Vedförvaring

 

Nu är det bara en tidsfråga innan den första snön faller. Många har säkert redan börjat elda i kakelugnar och öppna spisar, men vi har ännu inte tänt den första brasan för i höst. Vedförvaring är inte det lättaste, det är svårt att hitta en lösning som är både praktisk och snygg. Vi eldar inte speciellt ofta och behöver därför inte ha något stort lager av ved inomhus, så för oss funkar det bra med en liten vedkorg. Jag valde den här svarta gummikorgen gjord av återvunna bildäck för att matcha spisens svarta detaljer.

 

 

Om man har behov av lite större vedförvaring så kan man inspireras av den här bilden och tillverka ett inbyggt litet utrymme där man kan stapla veden. Jag gillar för övrigt allt på den här bilden – den träfärgade glasdörren, det extra fönstret mellan de två rummen och de svarta industrilamporna bildar en perfekt helhet i mina ögon.

 

Foto: Allt i Hemmet

 

I bloggen Livet på Vestergård hittade jag den här fina, hemmagjorda vedförvaringen av gamla trälådor. Mycket enkel att tillverka själv för en billig slant – och dessutom mycket snyggt.

 

 

En lite stramare vedkorg i modern stil är den här som är skapad av den svenska designern Malin Lundmark för Maze.

 

 

Om man har mycket utrymme på väggen kan en sån här rund vedförvaring vara ett mycket effektfullt blickfång. Det ser dock ut att väga en hel del, så man måste nog försäkra sig om att väggen klarar av tyngden innan man lägger upp en sån.

 

Foto: Sköna hem

 

0 gillar
Bloggar Hemma hos oss Kakelugn Lantlig inredning Tips

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Seralias Stuga
  11 november, 2011 at 23:18

  Hej!
  Tack för dina fina ord! Jag har en längre tid försökt lösa vårt "vedproblem". Vi eldar i kakelugnen alla dagar. När det är som kallast eldar vi både morgon och kväll. Den gummi-korgen du har har jag tittat på länge, men den funkar ju inte hos oss. Vi bär in två pärtkorgar dagligen. Filar på pärtkorgs-varianten. Blir kanske ett blogginlägg om det lite senare 🙂
  Skön helg till dig!

 • Reply
  Camilla
  12 november, 2011 at 08:41

  Gummikorgen gillar jag speciellt för att den är tillverkad av återvunnet material! Har även kikat på andra produkter tillverkade av samma material men jag har inte (ännu) köpt något 🙂 Vedförvaringen i moderna stilen gillar jag förstås men också den tillverkad av gamla trälådor! Ha en bra lördag!

 • Reply
  alegni
  12 november, 2011 at 09:09

  jag gillar gummikorgen. varför? nå, för att vi också har en sådan, fast litet större. 🙂 vi eldar varje dag under vinterhalvåret. två gånger om dagen när det är riktigt kallt. kakelugnen är nog det bästa vi har här i huset!

 • Reply
  Nina
  12 november, 2011 at 10:48

  Gillar skarpt den runda på väggen – annorlunda. Men det var ju utrymmet och väggens bärighet då… Bilden från Sköna hem har jag också spanat på, så snyggt!
  Vi har tänkt bygga en i samma modell som Kicki, men i lättbetong. Vi få se när det blir av…

 • Reply
  Sara
  14 november, 2011 at 12:07

  Jättesnygga alternativ allihopa 🙂

 • Reply
  Eva
  25 november, 2011 at 09:20

  Varifrån hittar man vedkorgen i gummi? Hittade den på en svensk hemsida, men den måste ju finnas att köpas närmare ifrån? Vet du om den finns i större modell?

  • Reply
   Anna-Lena
   25 november, 2011 at 09:26

   Jag har köpt min på Plantagen. Jag har för mig att den fanns i olika storlekar, men jag är inte helt säker. Jysk har haft dem också, men jag hittade inte dem på deras hemsida längre.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.