Ordning & reda

 

I vårt kombinerade gäst-, arbets- och pysselrum är det oftast ganska bra ordning. Det beror inte på att jag är flitig på att städa där, utan snarare på att jag knappt har rört mina scrapsaker på snart ett år. Några enstaka födelsedagskort har jag gjort, men inga LO:s (layouter som det kallas inom scrapbooking). Sakerna står prydligt uppradade på hyllor, lättåtkomliga och nära tillhands, precis som jag önskade när vi började bygga huset. I vår tidigare lägenhet hade nämligen mina scrapsaker ingen egen plats, utan jag fick ha dem på ena halvan av köksbordet och med jämna mellanrum blev de nerpackade i lådor och undanstuvade längst in i “storskrubben”. Så högst uppe på önskelistan låg ett eget hobbyrum där sakerna skulle få stå framme hela tiden. Jag trodde det skulle bli betydligt mera scrappat på det sättet, men tiden räcker inte riktigt till just nu. Men snart hoppas jag!

 

 

Det är hur som helst väldigt inspirerande att ha fram alla pysselsakerna, jag blir glad av alla färger. Om jag i inredningen ofta väljer vitt och beige så använder jag betydligt mera och kraftigare färger när jag scrappar. Arbetsrummet går i svart, vitt och grått och det är en bra och lugn bas eftersom alla saker ger tillräckligt med färg åt rummet. Den lilla hyllan med fack hittade jag på loppis häromdagen, jag har bara fixat till den med lite vit färg. Perfekt förvaring för t.ex. små glitterburkar.

 

 

Skrivbordet är specialbeställt från ett snickeri, eftersom det inte fanns så stora som jag ville ha i någon butik. Det är L-format och den längre delen upptas helt av mina pysselsaker medan datorn och printern huserar på den kortare delen.

 

 

Ovanför pysseldelen har vi lagt två långa hyllplan och i somras kompletterade jag med fyra smala tavellister. På dem ryms många småprylar och det är mycket praktiskt att ha allt så nära tillhands.

 

 

Den vita sexkantiga “snurrlådan” är en annan smart förvaringsgrej. Där förvarar jag bl.a. pennor, saxar, penslar och lim. Pappers- och tygblommor har jag massor av och de finns utspridda lite här och där i olika burkar och lådor. Förvaring är verkligen det viktigaste att tänka på när man planerar ett hobbyrum som ska få plats med många småsaker.

 

 

Som jag skrev i början är det här rummet även ett gästrum…eller det finns i alla fall en soffa som går att bädda ut. Mera bilder från det hörnet av rummet en annan dag!

1 gillar
Arbetsrum Hemma hos oss Prylar

Du Kanske Också Gillar

25 Kommentarer

 • Reply
  Susanna
  22 oktober, 2011 at 09:48

  Ni har nog det finaste pysselrummet jag vet. Otroligt inspirerande! Men har du inga små hjälpredor som är där och hjälper till att pyssla (och rådda). Här skulle den ordningen hålla en halv dag. De skulle använda allt som finns, dra ner sakerna huller om buller, absolut inte sätta tillbaka på sin plats etc… Hur får du dem att hållas borta?

  • Reply
   Anna-Lena
   22 oktober, 2011 at 10:18

   Den minsta har inte börjat intressera sig för mina saker ännu, och den äldre har jag alltid låtit vara med och pyssla. Jag brukar ge henne mina gamla saker som jag inte använder längre och hon är så nöjd då när hon får använda mammas grejer. Hon har ju förstås massor av egna saker också, och hon brukar nöja sig med dem för det mesta. Det senaste året har hon suttit väldigt mycket vid pysselbordet och ritat och målat själv, men hon tar ändå inte mina saker från hyllorna. Hon vet vad hon får ta och allt annat låter hon bli. Ibland vill hon låna någon stämpel eller dyl. och då visar jag henne hur man gör. Men hon tar inte något utan att fråga. Så mitt tips är väl att ge dem dina avlagda saker (men berätta inte det åt barnen!) så tror de att de får använda "mammas fina saker" ändå 🙂 Nu har vi flyttat upp alla hennes egna pysselsaker till hennes rum, förr hade hon dem här nere i scraprummet men nu finns de i hennes eget skrivbord.

 • Reply
  Seralias Stuga
  22 oktober, 2011 at 10:35

  Hej! Det var nod det prydligaste pysselrummet jag sett på länge 🙂 Mitt syrum/pysselrum skulle jag inte ens kunna fotografera och publicera. En liten tröst är att vi stortrivs i rummet alla tre barnen och jag. T.o.m Gubben tittar på tv med oss där ibland. Och sen att barnen har olika pyssel intressen medför ju att alla pysslar olika saker, men alltid på samma gång. Du kan bara ana röran 🙂 Men det är trots allt ett pysselrum i flitig användning.

  Skön lördag till er!
  -mona-

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  22 oktober, 2011 at 10:59

  Imponerande!

 • Reply
  Johanna
  22 oktober, 2011 at 12:02

  Åh, vad fint! Där skulle jag kunna tillbringa mååååååååååååånga timmar! 🙂

 • Reply
  Fyra i familjen
  22 oktober, 2011 at 14:48

  Aaaaahhh, vilket härligt rum du har. Skulle vilken dag som helst byta med dig! detta är nog det snyggaste pysselrum jag nånsin sett!!!!!
  Men det samma gäller för mig, som för dig-tidsbrist… Men det tar nog inte så väldigt länge innan man får tid igen att sitta å pyssla.

 • Reply
  Jenny
  22 oktober, 2011 at 16:33

  Oj, vad fint pysselrum du har! Det är verkligen lyx att kunna ha framme alla sina fina saker för man blir ju så inspirerad när ser materialen också!

