Trendiga horn

 

Ni kanske minns att jag visade den här bilden för ett tag sedan, men då var det på grund av den fiffiga hyllan byggd av gamla lådor. Nu visar jag bilden en annan anledning – nämligen på grund av att den innehåller en “ingrediens” som är väldigt trendig och inne just nu. Vad tror ni att jag syftar på? Jo, hornen som hänger på väggen såklart!

 

 

Vem hade väl kunnat tro att gillestugans älg- eller renhorn skulle synas i de trendigaste inredningsmagasinen och bloggarna? Men jo, så är det! Så var glad om du äger en gammal jakttrofé – och skynda dig att sätta upp den på väggen!

 

 

Träfärger är helt rätt som kontrast till svartvit inredning just nu och kanske är det därför hornen har blivit så populära. Men självklart också för att formen på hornen är väldigt vacker och estetiskt tilltalande.

 

 

Vill man inte ha hornen den naturliga färgen kan man även måla dem t.ex. vita eller svarta. Hornen behöver inte enbart vara en prydnad, utan kan faktiskt också ha en funktion. Här används det vitmålade hornet som klädhängare i hallen.

 

 

Här blir det svartmålade hornet en fin kontrast till den ljusa basen i rummet. Det fungerar som ett vackert blickfång på sovrumsväggen och man kan variera vad man vill hänga där, t.ex. en väska eller ett klädesplagg.

 

 

Och till slut en lite udda sak för den som inte har några äkta horn att sätta på väggen – nämligen eluttag inspirerade av renhorn. Uttagen är inte bara snygga, utan gör också att man kan placera mobiltelefonen på hornen under laddning. En rolig idé, eller…?

 

 

Bilder från Remodelista, Styleroom, qreate.se, mariaemb.blogspot.com och likecool.com

0 gillar
Detaljer Inspiration Trender

Du Kanske Också Gillar

25 Kommentarer

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  25 oktober, 2011 at 21:31

  Mina föräldrar skänkte farfars alla horn (varav ett var en 16-taggare) till byns jaktsuga när de tömde deras hus. Men… på nåt vis är de för groteska också för att jag skulle vilja hänga upp dem här hemma.

  • Reply
   Anna-Lena
   25 oktober, 2011 at 21:38

   Ja, det låter ju onekligen som riktigt stora horn. Små och nätta är kanske finare 🙂

 • Reply
  Lis-Britt
  25 oktober, 2011 at 21:33

  Roliga bilder! Har man en passlig blandning av allt så är det tydligen alltid nåt som är trendigt. Jag har horn i sängkammarn bredvid min säng på väggen och vet inte ens vad det är för horn men att hålla upp min badrock passar de bra till!

  • Reply
   Anna-Lena
   25 oktober, 2011 at 21:39

   Du är med andra ord riktigt "inne" nu då! Du får maila in en bild så får jag visa den på bloggen! 🙂

 • Reply
  Seralias Stuga
  25 oktober, 2011 at 22:43

  Snygga bilder och fina kombinationer i både färg- och stilmässigt…men säger som Anna, det blir nog inga horn hos oss heller 🙂 Hornen är väl mer mat- och köttrelaterade för oss 😀

 • Reply
  Carola Vestergård
  26 oktober, 2011 at 00:12

  Eller så gör man som jag…köper horn i paff och viker ihop å sätter upp på väggen 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   26 oktober, 2011 at 08:05

   Det låter intressant! Var finns sådana paffhorn? 🙂

   • Reply
    Carola
    26 oktober, 2011 at 15:13

    Jo på webbadressen anyhow.se, såg att de för tillfället är slut men att de har beställt mera.Mycket annat läckert finns där åxå 🙂

    • Reply
     Anna-Lena
     26 oktober, 2011 at 16:14

     Nu hittade jag dem, de såg riktigt roliga ut. 🙂 Skulle bra kunna tänka mig en sån variant.

 • Reply
  alegni
  26 oktober, 2011 at 08:38

  attans, att jag gett bort tjurhornen jag ropade in på en loppis när jag var elva år! eller kanske tjurhorn inte är lika inne som dessa du visar 😉
  ärligt talat så avskydde jag allt vad horn hette ännu för en tid sedan, men jag har alltid sagt att jag är lättpåverkad, och nu tycker jag förstås att de är fina!

  • Reply
   Anna-Lena
   26 oktober, 2011 at 08:49

   Hade nån frågat mig för ett halvår sedan hade jag också tyckte att det var jättefult. Men ser man något tillräckligt många gånger så börjar man gilla det…så man är nog väldigt lättpåverkad! Men knappast kommer jag trots allt att hänga upp några horn på väggen här hemma.

