Alternativ julgran

En bloggläsare önskade få tips på olika alternativa julgranar eftersom hon inte vill ha en stor barrande julgran i år, men ändå vill ha det mysiga som en julgran ger. Jag hittade den ena fantasifulla julgranen efter den andra – kanske hittar ni nån idé som tilltalar er bland dessa bilder. De flesta är dessutom sådana som är ganska enkla att tillverka själv.

 

 

 

Den stora kvisten i en vit vas på den nedersta bilden tycker jag själv är jättefin och kunde funka bra som alternativ julgran.

 

 

 

Min absoluta favorit bland dessa udda julgranar är den som är gjord av vita maränger. En sådan skulle jag också vilja göra!

 

 

 

Idén med att samla granris (antagligen i plast) till en upp-och-nedvänd gran i ett hörn tyckte jag var ganska rolig också. Vill man ha något riktig enkelt kan man tillverka granformade strutar av olika mönstrade papper och ställa i en grupp på en byrå.

 

   

Det finns även väggdekaler med julgransmotiv. Kanske inte något man vill klistra upp på väggen, men man kan limma dekalen på en separat skiva som man ställer längs med väggen. Granen på bilden längst ner till höger är tillverkad av vanlig maskeringstejp, så den är en enkel sak att göra själv också.

 

Själv har jag fantiserat om att hänga upp en stor gren/kvist i taket och pryda den med vackra julgransbollar. Men det blir nog inte i år…

 

Bilder från: www.hammacher.com, www.ambiance-live.com, silvercocoon.com, lindnerimnorden.com, VT Wonen Magazine, Country Living, ideasmag.co.za.

 

0 gillar
Inspiration Jul Önskeinlägg

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Ila
  13 december, 2011 at 19:07

  Tack!
  Det här var goda, inspirerande och framförallt uppskattade tips! 😀

  • Reply
   Anna-Lena
   13 december, 2011 at 19:23

   Trevligt att du gillade dem! 🙂

 • Reply
  Lis-Britt
  13 december, 2011 at 20:13

  Tack för dina tips men det finns faktiskt en nackdel med dem och din blogg. Du visar så mycket som man vill ha eller fixa till. Min favorit är absolut den med olikfärgade "brädor".
  Kanske till nästa år?

  • Reply
   Anna-Lena
   13 december, 2011 at 20:54

   Ja, jag har lite samma problem också, finns många saker på min "vill göra-lista" nu 🙂 Brädgranen var riktigt fin den också, och visst hinner du fixa den ännu i år 😉

 • Reply
  Pia
  13 december, 2011 at 23:08

  Hej Anna-Lena! Börjar vara länge sedan sist, och tyvärr kan jag inte komma på mammakaffet imorgon heller. Du bloggar så duktigt, alltid roligt att kika in här. God fortsättning på adventstiden!

 • Reply
  Ann-Christine
  14 december, 2011 at 20:57

  Den stora grenen i krukan var absolut nåt för mig! 🙂
  Men jag får nog inte igenom det för resten av familjen, hahaha!

 • Reply
  Hängande julgran | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  17 december, 2011 at 22:02

  […] inlägget om alternativa julgranar skrev jag att jag funderat på att hänga upp en stor gren i taket och hänga julpynt i den, men […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.