Granen på plats

 

I år har det tagit flera dagar att färdigställa granen. Ena dagen tog vi in den och lade i ljusen, nästa dag hann vi med hälften av bollarna och igår blev den äntligen klar. “More is more” är mottot i år – det var nämligen lite svårt att hejda en 4-årig entusiastisk granpyntare. Fast jag måste medge att jag själv också föredrar överdådiga granar med massor av pynt – ju mera bollar, glitter och ljus desto bättre.

 

 

Silver, guld och vitt är färgerna i årets gran. Många av dekorationerna har vi haft i minst tio år, men de är sådana favoriter som står sig år efter år, fast min smak annars ändrar ganska snabbt. Lådan med röda bollar lämnade dock i skåpet i år. Vi har inget vanligt glitter i granen, utan silverfärgade istappar som jag köpte för många år sedan. Vi har många små ljusslingor i granen, inte bara vanliga stora julgransljus utan också mindre lampor. Jag borde komma ihåg att ta fram kameran mitt på dagen när det förhoppningsvis är aningen mera ljus ute, för det var inte lätt att fota ikväll. Det vackraste julgranspyntet fick jag inga bra bilder på nu, men jag får göra ett nytt försök en annan dag.

 

 

Jag tycker det är så roligt att se olika julgranar  – det finns inte en som är den andra lik. En del har sparsmakat med dekorationer medan andra fyller granen till max som vi gjort. Hur ser din gran ut i år? Det skulle vara jättekul om ni ville skicka in foton så kan jag sammanställa allt till ett enda inlägg med maximal julgransinspiration. Maila på anna-lena@vasabladet.fi. Eller om ni har en blogg där ni publicerat bilder på granen så kan ni lägga in en länk i kommentarsfältet så plockar jag fotot direkt därifrån.

 


0 gillar
Hemma hos oss Jul Julgran Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

9 Kommentarer

 • Reply
  Susanna
  23 december, 2011 at 19:31

  Hej!

  Vad fin gran! Var har du köpt istapparna? Eller vet du var man hittar liknande?

  Gardinerna undrar jag också på… Var på väg att beställa från ellos men läste att de gick mot gult i verkligheten och att de inte är kritvita. Stämmer det? De ser ju så vita ut… Köpte du dem ifjol eller i år?

  /Susanna

  • Reply
   Anna-Lena
   23 december, 2011 at 21:25

   Hej!
   Istapparna är från Tiimari, men det är många år sen jag köpte dem så jag vet inte om de har liknande just nu. Gardinerna köpte jag ifjol och de går inte alls mot det gula hållet, de är nog kritvita skulle jag säga. Låter konstigt att de skulle se annorlunda ut i år. Du kan ju beställa och sen returnera ifall du inte gillar dem.

 • Reply
  Seralias Stuga
  22 december, 2011 at 23:02

  Hej!
  Så fin gran och fint julpyntat vardagsrum. Mina julgransbilder får du gärna låna 🙂 Önskar dig en Fridfull Julhelg!

  • Reply
   Anna-Lena
   22 december, 2011 at 23:08

   Tack, jag hämtar dem från din blogg! 🙂

 • Reply
  Linda
  22 december, 2011 at 22:19

  Så fin gran då! 🙂 Jättespännande med ett sådant inlägg! Så vänta tills barnen kommer hit imorgon och pyntar, sen ska du få en bild!

 • Reply
  Ninette
  22 december, 2011 at 18:32

  Vilken kul idé med ett sådant inlägg! Har skickat mail 🙂
  Jättefin gran ni har, perfekt form på den. More is more är ett utmärkt sätt att klä granen på tycker jag!

 • Reply
  Sara
  22 december, 2011 at 00:04

  Åh så fin gran 🙂 mysigt. Jag kan skicka bara vi får den klädd 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   22 december, 2011 at 08:55

   Jättebra! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.