Kottar på bordet

Nu i höst har matsalen fått några mörkare färgklickar i form av blommor och kottar. Kottar är vackra att dekorera med och de passar speciellt bra nu på hösten med sin mörkbruna färg. De senaste veckorna har jag flera gånger tänkt ta fram min stora, randiga höstduk som täcker hela bordet. Men med barn i huset och en hel del mammabarn-träffar har jag konstaterat att en heltäckande duk inte är speciellt smart, det blir oftast att tvätta den efter varje kaffebjudning i så fall. Så löparen hänger med ett tag till, men jag börjar verkligen tröttna lite på den nu. Jag skulle gärna vilja ha lite mörkare gardiner nu till hösten också, men vi får se…

 

 

Kottarna har jag lagt i ett stort fat från svenska Olsson & Jensen. Det är ett för mig ganska nytt märke på inredningsfronten och där finns både rustika saker blandat med lite mer romantiska. Ljuslyktorna i rotting är mina favoriter och jag har flera utspridda lite här och där i huset.

 

 

Det stora fatet kommer jag att ha stor nytta av tror jag. Det funkar bra både som serveringsfat för t.ex. sallader, som fruktfat eller, som nu, endast som dekoration. Det har även tillkommit två nya tavlor här i matsalen sen senast. Jag har länge tyckt att det ena hörnet sett lite för tomt ut och jag har sökt efter en långsmal tavla. Men just det måttet är lite “udda” så det har varit svårt att hitta en passande tavla. För några veckor sedan hittade jag den plötsligt på Minimani, som ju faktiskt är en av stans bästa inredningsbutiker om ni frågar mig. När vi hade lagt upp tavlan så såg det plötsligt väldigt tomt ut i det motsatta hörnet, så det slutade med att jag fick åka tillbaka och köpa en till tavla. Som tur var fanns det tre olika motiv att välja mellan. Minimani kan man alltid lita på! Trendiga och prisvärda inredningsprodukter – I like!

 

 

Båda tavlorna har ängelmotiv och det passar bra ihop med den stora ängeln på ett av hörnborden. Ibland råkar man bara hitta precis det man söker – de här tavlorna var rätt på så många vis – rätt form, rätt storlek, rätt färg och passande motiv.

0 gillar
Hemma hos oss Matsal Minimani Tavlor Tips

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  Ann-Christine
  2 oktober, 2011 at 10:06

  Det var fina tavlor det!
  Hur skulle det vara med linnefärgade gardiner till hösten? Kanske såna med knytband uppe.

  • Reply
   Anna-Lena
   2 oktober, 2011 at 10:12

   Jo, det är just den färgen jag har tänkt mig! Samma modell som de jag har, fast mörkare alltså. Men knytbandslängder skulle också vara fint.

 • Reply
  Sara
  2 oktober, 2011 at 12:46

  Oj så fint ni har det i matsalen 🙂

 • Reply
  Katja
  2 oktober, 2011 at 17:53

  Ett tips till att du ville ha din randiga höstduk men säger att det blir att tvätta den ofta, jag fick en fin duk av min svärmor som jag absolut ville ha framme och jag har samma problem med att den ständigt var i tvättmaskin, då åkte jag titt stan och köpte en transparent duk och la den ovan på, väldigt lätt att torka av efter varje måltid 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   2 oktober, 2011 at 17:57

   Ja, det var ju smart! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.