Julinspiration

 

De senaste dagarna har mailboxen och den vanliga postlådan varit smockfull med julreklam av alla slag. Många inredningsföretag presenterar sina julkollektioner nu i början av november och butikerna försöker skapa ha-begär hos oss kunder genom att visa upp välstylade bilder. Och ja, jag är nog ganska lättpåverkad när jag ser vackra bilder där allt matchar. Man får nya idéer på hur man kan kombinera saker och kanske räcker det ibland med att skaffa bara en enda liten sak att komplettera de gamla julsakerna med. Man behöver ju inte köpa hela paketet rakt av, utan man plockar helt enkelt de bitar som passar en bäst och skapar sin egen variant.

 

 

H&M Home har fyra olika serier i sin julkollektion i år så alla hittar säkert sin favorit. Rött och vitt i kombination med naturmaterial är en stor trend just nu. Jute och linne är helt rätt även till jul. Det ska gärna vara mycket bokstäver och andra tryck på textilierna – det skapar en lite mer industriell känsla i kombination med de grova materialen.

 

 

Den klassiska färgkombinationen vitt, grått och silver tar även stor plats bland deras utbud. De här färgerna för tankarna mer till nyår än jul för mig.

 

 

Pentik har också flera olika serier med julsaker i år. Naturligtvis finns det traditionella med – rött och vitt blandat med varma, mörka trädetaljer, precis som hos H&M.

 

 

Rotting och zink är trendiga material just nu och passar bra även på julen.

 

 

Kombinera gärna med färger som vitt, grått och silver så passar det under hela vintern – inte bara runt jul.

 

 

Det finns kanske också någon som helst vill ha en riktigt annorlunda jul – och i år verkar det finnas något för alla smaker. Kanske en jul som går i rosa och orange…

 

 

…eller varför inte en jul med Musse Pigg-tema?

 

Vilken stil skulle du helst välja den här julen?

 

 

Bilder från H&M Home och Pentik.

0 gillar
Högtider Inspiration Jul

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  lyckobo
  2 november, 2011 at 19:25

  Äsch då, hade ju nog blivit mycket klokare efter ditt inlägg isåfall! Du får låna min bild om du vill visa hur det blir med vatten, och hur man INTE skall göra :D!
  Skön julinspiration, gillar den översta bilden med mycket naturmaterial och -färger! Beställde häromdan två julkuddar ur H&M kollektionen, vågade inte vänta ifall de tar slut…
  Ha det bra!!!

 • Reply
  mia
  2 november, 2011 at 20:08

  Fina bilder och härlig med lite jul inspiration.
  Jag tycker om det traditionella röd-vita i kombination med naturmaterial. Det kör jag i köket runt julen, i övriga huset brukar jag ha just vitt, grått och silver för att inte behöva städa bort det så snabbt. Jag kör med andra ord lite blandat.

  • Reply
   Anna-Lena
   2 november, 2011 at 21:13

   Det låter snyggt och smart! 🙂

 • Reply
  lyckobo
  2 november, 2011 at 20:19

  Ytan innanför lossnade från glaset och blev skrynklig, liknade lite tenn som man stöper….

 • Reply
  Camilla
  2 november, 2011 at 21:01

  jag tror du kan gissa min stil, vitt och silver och bildcollage nr. 5. Får se hur man själv i praktiken får det att se ut 😉 Ha det gott!

  • Reply
   Anna-Lena
   2 november, 2011 at 21:13

   Det kommer att bli jättesnyggt med de färgerna i ert hus!

 • Reply
  Nette Cecilia
  2 november, 2011 at 21:24

  Det gråvita tilltalar mig eftersom jag sett alla dom andra färgerna så länge ,en annan trend är den vit -röda bokstäver i rött,titta gärna in på min julinspiration ,kram Nette

 • Reply
  Ann-Christine
  2 november, 2011 at 22:52

  Hos mig blir det i vanlig ordning en salig blandning med lite av varje 😀

 • Reply
  alegni
  3 november, 2011 at 08:58

  här blandas det också rätt friskt, precis som annars också. 🙂

 • Reply
  Maria
  3 november, 2011 at 09:39

  Hos oss blir det nog mest den rödvita-stilen blandat med naturmaterial, men sen blandas det nog upp med grått och silver i vissa rum… Men rött hör absolut julen till:-)

 • Reply
  Anna-Lena
  4 november, 2011 at 08:52

  Jag håller med er, jag kommer också att blanda lite olika stilar. Men Musse Pigg-stilen hoppar jag över 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.