 • Reply
  Linda
  22 oktober, 2011 at 19:57

  Åh! Jag önskar att ag hade ett sånt rum, där jag fick ha alla mina garnnystan framme, och sortera dem enligt färg! Lite som i en handarbetsaffär! Verkligen lyxigt att få breda ut sina saker så som du får. Jag har mina garnkorgar lite här och där, likadant med min silversmyckeslåda, den upptar i perioder halva köksbordet.
  Ja, nu blev jag allt avundsjuk!

  Ha en skön lördagkväll!

  Linda

 • Reply
  Lis-Britt
  22 oktober, 2011 at 20:37

  Imponerande är bara förnamnet 😉

 • Reply
  Karina
  22 oktober, 2011 at 22:08

  Jag håler med de andra. Otroligt snyggt pysselrum och jag skulle kunna sitta där från morgon till kväll. Här har vår äldsta kille också alltid fått sitta med mej och pyssla då han vill och han får sånt jag inte behöver längre och han vet att fråga före han tar. MEN lillebror, suck….jag har fått fösa allt längst upp på skrivbordet, upp mot väggarna (har också ett L-format bord som rymmer massor), svänga på en hylla med 9 utdragbara lådor (från Ikea) där jag har massor med dekorationsgrejer, annars drar han ut alla lådor osv. Inte har jag heller samma tid för scrapping just nu, men snart hoppas jag!!! Om ca. 1mån. ska jag till Ikea, så då ska jag shoppa mera förvaringsgrejer. Tror jag måste börja satsa på att lägga upp på väggarna också, dit de små fingrarna inte når ;o)

 • Reply
  Camilla
  22 oktober, 2011 at 23:17

  verkligen jättefint ditt pysselrum! Ett sådant rum/hörna drömmer nog jag och alla andra pysslare om. Min plan för vår aula på övre våningen är att få den till en slags pysselhörna men för att inte ge ett stökigt intryck måste jag nog gömma undan grejerna lite. Bättre är det om man har ett skilt rum för sin hobby och kan lämna allt mera synligt. Ha det gott 🙂

 • Reply
  Ann-Christine
  23 oktober, 2011 at 09:51

  Verkligen fantastiskt ordning!!
  Ett rum att önska sig… Fast jag ordnade en egen hörna åt mig med ett stort bord, så har jag senare märkt att jag egentligen inte alls behöver stå stort utrymme, så nu har jag bytt bord med dottern till hennes mindre, för HON om någon behöver pysselutrymme 🙂 Kanske kan låna några idéer till hennes rum från dina bilder 🙂

  Ha en skön söndag!

 • Reply
  Nette Cecilia
  23 oktober, 2011 at 11:06

  Tur att man inte behöver vis bilder på sitt eget ,vid en närmare titt med främmande ögon så liknar mitt närmast en avstjälpningsplats i jämförelse med ditt,trevlig söndag ,Nette

 • Reply
  Stina
  24 oktober, 2011 at 10:42

  Väldigt snyggt!
  Jag gillar ordning och reda och det ser man ju verkligen att du har.:-) Stina

 • Reply
  Stina
  24 oktober, 2011 at 12:11

  Tack snälla, vad du är gullig!:-)
  Kram Stina

 • Reply
  Livet på Vestergård
  24 oktober, 2011 at 17:24

  Vilken inspirerande pysselplats, och vilken ordning och reda du har!
  Övernattande gäster kan väl inte hålla sig från att börja pyssla ;0)

 • Reply
  alegni
  24 oktober, 2011 at 17:34

  där var det verkligen ordning och reda, fast det är ju klart, om du inte använder rummet, blir det ju inte stökigt 😉
  nä men allvarligt, det där är nog varje pysslande kvinnas dröm!

 • Reply
  Maggan
  26 oktober, 2011 at 10:09

  Wow, vad fint! Oj, om det var lika fin ordning i detta hus… Man får plocka och plocka med tre pysselglada barn. Får jag fråga var du hittat den där verktygsbacken?

  • Reply
   Anna-Lena
   26 oktober, 2011 at 10:15

   Den köpte jag på Minimani för kanske 2 år sedan, så den finns nog inte kvar där längre. Har tyvärr inte sett den på nåt annat ställe heller. Den liknar i alla fall på Brukas produkter, men jag vet inte om det är de som tillverkat den.

   • Reply
    Maggan
    26 oktober, 2011 at 10:21

    Ahaa… Tänkte faktiskt att den liknade lite på de inredningssaker med text, som de brukar ha på Minimani. Nå, åtminstone fick jag inspiration av ditt pysselrum! 🙂 Ha en bra dag!

 • Reply
  Hemma hos
  27 oktober, 2011 at 22:49

  Hejsan!
  Gillar verkligen ditt pyssel-, arbetsrum. Vilken ordning och reda, är själv ett städfreak, om vi använder min sambos förklaring på min ordning och reda 🙂 Gillar det här skarpt!
  En fin dag till dig, MALIN

 • Reply
  Jessica
  2 december, 2014 at 15:10

  Hej!

  undrar var du köpt den metallgråa "beutybox2n"

  mvh
  Jessica

  • Reply
   Anna-Lena
   2 december, 2014 at 15:13

   Hej!
   Den är köpt på Lidl av alla ställen 🙂 Den innehöll tomma cd-fodral när jag köpte den
   och är alltså egentligen menad som förvaringsplats för skivor.

 • Reply
  Anna
  3 januari, 2015 at 22:38

  Hej! Vilket fint pysselrum! Jag undrar vart du köpt den sexkantiga "snurrlådan"? Ser ut som IKEA men det är det nog inte. Skulle verkligen behöva en likadan. Tacksam för svar. Med vänlig hälsning, Anna

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.