Kaffehörnan

 

För några år sedan drack vi aldrig kaffe hemma, annat än om vi hade gäster. Det skulle inte ha fallit oss in att koka kaffe enbart åt oss två. Kaffeburken var placerad högst uppe i ett skåp och ett kaffepaket räckte ungefär ett halvår. Nu är det dock andra tider. Sömnbristen och tröttheten som hör till småbarnsåren gör att jag numera till och med kokar kaffe fast jag är helt ensam hemma, och inte bara en utan två eller tre gånger per dag.

 

 

Kaffeburken har ända tills nu stått inne i ett skåp (dock inte längre på den översta hyllan) men jag har länge velat ha en ny, lite snyggare burk som skulle kunna stå framme på bänken. Så att den skulle vara ännu mera lättillgänglig när den ändå är i så pass flitig användning. Men det var inte det lättaste att hitta en fin och praktisk burk! Ibland kan man ju verkligen undra vad tillverkarna tänker med eftersom många burkar är så små att de inte rymmer ett helt kaffepaket, utan det lämnar ungefär en fjärdedel av innehållet i paketet. Vad är poängen med en kaffeburk då? Men igår hittade jag äntligen en passande burk, som är både snygg och tillräckligt stor. Att det sedan råkar stå “THÉ” på den är väl inte så farligt?

 

 

Nej, jag tycker faktiskt att det är riktigt passande…för på lådan där vi förvarar tepåsarna står det nämligen Espresso och Cappuccino!

 

 

Så det blev lite ombytta roller kan man säga. Men vi har i alla fall fin och praktisk förvaring åt både te och kaffe numera!

 

0 gillar
Detaljer Hemma hos oss Kök Prylar

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Reply
  Sandra
  19 oktober, 2011 at 22:49

  Haha nä, vem bryr sig om vad som står på burken så länge ni vet! Jag brukar tömma kaffet i burken o förvara det som inte ryms i kylskåp men vet inte vad smakexperterna säger om det.

  • Reply
   Anna-Lena
   19 oktober, 2011 at 22:56

   Ja, vi själva vet ju vad som finns i burkarna. Gäster kan ju bli förvirrade, men å andra sidan brukar de slippa att koka kaffe 🙂 Men tycker du inte det är störande att inte hela paketet ryms i burken på en gång? Det halvfulla paketet upptar ju lika mycket utrymme som ett fullt paket (nästan i alla fall), så det blir liksom dubbelt upp att förvara då.

 • Reply
  Eva
  19 oktober, 2011 at 23:11

  1/4 av vårt paket står också upp i burken.

  Om du inte vet vad du ska blogga om någon gång, så kan du ju blogga lite tavlor 😉

 • Reply
  Sandra
  19 oktober, 2011 at 23:12

  Jag är en lättirriterad person, men det där har faktiskt aldrig irriterat mig 😀 Kanske för att vårt kylskåp alltid är så irriterande tomt att det inte är ett problem att förvara ett ihopvikt kaffepaket i det. Orsaken att jag överhuvudtaget har kaffe i en burk är för att kunna ha det bredvid kokaren. Men kokaren står bredvid spisen så kaffet blir säkert alltför hett – det skall ju egentligen förvaras svalt.

  • Reply
   Sandra
   19 oktober, 2011 at 23:13

   Äsch, skulle svara under din kommentar men det blev fel. Jag förstör ju estetiken i din blogg!

 • Reply
  Sara
  20 oktober, 2011 at 00:41

  Alltså jag har samma fenomen hemma hos oss. För kanske 2 år sedan drack jag ALDRIG kaffe hemma. Men nu kokar jag åt mig själv flera gånger per dag. Och vi har inte ens småbarn… Undrar hur det kommer att se ut då? 😉

 • Reply
  alegni
  20 oktober, 2011 at 08:27

  sidu när man lägger passan på, då går allt, oavsett om texten är rätt eller fel 😉

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  20 oktober, 2011 at 10:34

  Samma här. Vi klarade oss till i sommar, då föll vi i kaffeträsket båda två. Men inte pga barnen utan pga alla våra egna projekt. Barnens sömnproblem botades med SHN 🙂

  Och jo, fin förvaring som passar köket!

 • Reply
  Sandra
  21 oktober, 2011 at 21:59

  Hej igen! Tänkte bara meddela att jag länkade till din blogg, pusselbitsinlägget http://lillebrorsresan.blogspot.com/2011/10/den-sista-pusselbiten.html

  • Reply
   Anna-Lena
   21 oktober, 2011 at 22:45

   Jag såg det, tack så mycket! Fint pyssel du gjort!

 • Reply
  Camilla
  24 oktober, 2011 at 11:16

  Vet inte om det är exakt samma burk som din kaffe(te) burk men det fanns i stora butiken i Tuuri samma burk med kaffe text på…

  • Reply
   Anna-Lena
   24 oktober, 2011 at 11:38

   Okej, jag köpte också min burk på en "billighetsaffär" 🙂 Och där fanns också en annan burk, men den var vit. Minns dock inte vad det stod på den. Tuuri-butiken har jag inte besökt på många år, det börjar kanske bli dags igen!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.