DIY: Juliga äpplen

 

På basen av era kommentarer i tävlingsinlägget så är det många av er som vill ha tips på olika DIY-projekt. För den som inte är insatt i amerikanska förkortningar så ska jag förtydliga vad det betyder. DIY står för “Do It Yourself” – alltså gör-det-själv på ren svenska. Idag tänkte jag visa hur man snabbt, enkelt och framförallt på ett billigt sätt kan göra julpynt i form av frostade äpplen.

 

 

Till detta projekt behöver du röda juläpplen, ca 2-3 äggvitor, 2-3 dl strösocker samt en brödpensel. Pensla äpplena med äggvitan och rulla dem sedan i sockret. Ställ dem på en tallrik för att torka. Efter ett tag har äggvitan stelnat och sockret ser ut som vackra snökristaller.

 

 

Lägg upp äpplena i en skål eller på ett fat tillsammans med några gröna kvistar och kottar – enkelt och billigt som sagt! Äpplena kan även placeras utomhus, men glöm dem inte ute på trappan i regnet över natten som jag gjorde. Då har du nämligen smält socker som rinner på hela fatet följande morgon. Det fungerade dock bra att skölja av äpplena och göra om proceduren igen, så äpplena ni ser på bilden är frostade för andra gången. Detta kan man göra med andra frukter också, som t.ex. päron, vindruvor, fikon och jordgubbar. Och frukterna går naturligtvis att äta om man gillar socker! Man kan även använda florsocker istället för strösocker, då blir resultatet mera likt pudersnö än frost.

 

 

Frostade bär uppträdda på en ståltråd och formad till ett hjärta är en vacker dekoration i juletider. Den här är dock inte hemlagad, och bären är i själva verket små vita kulor som är rödmålade. Men ganska vackra tycker jag att de är ändå. Lycka till med “frostningen”!

 

 

 

0 gillar
DIY Jul Pyssel

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  Sanne
  2 december, 2011 at 12:42

  Hejsan ! Vad vackert ! Det vill jag absolut pröva på !
  Ha en fin dag!
  Kraam
  Sanne

 • Reply
  Sara
  2 december, 2011 at 14:21

  Vilket trevligt tips 🙂 det blev jättefint.

 • Reply
  Camilla
  2 december, 2011 at 21:36

  fina tips det där! Något år har jag plockat rönnbär och frysit in till julens pyssel dock inte detta år… rönnbären skulle ha passat till hjärtat!

 • Reply
  En vacker vardag
  2 december, 2011 at 21:47

  Jag har varit sugen på att testa frostningen länge, men det lär nog inte bli av i år heller tror jag. Äpplena ser väldigt vackra ut iallafall. Få se om de får vara ifred 🙂

 • Reply
  Pysselstugan | EN SILVERKANTAD VARDAG
  5 december, 2011 at 12:40

  […] gjort, hela förmiddagen. Det hann bli både ”frostade äpplen” (inspirerad av Anna-Lenas tips), snöflingor och dragspelsfigurer. Inte helt lätt för små fingrar men ändå sånt som gick att […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.