 • Reply
  Pauliina
  26 oktober, 2011 at 10:09

  Håller helt med dej. Det är väldigt inne med horn just nu. Jag har en kompis i Sverige (hon är hemma från Malax) som gör fina konstverk av djurskallar. Här är länken till hennes hemsida http://www.skullartistry.com

  • Reply
   Anna-Lena
   26 oktober, 2011 at 10:45

   Oj, vilka häftiga konstverk!

   • Reply
    Petra Shara Stoor
    7 november, 2011 at 18:00

    Hej! Hittade hit till din sida och blogg eftersom den hade skickat vidare besökare till min hemsida där jag skapar skallkonst! Ser nu att det är min vän Pauliina som länkat till min sida:, tack Pauliina:) ) Jättekul att läsa ditt inlägg och se hur skallkonst används i inredningen idag, och kul att du gillar min konst med! Som Pauliina säger är jag Vasabo ursprungligen, men flyttade till Malax vid 10 års ålder, så vasabladet och mina hemtrakter är mig kära. Idag är jag bosatt i Sverige, och ska om några veckor till Norge med min skallkonst och delta i deras årliga konstmässa i Oslo. Spännande! ha det så gott och kul att hitta din blogg, ska kika in här fler gånger! Häls! Petra

    • Reply
     Anna-Lena
     7 november, 2011 at 21:01

     Hej Petra, kul att du hittade hit! Pauliina är min granne 🙂 Lycka till på utställningen, din konst är väldigt speciell och vacker!

 • Reply
  Blogg by Maliin Stoor
  26 oktober, 2011 at 12:10

  Hej!

  Kul att du hittat bilden!

  Må så gott

  Maliin

 • Reply
  Mikaela
  31 oktober, 2011 at 18:48

  Nej men oj, vad säger du! Vi har nu ett 9-taggars älghorn i skrubben från en tjur som föll i höst… diskussionen har gått här kring om det alls skall tillåtas in i huset… antar jag får ge mig. :))

 • Reply
  Sand's Drömmar » Horn here, horn there, horn everywhere
  14 november, 2011 at 22:19

  […] skrev om det för en tid sedan, och som många säkert noterat så är en av de största inredningstrenderna […]

 • Reply
  Charmerande renar | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  20 november, 2011 at 22:27

  […] Trendiga horn skrev jag om för ett tag sedan och era åsikter var tudelade gällande huruvida det är snyggt eller fult med älg- eller renhorn på väggen. Själv hör jag till den kategorin som mycket väl kunde tänka mig horn i inredningen – på ett eller annat sätt. Kanske i form av dessa små, gulliga varelser? […]

 • Reply
  Sorry Helge-Need your horn « Hjärtats hem
  21 november, 2011 at 09:30

  […] Anna-Lena, Kamomilla och Linda har skrivit om älghorn i inredningen tidigare och jag tyckte deras bilder var inspirerande men hade inte en tanke på att släpa in några horn i mitt hem. MEN. När jag tog min sedvanliga loppisrunda i helgen råkade jag se ett par horn på ett loppisbord och nån liten idé började gro i mitt huvud. Horn kändes plötsligt helt rätt. En passlig vinter/jul accessoar till mitt hem. Tack Helge för min nya ljushållare! Jag hade kanske föredragit några mindre och inte så yviga horn men så är det också lite svårt att designa en älg.. Like this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 • Reply
  Några små horn | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  22 december, 2011 at 23:40

  […] har skrivit om trenden med horn tidigare, men hur snyggt och trendigt det än må vara så tror jag inte vi kommer att spika upp några horn […]

 • Reply
  Horn i vårt hem | Anna-Lena bloggar om inredning
  23 oktober, 2012 at 21:41

  […] är nästan exakt ett år sedan jag skrev mitt första inlägg om horn i inredningen och därefter har jag visat min ljusstake med (fake)horn och de söta renarna jag köpte förra […]

 • Reply
  jessica
  7 november, 2013 at 17:29

  Hej!
  Vet du vart man kan hitta liknande horn som på 2:e och 3:e bilden? Tacksam för svar 🙂
  / Jessica

 • Reply
  Alltså hornen | Lindas lantliga
  8 mars, 2014 at 22:49

  […] blir den lilla souvenir butiken bredvid slalombacken den hetaste inredningsaffären! Helt otippat!Anna-Lena bloggade om hornen för en tid sedan, och Kamomilla hon visar många fina bilder med just horn i sitt […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.