Färgfrossa hos Anna och Micke

Nu ska det äntligen bli ett inlägg med riktigt färgglad inredning här i bloggen! För ett tag sedan råkade jag snubbla över Anna (Greggas) Bäckströms fotoalbum på Facebook och blev helt tagen av hennes inredningsstil. Anna är en “gammal bekant” som jag känner från scrapbooking-sammanhang. Annas inredningsstil är precis lika färgglad som hennes scrapstil. Hon har en härlig scrapblogg som ni kan passa på att besöka, där finns även lite fler inredningsbilder.

 

Anna bor med sin man Micke och deras två borderterrierhundar Ozzy och Rally i Umeå. Både Anna och Micke är hemma från Närpes, men de har studerat i Umeå och blev sedan kvar där. I somras köpte de ett hus vid havet strax utanför Umeå, så de bor inte längre kvar i den här fina lägenheten på Haga som ni ska få se nu.

 

Först av allt – hallen – med härligt gröna tapeter med rosa blommor. Kan man bli annat än glad av dessa?

 

 

Jag bad Anna berätta lite om hennes, i mitt tycke, modiga inredningsstil. – Jag har varje gång vi flyttat tänkt att allt ska vara vitt, men det går inte! Det är inte jag, jag måste ha färg för att må bra, så det slutar ändå med att jag målar och tapetserar i starka färger. Det handlar nog mer om ett behov av färg omkring sig än om att vara modig. Och det finns ju så många fina tapeter! Så många fina tapeter, och alldeles för få väggar! Jag har en förstående man, som alltid blir tillfrågad, men som oftast låter mig göra som jag vill och som sen är lika nöjd med resultatet som jag är. Nån enstaka gång protesterar han, men det är verkligen ytterst sällan, säger Anna.

 

 

Färgklickarna är många och knalliga. Turkos, rosa, orange, gult, grönt…en härlig blandning. Att blanda så många starka färger fungerar bra eftersom det balanseras upp med vita möbler.

 

 

I matsalsdelen i vardagsrummet har de låga väggarna tapetserats med ljusturkosa tapeter med blommor på. Tavlor behöver inte alltid hänga på väggen, det funkar lika bra att ställa dem på golvet eller på en byrå.

 

 

Lägenheten ligger högst upp i ett trevåningshus och har många fina fönster och takkupor.

 

 

Vardagsrummets fondvägg är blommig och går i rött och rosa. Mitt i rummet hänger en orange taklampa. Man kunde kanske tro att rosa och orange skulle vara en omöjlig kombination, men det är det verkligen inte.

 

 

En rosa och en turkos vägg i samma rum funkar också bra ihop, det gäller bara att våga!

 

 

Även i köket är basen vit, vilket gör det enkelt att sätta in färgklickar på t.ex. mattor och porslin. Anna gillar Rosti-skålar och färgglada keramiksaker från Rice och hon låter dem stå framme på öppna hyllplan som dekoration.

 

 

Jag undrar varifrån Anna hittar alla roliga detaljer till sitt hem. – Det kan lika gärna vara ett loppis-, Blocket- eller Traderafynd som får vara precis så nött som det är eller kanske får lite ny färg, som något nytt från en inredningsbutik. Huvudsaken är att jag tycker om det och tycker att det är fint.

 

 

– Jag har också många favoritbutiker på nätet och handlar ganska ofta där eftersom jag tycker att det är bekvämt, säger Anna.

 

 

Följande bild kommer från Annas pysselrum. Anna köpte en byrå och en sekretär på Blocket och målade dem turkosa när hon blev trött på bordet hon hade innan.

 

 

Sovrummet har en toile de Jouy-mönstrad tapet i rosa, vitt och svart. Toile de Jouy består av detaljerade bilder av t.ex. människor eller blommor och mönstret härstammar från 1700-talets Frankrike. Då var det vanligast att mönstret återfanns på tyger, men nu är det också vanligt just på tapeter.

 

 

Innan Anna och Micke flyttade ut i somras hade de renoverat hela lägenheten, några av rummen t.o.m. två gånger. När de flyttade in i början av 2005 målade de alla rum i ganska fega färger, som Anna uttrycker det, och Micke gjorde om hela köket själv. Efter att de bott ett tag i lägenheten kom de mer färgglada tapeterna dit, en efter en.

 

 

Det sista de gjorde innan lägenheten såldes var att renovera badrummet och lilla toan. Badrummet fick ett vackert blommönstrat marockanskt golvkakel i grönt, blått och svart med gula inslag.

 

Huset som Anna och hennes man har flyttat till nu är ett litet trähus från 1929. De har målat och tapetserat om på bottenvåningen, och färgerna går i ungefär samma stil som i lägenheten. Det finns dock panel i trappan och på övervåningen, så Anna upplever själv huset som lite sparsammare vad gäller färg.

