DIY: Leksakskök

 

Det finns en inspirerande hemsida som heter Ikea hackers där vem som helst kan lägga upp bilder på möbler som man tillverkat eller modifierat utgående från olika Ikea-möbler. En rolig idé som jag hittade där för ett tag sedan är den här barnspisen som är gjord av en billig träpall. Kanske ett litet pysseltips så här inför jul?

 

 

 

Självklart behöver det inte vara just en Ikea-pall, det går säkert lika bra med vilken pall som helst. Det roliga är att man kan få en alldeles personlig spis som ingen annan har och man kan måla och dekorera den så den passar in i barnrummet. Här har man använt rödmålade träknoppar som spisknappar och skruvat fast några krokar på sidan för upphängning av slevar. Jag vet inte om resultatet blir så mycket billigare än en 30 euros standardspis från Brio, men det är betydligt roligare med en unik spis.

 

Jag tänkte lite likadant när dottern skulle få sin leksaksspis för några år sedan. Jag hittade ingen spis jag gillade till hundra procent, men jag hittade en modell jag tyckte om. Tyvärr var den väldigt ful färg – en blandning mellan knallröd, mörkblå och träfärgad – och passade inte alls in i hennes rosa-vita rum. Nu har jag tyvärr ingen “före”-bild på spisen, men så här blev resultatet efter ommålning.

 

 

Och här kommer en hel bildkavalkad med foton från hennes lilla “kokvrå”.

 

 

Den vita hyllan kunde passa in på Ikea Hackers hemsidan också för den har vi kombinerat ihop av två olika Ikea-hyllor. Hyllan med de sex små facken är egentligen en vägghylla, men vi tog bort översta “bågen” från den stora hyllan som står som bas och fäste vägghyllan ovanpå den större. Svårt att förklara, men det blev i alla fall en egen, lite högre variant av hylla. De små facken är perfekta att förvara tallrikar, fat och koppar i. I nedre delen av hyllan förvaras bl.a. böcker och lego, men jag håller just nu på att möblera om lite i hennes rum så det kan hända att saker och ting byter plats inom kort.

 

0 gillar
Barnrum DIY Hemma hos oss Tips

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  maria mmmm
  15 december, 2011 at 22:13

  Finns massor av fina lekkök i trä att beställa på nätet. Vår dotter kommer att få detta Howa kök som vi beställt från Tyskland http://www.howa-spielwaren.de/Spielkuechen/Spielkueche_12ref.php. Kidkraft har också jättefina.

  • Reply
   Anna-Lena
   15 december, 2011 at 22:20

   Tjusigt! Jag har också sett många fina leksakskök på nätet, men då brukar de också kosta närmare hundralappen tycker jag. Vårt kostade ca 30 euro om jag minns rätt.

 • Reply
  Camilla
  16 december, 2011 at 08:11

  Så fin hennes kokvrå är! Dendär pallspisen var faktiskt riktigt fiffig den också.

 • Reply
  Ann-Christine
  17 december, 2011 at 19:40

  Lillebror A sitter bredvid mig och ropade:
  Stopp!! Får jag se mera! Ett sånt kök vill jag också ha!

  😀

  • Reply
   Anna-Lena
   17 december, 2011 at 20:15

   Härligt! 🙂

 • Reply
  Emil
  24 januari, 2012 at 11:50

  Hej, vet du något mer om den billiga träpallen du gjorde om till en barnspis? T.ex. något mått, funderar nämligen på att göra en ungefär likadan själv.

  Vad fint kök hon har fått! 😀

 • Reply
  jenny
  26 augusti, 2013 at 21:06

  hej, jag undrar vad du köpt barnspisen någonstans ? mvh jenny

  • Reply
   Anna-Lena
   26 augusti, 2013 at 21:29

   Den är köpt på en barnbutik här i Vasa som numera är nedlagd, Fantoy hette den. Kan tyvärr inte hjälpa dig mera än så, för jag minns inte att jag har sett spisen någon annanstans. Men liknande finns förstås, barnbutikerna på nätet brukar ha många fina barnspisar. Lycka till!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.