Glöggtider

 

En gång i veckan skjutsar jag min dotter till hennes danslektion. Den pågår i 40 minuter och huset ligger mittemot ett av stadens stora varuhus. Ni vet det där som har en riktigt bra inrednings- och prylavdelning. Så varje vecka tillbringar jag ungefär en halvtimme i varuhuset med att bara gå runt och titta. Ibland lyckas jag komma ut tomhänt, men lika ofta slinker det ner någon liten (och ja, ibland rätt onödig) pryl i varukorgen. Gårdagens fynd var dock något som jag sökt länge, så jag är mer än nöjd. Lagom till lilla jul hittade jag glöggmuggar modell större som jag efterlyste tidigare. De är fortfarande små – som glöggmuggar tydligen måste vara – men de rymmer åtminstone mer än en deciliter. Dessutom är de vackert mönstrade och passar min stil riktigt bra.

 

 

Årets Blossaglögg köpte jag för några dagar sedan och den tänkte vi provsmaka på lilla jul. Den borde passa mig eftersom jag brukar gilla allt som smakar kaffe, men å andra sidan är glögg en sådan dryck som jag egentligen tycker ska smaka bara glögg – inte kaffe. Så vi får väl se vilket betyg den får. Jag ska nog köpa ett paket helt vanlig glögg också för att vara på den säkra sidan ifall det visar sig vara helt odrickbart.

 

 

Jag gissar att många av er redan har hunnit smakat årets Blossa-glögg – vad tyckte ni om den i så fall? Eller har ni någon annan favoritglögg som ni kan tipsa om?

0 gillar
Glas & porslin Hemma hos oss Jul

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  23 november, 2011 at 13:19

  Jag har lite samma åsikt när det gäller glögg. Men berätta gärna vad du tyckte 🙂 Känner mig inte alls sugen på att köpa den populära "blogg glöggen" men om den faktiskt är god så kanske man skulle kunna pröva 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   23 november, 2011 at 13:30

   Jag brukar sällan köpa annat än vanlig glögg, men i år ville jag testa den här eftersom jag älskar kaffe. Men risken är förstås stor att jag blir besviken. Fast flaskan är ju fin om inte annat 😉

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  23 november, 2011 at 15:55

  Jag tyckte den var jättegod. Glöggen som är med på mitt collage i dagens inlägg var också supergod. Jag gillar ljusa glöggar gjorda på äppel och brukar annars göra en sådan varm drink själv i advent.

 • Reply
  Ica
  23 november, 2011 at 16:33

  Alltså nu får du ursäkta mig, jag har hjärnsläpp, men var hittade du muggarna? Överljuvliga! Skulle gärna ha likadana själv, ev köpa som julklapp.

  • Reply
   Anna-Lena
   23 november, 2011 at 17:07

   På Minimani 🙂

 • Reply
  Jannike
  23 november, 2011 at 19:28

  Tack, äntligen fick jag reda på namnet. Har gått runt och funderat över det sedan jag laddade upp inlägget. haha =)

 • Reply
  h
  23 november, 2011 at 20:02

  De där muggarna är helt i min smak också och jag har sett att det finns många andra prylar med samma mönster. Nu senast såg jag vita plåtaskar med samma hjärtan på tiimari.

  • Reply
   Anna-Lena
   23 november, 2011 at 20:14

   Jo, det fanns många olika saker i samma serie på MM också. Jag motstod dock frestelsen att köpa nåt annat än muggarna den här gången.

 • Reply
  Seralias Stuga
  23 november, 2011 at 23:33

  Kort och gott…MUMS! 🙂

 • Reply
  Nina
  30 november, 2011 at 00:32

  Ljuvliga muggar! Tänkte åxå fråga var du har köpt de, men såg nån annan hade frågat redan. Blir nog en tur till. Minimani snart då, för vi är u stort behov av glöggmuggar.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.