däremot tycker jag att julmusiken borde sparas till december, den kan man ju inte undvika att höra. Tack och lov har de ju inte börjat med den ännu, men i sen i november brukar den ju skrika ur högtalarna.

 • Reply
  sus
  18 oktober, 2011 at 22:36

  Jag gillar den första, även om det inte riktigt skulle passa hos oss.
  Brukar också reta mej på affärernas tidiga julstart men i år gör det faktiskt inget. Tiden går ju bara fortare och fortare ändå, så riktigt snart är julen här i varje fall.

 • Reply
  En vacker vardag
  18 oktober, 2011 at 23:23

  Jag gillar julen och vissa år har jag börjat förberedelserna redan på sommaren (sånt som jag tillverkar själv), så oktober känns inte så värst tidigt tycker jag. Fast pyntet och musiken vill jag nog vänta med till advent, men planeringsarbetet kan man nog inte börja nog i tid. Julen vill ändå smyga sig på för fort varje år. Jag gillar ju rutigt, så jag ger tummen upp för lakanen på den mellersta bilden!

 • Reply
  Maria
  19 oktober, 2011 at 06:58

  Jag gillar bilden i mitten med de rutiga lakanen och jaktstugestilen om jag tänker på julen, men den sista bilden är ju jättefin och skulle passa bra sen resten av vintern:-)

 • Reply
  Camilla
  19 oktober, 2011 at 08:19

  Jag gillar den första bäst men den andra är också helt ok. I helgen hörde jag den första julsången på radio och det kändes åtminstone alldeles för tidigt.

 • Reply
  Bitta
  19 oktober, 2011 at 09:18

  Lite för tidigt för jul för mig med, men ändå går jag där runt bland juleljusen o tycker de är fina.. Översta bilden är den som bäst passar in i mitt sovrum.

 • Reply
  MammaJezzica
  19 oktober, 2011 at 13:28

  Jag tycker om julen och en massa julgrejs. Plockar gärna fram dem tidigt, men är rätt snabb att städa bort dem efter julen istället.
  Jag gillar den sista bilden mest, dels för att jag tycker det är lite onödigt och jag skulle inte tänka mig att bädda sängen enkom med jullakan.

 • Reply
  Huset på landet
  19 oktober, 2011 at 15:21

  Jag tror att det skulle bli en mix av alla tre i vårt sovrum!
  Tomtar vill jag inte se i butikerna än, men gärna ljusslingor och såna prydnader som man kan ha fram längre tid än bara i december. Vi märker i nätbutiken att kunderna har börjat handla julsaker och julklappar redan. Jag tycker det är bra att man kan sprida på kostnaderna för julhandeln under en längre tid.
  Tack för att du är med i vår utlottning och lycka till!

 • Reply
  MALIN
  19 oktober, 2011 at 19:47

  Är en julfantast, så för min del är det roligt att julen tas fram i god tid:)
  Tycker om att kunna gå och drömma mig bort i butikerna och planera julklappar i god tid. Fösta bilden på den romantiska sängen var fin, skulle gärna ha de sängkläderna hemma hos oss…
  En fin dag till dig! MALIN

 • Reply
  Nette Cecilia
  19 oktober, 2011 at 21:47

  som affärsägare tycker jag inte det är för tidigt ,eftersom leverans på julvaror börjar i oktober ,allt ska ju säljas så då ska det vara framme,vi firar ju inte jul fast försäljningen börjat ,kan sägas att jultygerna frågas alltid efter redan i augusti.Vår julförsäljning är i allmänhet slut runt 6 dec, bra med diskussioner ,Nette

 • Reply
  Anna-Lena
  19 oktober, 2011 at 21:59

  Vad roligt att ni är så många som kommenterat – julen verkar vara ett omtyckt samtalsämne! Många av er verkar inte störas av att julsakerna redan finns i butikerna, men jag håller med om att man gärna vill slippa julmusiken ett tag till. Men visst har jag förståelse för att butiksägarna vill plocka fram julsakerna redan nu eftersom försäljningstiden ändå är relativt kort. Själv har jag suttit framför datorn och kollat in alla nya julprylar som kommit in i olika webshopar den senaste veckan, men jag har inte handlat något…ännu! 🙂

 • Reply
  Ann-Christine
  19 oktober, 2011 at 22:17

  Svar: Kolla under etiketten Böcker, jag har bloggat om dom alla tre tidigare 🙂

 • Reply
  Helena
  28 oktober, 2011 at 00:18

  Tycker att man kan sälja julsaker från november framåt. Anttila i Vasa plockade fram julsakerna 22a september.. Jag höll på att gå rakt in i en hylla av ren shock när ja såg det!

 • Reply
  Anne
  28 oktober, 2011 at 14:50

  Var hittar man produkterna på första och sista bilden? 🙂 Älskar julen!

  • Reply
   Anna-Lena
   28 oktober, 2011 at 15:04

   Hej! Alla bilder kommer från Ellos (det står längst ner i inlägget) 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.