Beslutsångest

Ett av höstens eller vinterns största projekt är att göra i ordning ett eget rum åt den minsta killen i huset. Nu har jag kommit så långt att jag fått hem sex olika tapetrullar på prov. Alla kommer från Borås tapeters “New Classic“-kollektion och går helt i blått och vitt. Känns det tråkigt med såna här tapeter i ett barnrum? Det finns ju så många vilda och roliga barnrumstapeter, som t.ex. Ferm Livings, men jag vet inte…jag tycker de här blåvita är så fina och klassiska. Jag vill försöka skapa ett rum som inte kräver allt för mycket arbete för att kunna anpassas vartefter han växer och blir äldre. Rutiga tapeter borde kunna hänga med lite längre än t.ex. bilmönstrade tror jag.

 

 

Stjärnor vill jag absolut ha i nån form i hans rum (jag har ju det här sängöverkastet som ni kanske minns), men just de här tapeterna blir det nog inte. Jag tycker fortfarande att de stora stjärnorna är för stora och de små är för små. Hade det funnits en mellanstorlek hade det nog blivit den. Men min favorittapet just nu är den rutiga, så det lutar åt att det blir den.

 

 

Därefter är det bara att bestämma om den ska komma på en eller två väggar. Det finns inte direkt någon given “fondtapetsvägg” i rummet så det är lite svårt att veta vad som blir snyggast. Den som jag skulle vilja ha som fondvägg (för att det är en lång vägg med full takhöjd) har tyvärr två dörrar med ca. 30 cm:s avstånd från varandra. Det blir kanske inte så snyggt med en rutig tapet på en sån vägg, men jag tror kanske att vi kör på den i alla fall…

 

Avslutningsvis vill jag påminna om att ni ännu hinner delta i tävlingen genom att lämna en kommentar i tävlingsinlägget! Ikväll avslutas tävlingen och vinnarna presenteras imorgon!

0 gillar
Barnrum Edvins rum Tapeter Tävling

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Carolina
  2 oktober, 2011 at 11:07

  Om jag skulle välja skulle jag ta den randiga tapeten,den med smalare ränder, den är tidös… Men det är ju jag… 🙂 Det blir säkert bra vilken du än väljer!

 • Reply
  Seralias Stuga
  2 oktober, 2011 at 11:25

  Hejsan!
  Motsvarande situation hos oss. Ett lill-pojksrum som borde förändras till lite mer stor-pojkrum 🙂 Skulle vara roligt att satsa på någon vild och kul tapet, men jag tröttnar så lätt och vi tapetserar inte om varje år. Jag tror på en enkel ljus bas och sen fyller jag på med textiler och grejer efter årstid och humör. Lillebror önskade Spiderman-gardin…men det tycker ju mamma inte om 😉

  Ska bli spännande och följa ditt projekt. Skön söndag till er!

 • Reply
  Sara
  2 oktober, 2011 at 12:49

  Oj vilket svårt val 🙂 Tycker också att de små stjärnorna är för små och den stora för stor. Annars hade jag nog kanske valt den. Det är ju svårt att veta då man inte vet hur rummet ser ut förstås, men jag kanske skulle ta breda ränderna. Men jag tror också att rutiga kan bli hur snyggt som helst faktiskt! 🙂 Svårt val!

 • Reply
  Maria
  2 oktober, 2011 at 14:50

  Jag gillar den rutiga, randiga och stjärntapeter har det varit rätt mycket av de senaste åren så den rutiga känns lite annorlunda. Sen blir det snyggt att blanda upp med lite stjärnor på övriga inredningen:-)

 • Reply
  Lyckoslanten
  2 oktober, 2011 at 15:40

  Nu fanns mycket att läsa här efter många dagar när jag inte har haft den där tiden att besöka bloggar. Intressant med väggorden och önskad text på porslin. Jag vann ju ett fat hos Fyra Årstider.
  När det gäller pojkrum önskar jag att vi hade tapetserat mera neutralt senast i tvillingsönernas rum. Man vill ju inte tapetsera alldeles för ofta!
  Ha det gott! 🙂

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  2 oktober, 2011 at 18:59

  Det kan vara frestande att inreda efter ett stycke tyg (sängöverkastet alltså) – jag har själv gjort det ett par gånger, men tyvärr har jag ångrat mig sedan varje gång. Det är lätt att byta överkast – värre att tapetsera om :/
  Vi har beige och vitt i pojkrummet, och jag gillar det – däremot tröttnade jag på stjärntapeten med guldstjärnor efter ett halvår. Skulle jag inreda hans rum idag skulle det bli grått, vitt och svart, för att det är så snyggt och också hållbart. Babytiden är över så snabbt.

 • Reply
  En vacker vardag
  2 oktober, 2011 at 20:00

  Oj, jag trodde ni var färdiga med det projektet redan. Jag tycker man inte behöver tänka på att barnrum skall se likadana ut i all evighet. Jag tycker inte man behöver följa samhällstrenden och leva i morgondagen heller, så jag skulle nog gå på känslan som känns "i tiden" just nu. Han är ju liten nu, så gör ett rum till en liten kille. Det kommer att bli jättefint med vilkendera av tapeterna du visar!

 • Reply
  Lis-Britt
  2 oktober, 2011 at 20:12

  Lycka till, jag håller med Anna. Inget ljusblått 🙂

 • Reply
  Anna-Lena
  2 oktober, 2011 at 20:26

  Kul att höra era synpunkter! 🙂 Jag är inne på samma linje som "En vacker vardag". Jag vill inreda ett rum för en liten kille, och ljusblått och vitt tycker jag passar bra då. Jag tänker ju inte att han ska ha det tills han flyttar hemifrån 😉 utan jag gissar att vi ändrar om senast till skolstarten. Då kan jag mycket väl tänka mig att göra om rummet i t.ex. grått, vitt och svart, men ett "babyrum" i de färgerna skulle jag inte vilja ha. Det är mer "storpojksfärger" för mig. Så ljusblått och vitt är i alla fall säkert att det blir, och nu har jag även bestämt mig för den rutiga tapeten! Även om svärfar tyckte att den såg ut som en köksduk 🙂

 • Reply
  Namntavla i blått | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  7 oktober, 2011 at 22:11

  […] ingen brådska heller, men det vore såklart roligt att komma igång snart. Jag förde tillbaka tapetproverna – kanske en aning klokare än innan – men inte helt bergsäker på vilken det blir […]

 • Reply
  Tapetserat | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  15 januari, 2012 at 11:55

  […] vi nu äntligen bestämt oss. Det blev rutiga i blått och vitt, men inte de som jag bloggade om tidigare utan en tapet som heter Herba och kommer från Sandudd. Rummet är ännu halvfärdigt, båda […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.