Julgardiner

 

Jag är ganska dålig på att byta gardiner efter årstid – om jag har hittat gardiner jag gillar får de oftast hänga kvar tills jag tröttnat på dem. Men i vardagsrummet brukar jag faktiskt byta till julgardiner också. Svanefors är ett svenskt textilföretag som under de senaste åren har blivit väldigt populärt tack vare sina gardiner med olika texter. Till julen kommer flera nya serier i traditionellt rött och vitt.

 

 

Det finns t.ex. knytbandslängder, hissgardiner, kuddar, kökshanddukar och andra textilier i samma serie så det är lätt att matcha.

 

 

I år har det även kommit lite mörkare, linnefärgade gardiner med rött tryck. Snyggt att kombinera med möbler i lite rustikare material som rotting och plåt. Och vilken rolig idé att ha gamla skidor som dekoration inomhus!

 

 

Enfärgade eller randiga sidogardiner är snyggt till en kappa med tryck. Panelgardiner finns också i deras sortiment.

 

 

Jag behöver inga nya julgardiner i år, men det är alltid roligt att titta på nyheterna som kommer ut varje år. Svanefors gardiner är inte i billigaste laget, så ifjol köpte jag en “bugdetversion” av knytbandslängder i samma stil. Svanefors säljs i några av de mindre inredningsbutikerna i Vasa med omnejd, men man kan som sagt även hitta liknande, lite billigare gardiner främst från olika postorderföretag som brukar vara snabba på att snappa upp trender och göra sin egen variant. Här kommer några sådana.

 

 

De vita gardinlängderna på den vänstra bilden här ovanför är de som jag köpte ifjol och de finns även i år. Finns också som hissgardin, men oftast är hissgardiner väldigt smala och passar inte våra fönster.

 

 

Även här kan man hitta matchande kuddar, dukar och mattor om man vill ha allt i samma serie.

 

 

Tur att jag inte behöver köpa nya gardiner i år när det finns så här mycket fint att välja på! Det skulle bli ganska svårt att välja en favorit bland alla dessa.

 

 

Gemensamt för de flesta julgardiner tycks i alla fall vara färgerna rött och vitt blandat med lite beige. De olika texttrycken hänger fortfarande med i kombination med traditionella hjärtan, änglar och korsstygnstryck.

 

 

Bilder från: Svanefors, Jotex, Ellos, Hobbyhall, Hemtex.

0 gillar
Gardiner Jul

Du Kanske Också Gillar

20 Kommentarer

 • Reply
  En vacker vardag
  6 november, 2011 at 10:50

  Personligen tyckte jag att Svanefors höst/vinterkollektion i år inte alls var lika bra som tidigare säsonger. Starka färger och stora mönster – det känns som de skulle frångått sin tidigare linje. Nytänknade visst, men de tilltalade inte mig alls faktiskt. Du har lyckats hitta guldkornen blad dem 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   6 november, 2011 at 11:00

   Jag tyckte det fanns några guldkorn där också, kanske främst Advent-serien. I bloggen försöker jag plocka fram sånt som kan intressera även andra, fast jag själv kanske inte skulle köpa allt jag visar upp här.

 • Reply
  Ann-Christine
  6 november, 2011 at 11:53

  Så många fina modeller!
  Jag skaffade samma som dig i fjol, dom med knytband. Gillar dom mycket.

  • Reply
   Anna-Lena
   6 november, 2011 at 12:01

   Ja, jag gillar fjolårets också, så de får nog hänga med ännu ett tag.

 • Reply
  Camilla
  6 november, 2011 at 11:54

  fina textilier för dem som gillar den stilen och färgskalan! Jag skulle kunna ha någon av kuddarna men i grått och vitt 🙂 Skön söndag till dig!

  • Reply
   Anna-Lena
   6 november, 2011 at 12:02

   Grått och vitt finns nog också till en del, men jag tycker ändå man ser mest rött och vitt i år (i alla fall bland gardinerna).

 • Reply
  Anna / Sand´s Drömmar
  6 november, 2011 at 12:19

  Äsch då, du hann före!? 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   6 november, 2011 at 12:35

   Va? Nej, men du får ta den modernare stilen med grått och vitt då 🙂

 • Reply
  mia
  6 november, 2011 at 13:24

  Du har så härliga och inspirerande bilder. Får riktigt lust att börja julpynta redan nu.
  Men jag skall försöka hålla mig till lillajul. Mitt problem är dock att det bara är i köket det funkar med det röda. I övrig kör jag grå-vitt. Får leta vidare på det.

  • Reply
   Anna-Lena
   6 november, 2011 at 13:26

   Vad roligt att du blir inspirerad – det är just det som är meningen med bloggen! Jag ska se om jag hittar några gråvita julgardiner så kan jag blogga om dem en annan dag.

 • Reply
  alegni
  6 november, 2011 at 15:28

  mycket fint här! jag försöker verkligen hålla mig och inte köpa fler jultextilier nu, men gissa om det är svårt när det kommer så mycket fint varje år!

 • Reply
  Linda
  6 november, 2011 at 17:22

  Nu blir din blogg riktigt farlig! Jag köpte julgardiner ifjol och tänkte använda dem i år igen. I våras köpte jag svanefors "sommargardiner" som jag inte vet hur jag ska kunna ta ner… de är ju så fina. Funderade nästan på att skippa julgardinerna i just vardagsrummet i år. Men nu ser jag ju att det finns alltför fina julgardiner… hur ska jag kunna hålla mej?!

  • Reply
   Anna-Lena
   6 november, 2011 at 17:27

   Ja, det är jättesvårt att låta bli när det finns så mycket fint – jag har lite samma dilemma här också 🙂 Men jag SKA inte köpa nya i år!

 • Reply
  Magdalena
  6 november, 2011 at 20:47

  Jag fastnade för "Väntan i advent" så har nyligen handlat hissgardin och kudde i den serien! Verkligen en stil som jag gillar 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   6 november, 2011 at 21:03

   Den är min favorit från den här julkollektionen också! Bra val! 🙂

 • Reply
  lyckobo
  6 november, 2011 at 21:17

  Härliga gardiner! Gillar Advent-rullgardinen, men de hade gärna fått lämna den röda rosetten bort tycker jag… men skulle duga fint i vårt kök! Snart börjar ju julkänslan infinna sig, sakta men säkert…
  Ha en bra ny vecka!

 • Reply
  Senait
  1 december, 2011 at 20:06

  Tycker dina julgardiner är mkt snygga. Vilka affärer säljer svanströmsgardiner. Det kanske är lite sent då det är snart 2:a advent. Men jag skulle ändå vilja kolla om de har kvar några.
  MVH Senait

  • Reply
   Anna-Lena
   1 december, 2011 at 21:25

   Onnen Sydän i Rewell Center har Svaneforsgardiner och så borde det finnas en i Smedsby som heter Ateljé AH design. Och förstås många finska webbutiker om du kan tänka dig att handla via nätet.

 • Reply
  Kristin
  22 november, 2013 at 09:37

  Härliga gardiner så fina man vill bara ha. Har försökt leta på nätet efter den vita knytbands med två röda linjer i ( vars en sida) tror artnr är 85-0995 men kan inte hitta den 🙁 vet du var jag kan söka.// kristin

  • Reply
   Anna-Lena
   22 november, 2013 at 10:21

   Nej, tyvärr kan jag inte hjälpa dig. Det är inte säkert att de gardinerna finns kvar längre eftersom det inte är årets modell. Men du kan maila info@svanefors.se och fråga om de kan hjälpa dig.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.