Betongprylar

 

Finns det något bättre än prydnadssaker i betong? Jag gillar kombinationen snyggt och billigt, så betongprylar passar mig utmärkt! De här tre äpplena kostade ca 1,50 euro per styck. Billigare än så kan det inte bli!

 

 

Det svarta fatet är ett loppisfynd. Det var silverfärgat och högblankt (och lite tantigt) då jag köpte det, men jag har sprayat det med matt svart färg. Det blev ett helt annat fat!

 

 

Betongtrenden började med att man göt egna rabarberblad, men sedan snappade inredningsföretagen naturligtvis upp trenden väldigt snabbt och började tillverka äpplen och rosor i betong. Nu har utbudet av betongföremål utökats till bl.a. päron, fåglar, ljusstakar, blomkrukor och kakfat. Föremålen passar lika bra utomhus som inomhus tycker jag.

 

Vilken betongpryl är din favorit?

 

Collage med bilder från Hemtex, Plantagen och Clas Ohlson

0 gillar
Betong Hemma hos oss Makeover Prylar Trender

Du Kanske Också Gillar

9 Kommentarer

 • Reply
  Sandra
  11 november, 2011 at 00:14

  Jag köpte ett kakfat i betong så det är min favorit! Samma som fatet med bokstäver i mitten, fast i tre våningar. Tungt som bara den.

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  11 november, 2011 at 10:06

  Jag gillar också betong som material, men prydnadssaker gillar jag inte 🙂 Jag tycker allt ska ha en funktion. (Sen kan man ju fråga sig vad mina kommande bokstäver har för funktion… haha)
  Cylinderformade betongkrukor till trappan har jag suktat efter, och en betongtapet 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   11 november, 2011 at 10:14

   Och jag som älskar prydnader! Och ja du, dina bokstäver klassas nog som prydnader också 😉 Betongtapet lagade vi i datarummet, men tyvärr var den alldeles för mörk, så vi målade över den med ljusgrått. Men en riktigt ljus betongtapet kan vara jättesnyggt!

 • Reply
  Maria
  11 november, 2011 at 11:46

  Jag tycker betong är jättefint, sen är det också enklelt och kul att gjuta egna saker:-)

  • Reply
   Anna-Lena
   11 november, 2011 at 12:10

   Ja, det skulle vara kul att testa på att laga egna saker! Borde kanske gå en kurs…

 • Reply
  Nina
  11 november, 2011 at 12:13

  Betong e najs! Det där våningskakfatet blev jag genast sugen på.
  Nånstans har jag sett en glödlampa i betong, med en spot (?) inuti. Den gillar jag. Själv har jag gjutit både rabarberblad och ljusstake, men skulle vilja prova på krukor, och varför inte prydnadsfigurer.

  • Reply
   Anna-Lena
   11 november, 2011 at 12:19

   Jo, våningsfatet har jag hållit i flera gånger, men jag har klarat mig från att köpa det 🙂

 • Reply
  alegni
  11 november, 2011 at 13:09

  jag har också varit nära att köpa våningsfatet flera gånger, men tycker att den där stången ser lite instabil ut ihop med de tunga betongfaten.
  vad jag tycker om betongkrukan med de tre orden vet du redan. 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   11 november, 2011 at 13:21

   Japp, jag vet 😉 Stången i mitten skulle gärna ha fått vara nåt annat material än blankt silverfärgat, det passar inte så jättebra ihop med betongen.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.