Adventsljus

 

På söndag är det 1:a advent. Dagens adventsljusstakar kan se ut lite hur som helst och det är väl egentligen bara fantasin som sätter gränser. De senaste åren har det varit populärt med adventsljusstakar i form stora blockljus dekorerade med siffrorna 1-2-3-4. Siffror av olika slag finns att köpa i de flesta inrednings- och prylbutiker. Här kommer en samling adventsljusstakar som jag hoppas kan ge lite inspiration. Många är sådana som man enkelt kan pyssla ihop själv av saker man redan har hemma, som t.ex. kaffekoppar, flaskor eller äpplen.

 

 

Igår gjorde jag klart årets adventsljusstake. Jag har några olika som jag brukar variera mellan och i år blev det en i brunt trä med lite mossa som dekoration. Bilder på den får ni se när första ljuset har tänts!

 

Bilder: ylvaskarp.se, dixie.se, chicantique.dk, ellos.fi, kauppa.adalmiinanhelmi.fi, housedoctor.dk samt olika bloggar

0 gillar
Inspiration Jul Lampor & ljus

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Annika
  24 november, 2011 at 13:07

  jag undrar bara, hur är dendär med äpplen gjorda? 🙂
  Och den med svarta ljus var helt fantastisk, en sån vill jag ha! 🙂 *kliar i pysselfingrarna*

  • Reply
   Anna-Lena
   24 november, 2011 at 13:13

   Man kan göra s.k. frostade äpplen. Kolla t.ex. på den här länken: http://www.recept.nu/1.128250/monika_ahlberg/frostad_frukt
   Sen kan man ju sticka ner ljus i äpplena eller gröpa ur för t.ex. värmeljus (såg att det faktiskt inte var några ljus i äpplen på bilden, bara siffror)
   Ja, den svarta var snygg tyckte jag också!

   • Reply
    Annika
    24 november, 2011 at 13:23

    Tack, Anna-Lena 🙂

 • Reply
  Sandra
  24 november, 2011 at 13:14

  De där frostade äpplena var ju jättesöta! Tack för inspirationen.

 • Reply
  Sara
  24 november, 2011 at 15:41

  Det här inlägget var precis vad jag behövde 🙂 Jag är nämligen ute efter en adventsljusstake men vet inte riktigt vad jag vill ha. Men här fick jag ju lite inspiration 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   24 november, 2011 at 15:54

   Vad bra! Ska bli spännande att se hurdan du väljer då! 🙂

 • Reply
  Nina
  24 november, 2011 at 19:25

  Det är lika roligt varje år då man får planera adventsljusstaken! Av dina bilder gillar jag speciellt skålen med taklök och flaskorna på sista bilden.
  Ifjol hade jag en väldigt enkel adventsstake (http://liljascorner.blogspot.com/2010/11/1a-advent.html), i år blir det nånting helt annat. Ska bli roligt att se din!

 • Reply
  Camilla
  24 november, 2011 at 22:58

  fina bilder på ljusstakar di hittat! Gillar flera men kanske främst nr. 3 i högra raden 🙂

 • Reply
  Camilla
  25 november, 2011 at 08:21

  Vilka fina bilder, den svarta gillade jag bäst.

 • Reply
  Linda
  25 november, 2011 at 14:42

  Vilken fin inspiration du bjuder på! Jag testade det där med nummerbrickor på blockljus ett år, men det var inte riktigt min grej. Så de senaste två åren har det varit en "vanlig" vit träljusstake som fått stå framme.

  Ha en skön lillajul, och första advent!

  Kram Linda

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.