Problemhörnet

 

Det här hörnet i tv-rummet/hallen på övre våningen är det svåraste i hela huset – inredningsmässigt alltså. Ännu svårare blev det när vi installerade luftvärmepumpen och den där “manicken” kom upp på väggen. Den höga bokhyllan stod tidigare där, men rymdes inte längre så den fick byta vägg. Sedan dess har det varit tomt under kylaren, men nu flyttade jag in en av rottingstolarna från terrassen i brist på annat. Vi har länge funderat på hur vi ska inreda hörnet och en mysig stol och läslampa är nästan det enda som passar där. Bokhyllans placering är väl inte direkt den bästa (den döljer nämligen ett helt fönster), men eftersom vi vill ha kvar den så får den stå där ännu ett tag.

 

Badrumsdörr till vänster och balkongdörr till höger.

 

Jag ville ha en stor tavla i svart och vitt ovanför stolen, men hittade ingen som kändes passande. Så när jag gjorde namntavlorna för ett tag sedan passade jag på att göra en egen tavla till den här hörnan också. Tavlan är 50×70 cm och utprintad på fotopapper hos en fotofirma.

 

 

Siffrorna är koordinaterna för huset och till höger finns lite text som anknyter till platsen. Texten är uppbyggd enligt principen: världsdel, land, län, stad, by, gatunamn så den är unik just för vårt hus. (På fotona har jag dock suddat bort sista siffran i koordinaterna och lite av adressen men ni förstår säkert principen ändå.)

 

 

 

Det här hörnet ligger alltså i andra ändan av övre våningens tv-rum och som jag skrev i ett tidigare inlägg så vill jag inte ha andra färger än svart, vitt och grått i det här rummet – som ni kanske ser.

 

 

Det lilla svarta huset är faktiskt en lampa, inte en ljuslykta som de här husen oftast brukar vara. Kanske byter vi ut rottingstolen mot en svart läderfåtölj i något skede, men just nu känns den här helt okej. Den lär ju inte behövas ute på terrassen på många månader framöver så den står bra här under tiden.

0 gillar
Hemma hos oss Tavlor Väggdekor

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Camilla
  18 oktober, 2011 at 08:39

  Ännu en fiffig tavelidé! Tror jag ska "låna" den av dig 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   18 oktober, 2011 at 11:43

   Det får du så gärna! 🙂

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  18 oktober, 2011 at 11:10

  Men vad är problemet – det är ju så fint som det är?!! 🙂 Förresten, varifrån är huslampan köpt?

  • Reply
   Anna-Lena
   18 oktober, 2011 at 11:43

   Tack! Jo, jag är väl relativt nöjd nu. Men det är en svårmöblerad hörna, den är liten och inklämd mellan två dörrar. Huslampan kan ev. vara köpt från Jotex, men jag är inte säker. Den är åtminstone ett år gammal.

 • Reply
  SK
  19 oktober, 2011 at 19:13

  Ser riktigt bra ut ,men jag undrar om man kan sitta under en såndär luftvärmepump, har för mig att det blåser ur dem?

  • Reply
   Anna-Lena
   19 oktober, 2011 at 20:07

   Vi har bara igång den på sommaren när det är som allra hetast, så då kan det nog bli för kallt sitta där. Men det är bara fråga om ca en månad i året. Tror inte vi behöver ha den som värmare på vintern, vi brukar ha tillräckligt varmt ändå. 🙂

 • Reply
  Anne
  5 mars, 2012 at 19:59

  Varifrån är golvlampan?

 • Reply
  Anne
  6 mars, 2012 at 11:09

  Tack för infon! Den är så fin! 🙂

 • Reply
  Karin
  12 februari, 2016 at 21:36

  Du är så skarp och välformulerad att jag får rysningar.

 • Reply
  opartisk
  29 maj, 2016 at 19:58

  Kvinnor är inte på något sett begränsade här i Finland mindre än vad män är så sluta att försöka hitta på ologiska och felaktiga orsaker till varför du öppet diskriminerar och hatar män!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.