 

Nu ser jag fram emot att höra läsarnas åsikter – skulle ni våga inreda ert hem med så här starka och knalliga färger? Jag tycker personligen att det är jättefint och jag älskar färgerna, men frågan är om jag skulle få ihop det till en sådan fin helhet som Anna och Micke…

 

Ett stort tack till Anna och Micke som lät mig låna de härliga fotona!

 

Samtliga foton är tagna av Mäklarfirman Boporten.

0 gillar
Arbetsrum Badrum Bloggar Bokhyllor Hemma hos-reportage Inredningsstilar Inspiration Intervjuer Kök Prylar Sovrum Tapeter Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

18 Kommentarer

 • Reply
  tessie
  13 oktober, 2011 at 13:54

  Underbara färgkombinationer. Jag skulle absolut trivas i ett sånt hem. Speciellt nu i höstrusket så allt e grått ute så behöver man färgklickar inne för att vakna till liv.

 • Reply
  Lyckoslanten
  13 oktober, 2011 at 14:09

  Men så glad man blir! Undrar om jag är släkt med henne (alltså på riktigt)? Tapeterna känns litet som PiP-studio, som jag gillar och har. Jag är för färg på väggarna blott att man får in tillräckligt ljus.
  Trevligt inlägg! ♥

 • Reply
  Maria
  13 oktober, 2011 at 15:20

  Vilken härlig lägenhet. Jag skulle inte ha något emot att flytta in där men tror inte jag själv skulle lyckas få ihop en sådär fin helhet om jag skulle blanda sådär många färger. Men fint är det:-)

 • Reply
  Ann-Christine
  13 oktober, 2011 at 16:53

  Jag har faktiskt kikat på hennes blogg många gånger och hemmet – det GILLAR jag!!
  Det är riktigt glatt inrett och hon har verkligen lyckats få en bra balans trots många färger.

 • Reply
  Pia
  13 oktober, 2011 at 20:38

  Underbart hem! Skulle stortrivas på besök, men i eget hem har jag behov av lugna färger.

 • Reply
  Barbro
  13 oktober, 2011 at 20:39

  Vilket levande,varmt och harmoniskt hem.:)

 • Reply
  marica
  13 oktober, 2011 at 21:02

  Hej på dig! Altså, jag funderade det var du, men jag fick inte helt 100% placerat dig! Riktigt roligt att träffas var det!

 • Reply
  Anna
  13 oktober, 2011 at 21:13

  herregud vad fint! kul att hon har vågat kombinera så många färger! ska försöka lite jag också, jag är annars så feg med färger..

 • Reply
  En vacker vardag
  13 oktober, 2011 at 21:57

  Vilken härlig färgklick i höstmörkret!

 • Reply
  Camilla
  14 oktober, 2011 at 08:11

  Skulle själv "aldrig" kunna inreda så här färgstarkt, men himmel va detta var snyggt!! De har verkligen lyckats med lägenheten!

 • Reply
  Färgklickar efterlyses! | EN SILVERKANTAD VARDAG
  14 oktober, 2011 at 12:08

  […] överallt. Men också här finns det helt underbara undantag, Anna-Lena visar i sitt inlägg upp en helt ljuvlig lägenhet där det mesta är färgrikt, det  här är helt klart en plats där man lyckats få det hela att […]

 • Reply
  Hanna
  14 oktober, 2011 at 14:14

  Åh så fint! Jag som vanligtvis bara vill ha det vitt älskar det här. Man blir liksom på så gott humör av all färg 🙂

 • Reply
  Ida
  14 oktober, 2011 at 17:52

  Underbart hem! Fint med mänskor som vågar inreda såhär lekfullt och glatt. Jag gillar definitivt färgerna. Det finns så många "vita" hem, dethär är personligt och gulligt!

 • Reply
  Karin
  15 oktober, 2011 at 13:05

  Alldeles underbart med färg! Badrumsgolvet skulle jag gärna ha själv!

 • Reply
  Susanne
  19 oktober, 2011 at 13:55

  Fantastiskt hem! Bygger själva hus och vi har valt rätt många tapeter med färg och vågade mönster. Gillar ju vitt också, men sen då jag ser alla fina tapeter, så kan jag ine hålla mig till det! Och nog är ju färg härligt!!! Fram för mera "vågade" hem!!

 • Reply
  ann
  14 november, 2011 at 23:00

  Riktigt kul med färger.
  Bort med all tråkig vit färg,in med dom färglada kulörerna.

 • Reply
  s p i n d e l t j e j e n
  1 juli, 2014 at 08:24

  Underbara färger!! 🙂

 • Reply
  Catrine/Kajsa
  10 februari, 2016 at 16:02

  Traditioner är till för att brytas och fastlagsbullen var med mandelmassa. Det är bra att skilja sig ur den gråa massan 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.