Barn och inredning

 

Ni minns kanske den här incidenten som hände för ett tag sedan? Blomkrukan är limmad och står åter på sin plats och den har otroligt nog fått vara nästan helt orörd sedan dess.

 

 

Lillebror är 10 månader nu och upptäcker världen i allt högre hastighet. Han kryper, drar sig upp till stående och utforskar allt som han räcks till. Jag har dock hållit fast vid det jag tänkte från början – att inte plocka bort några prydnadssaker överhuvudtaget. Jag tycker den strategin verkar har funkat ganska bra. Nu räcker det ofta med att säga nej med lite skarpare röst så söker han sig istället nån annanstans. Han testar att dra lite försiktigt i gardinerna och kladdar på fönstret då han vill titta ut. Den “farliga” golvlyktan har han varit och krafsat på några gånger, men nu tror jag han har tappat intresset för den.

 

 

För några veckor sedan flyttade han in i sitt egna rum. Där har dock inredningen helt stannat av innan den ens börjat. Vi lyfte bara in spjälsängen och några av storasysters möbler som hon inte längre har användning för. Rummet är tråkigare än tråkigast och vi måste nog ta tag i projektet snart (jo, jag vet att jag skrivit det tidigare också). Problemet är väl mest att jag har så svårt att bestämma mig för hur det ska se ut. Färger, tapeter, fondvägg, möbler – allt är jag osäker på. Så jag tycker det är lika bra att låta det vila tills jag får några idéer. Han kan ju i alla fall sova där trots att det inte är tapetserat eller fullt med leksaker i hyllorna.

   

Nu blir det tyvärr två väldigt oinspirerande bilder för att vara en inredningsblogg. Men det är ju alltid kul med “före”-bilder. Så får vi hoppas att det inte dröjer alltför länge innan jag kan visa “efter”-bilder också. Det är som ni ser mycket vitt i rummet. Vita väggar, vitt tak, vitt golv och vita möbler. Även om jag gillar vitt så är det här alldeles för tråkigt, så det kommer nog att bli någon färg på väggarna (det lutar fortfarande mot ljusblått). Den vita basen är ju en ganska enkel utgångspunkt, det finns inte någon speciell färg som på något sätt “styr” andra val i inredningen.

 

 

Många tycker att ljusblått är en babyfärg och det kan jag väl hålla med om. Men det är lite det som är poängen också – att göra ett rum åt en liten kille. För han är ju liten i många år ännu. Han ska inte ha samma inredning och väggfärg tills han är 17 år. Han kan mycket bra bo i ett babyblått rum tills han är 6-7 år och ska börja i skolan tycker jag. Efter så många år vill man säkert ändå göra om rummet lite och då får det bli lite tuffare färger och inredning. Vid den åldern har han säkert egna åsikter och önskemål också – men just nu är det mamma som bestämmer! Bara hon kunde bestämma sig nån gång då…

 

0 gillar
Barnrum Edvins rum Hemma hos oss

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Rockmom
  3 november, 2011 at 20:49

  Ljusblått är perfekt åt en liten kille. Kör på det!

 • Reply
  Seralias Stuga
  3 november, 2011 at 23:36

  Hej!
  Det börjar riktigt klia i mina "textil-fingrar" när jag ser dina bilder 🙂 Perfekt bas att fortsätta på. Vi tapetsera ett av pojkrummen (Lillebror 4 år huserar där nu) ljust gråblått. Nu önskar jag det varit vitt så att jag lättare kunde byta textiler och inrednings-grejer utan att alltid behöva söka rätt nyans till de gråblåa. I dotterns rum är väggarna vita. Super lätt att ändra till vilken färg som helst. På önskelista står svart just nu 🙂
  Visst ska en lite pojke ha ett ljusblått rum men det går ju att fixa med gardiner, matta och diverse andra möbler och textilier. Ett tips bara 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   4 november, 2011 at 08:48

   Jo, det skulle ju vara lätt att byta ut textilier om vi lämnade väggarna vita…men jag tycker det blir lite tråkigt med vita möbler mot vita väggar. Färgklickarna blir så få om man bara ska ha färg på gardiner och sängtäcke. Fast leksakerna ger ju förstås en hel del färg också. Jag måste fundera 🙂

 • Reply
  Lyckoslanten
  4 november, 2011 at 06:47

  Det är klart att en liten kille ska ha en tapet för en liten kille!
  Det blir intressant att se vad du bestämmer dig för! 🙂

 • Reply
  Camilla
  4 november, 2011 at 08:41

  Ser ut att vara ett helt ljuvligt rum att få inreda, fint med de låga fönstren. Ska bli intressant att se "efter-bilderna" 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   4 november, 2011 at 08:49

   Det låga fönstret är en extra utmaning, men jag tycker att bordet och stolarna som står där nu passar riktigt bra. Vi lyfte in dem från lekstugan över vintern, men jag tror de får lämna i hans rum så hittar vi några andra möbler till lekstugan istället.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.