Unik gardinstång

 

Vårt sovrum har ännu inte synts här på bloggen. Det beror mest på att jag inte har känt mig riktigt färdig med det, men de senaste veckorna har det hänt en hel del där. Nu är det dock helt omöjligt att få bra foton där eftersom det är så mörkt ute, så jag tänkte visa några foton som jag tog i somras. Och jag tänkte fokusera på en speciell detalj – nämligen gardinstången som är en av mina absoluta favoritdetaljer i hela huset.

 

 

Den är gjord av en gammal höstör (heter det verkligen så på korrekt svenska också?) Själva fastsättningen av den var inte det enklaste att lösa, men till slut borrade vi fast den i två hyllkonsoler.

 

 

Sovrummet går, föga förvånande, i väldigt ljusa färger. Vitt och beige dominerar, men det finns även detaljer i trä och rotting. Nu i höst har jag skaffat två riktigt mörka saker som ger den där behövliga kontrasten till allt det ljusa. Nu hoppas jag bara att det skulle bli lite soligt nån dag så att jag klarar av att fota några nya bilder därifrån!

 

0 gillar
Gardiner Hemma hos oss Sovrum

Du Kanske Också Gillar

14 Kommentarer

 • Reply
  Camilla
  8 november, 2011 at 22:37

  vilken trevlig och annorlunda detalj med höstören 🙂 Vet inte om det heter så men jag förstår vad du menar iaf 😉

 • Reply
  Linda
  8 november, 2011 at 23:18

  Härligt! Det där har jag funderat på många gånger. Men längden har alltid ställt till problem. Passade stören till ert fönster eller har ni kortat av den på nåt sätt?

  • Reply
   Anna-Lena
   8 november, 2011 at 23:23

   Vi mätte ut på förhand hur lång den fick vara (max och minimumlängd). Jag var inte så noga med om den stack ut 5, 10 eller 20 cm på sidorna, men det var ju förstås viktigt att den täckte hela fönstret. Jag råkade hitta en som passade riktigt bra så vi har inte kortat av den på något sätt.

 • Reply
  En vacker vardag
  8 november, 2011 at 23:32

  Jag gillar personliga detaljer i inredningen. Det är de som gör det till ens "eget" hem, så den får tummen upp av mig!

 • Reply
  Sandra
  8 november, 2011 at 23:59

  Den är verkligen mysig, Stören. Rofyllt med naturliga material!

 • Reply
  Linda
  9 november, 2011 at 18:05

  Riktigt snyggt!

 • Reply
  alegni
  10 november, 2011 at 09:14

  very nice! jag gillar också sådana personliga detaljer!
  ditt kök är också sååå fint!

 • Reply
  Ann-Christine
  10 november, 2011 at 09:34

  Trevligt! Jag hade samma plan själv, men stören var för kort och det var enklare att bara slänga upp en vanlig gardinstång 😉

 • Reply
  Barbro
  10 november, 2011 at 21:15

  Snyggt och mycket smart!

 • Reply
  Linda
  5 december, 2012 at 15:49

  Otroligt fint! Instämmer med tidigare kommentator, älskar med den personliga känslan! Jag har letat efter något liknande och undrar därigenom om du vet vart man kan finna liknande höstör? 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   5 december, 2012 at 17:36

   Tack! Nu vet jag inte var du bor, men testa att efterlys höstörar på Findit eller Facebook-loppisar. Det brukar alltid finnas nån som har sådana i sitt uthus 🙂

 • Reply
  Sweet marmalade | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  13 mars, 2012 at 13:31

  […] Jag har funderat på att byta ut de vita sovrumsgardinerna till lite mörkare, gärna linnefärgade med någon mörkbrun/svart text eller rand. I nyaste Jotex-katalogen uppenbarade sig de perfekta gardinerna. Tills jag insåg att det står ”Sweet marmalade” på dem – inte den mest lyckade texten i ett sovrum kanske.  Det var verkligen synd, för annars är de helt perfekta i färgen. Upphängningssystemet är också just det som jag vill ha till min tjocka gardinstång. […]

 • Reply
  Nisse
  29 juni, 2014 at 19:46

  Om man letar höstör på wikipedia så får man fram Krake. Torkställning för t.ex hö.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.