Julpynta badrummet

 

En läsare efterlyste tips på hur man kan man göra julfint i badrummet. Jag har faktiskt inte haft något som helst julpynt i badrummet nån gång – men varför skulle man inte kunna? Som hon skrev så tillbringar man ju ändå ganska mycket tid därinne varje dag. Så häromdagen gjorde jag den enklaste formen av pynt i vår gäst-toa, nämligen en vas med några gröna kvistar i. Passar bra där på tvättfatskanten.

 

 

Den genomskinliga vasen kan man även använda till annat slags pynt. Varför inte fylla den med några julgransbollar eller kanske en batteridriven ljusslinga – det passar också bra i badrummet. Andra saker som kan få badrummet att kännas juligt är att lägga in röda handdukar och badrumsmatta.

 

 

Levande ljus bidrar i allra högsta grad till att skapa julstämning och enligt mig passar det bra med vackra ljusstakar även i badrummet. I två av våra badrum har jag lagt in höga ljusstakar för att jag tycker de ger rummet lite mer lyxkänsla (och de står där året om, inte bara på julen). Det går förstås lika bra att rada små ljuslyktor längs med badkarskanten eller ställa dem på tvättfatet.

 

 

Olika slags dofter förknippar man starkt med julen och i badrummet kan man få in julens dofter t.ex. med hjälp av tvålar, doftspray eller doftljus. Perfect Home och Yankee Candle har speciella juldofter i sitt sortiment. Eller så gör man en egen mix av kanelstänger, apelsiner och nejlikor och ställer in i badrummet.

 

Foto: Lantcharm.se

 

Hoppas ni fick några användbara tips på hur man kan julpiffa i badrummet!

 

 

Idag är det förresten exakt 6 månader sedan jag startade bloggen, den 3:e juni skrev jag det första inlägget. Och lite roligt var det för några minuter sedan när jag skulle publicera det här inlägget. Jag kastade ett öga på besöksräknaren och såg att den alldeles nyss slog om till 50.000! Vilket häftigt sammanträffande, eller hur? Tack för att ni läser!


0 gillar
Badrum Detaljer Gäst-wc Hemma hos oss Inspiration Jul Lampor & ljus Tips

Du Kanske Också Gillar

9 Kommentarer

 • Reply
  Seralias Stuga
  3 december, 2011 at 23:03

  Grattis till dina 50 000!
  -mona-

 • Reply
  Livet på Vestergård
  3 december, 2011 at 23:24

  En hel del fina tips på hur man kan julpynta badrummet! Jag har en ljuslykta i fönstret i vårt badrum och den får hänga där året runt.

 • Reply
  Ann-Christine
  4 december, 2011 at 09:24

  Så tjusigt badrum du har!
  Jag brukar ha röda handdukar och matta till julen i gästtoan. Men visst skulle man kunna ha nåt mer juligt där, på hyllan tex.
  PartyLite är inte att förglömma när det gäller doftljus med juldoft!

  Ses om nån timme 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   4 december, 2011 at 09:38

   PartyLite har jag faktiskt aldrig sett "på riktigt" så därför kom jag inte på det, men tack för tipset. Ja, det ska bli kul att ses idag! 🙂

 • Reply
  Sara
  4 december, 2011 at 19:52

  Oj vad kul! 🙂 grattis till 50 000! Vi har just en ljusslinga i en genomskinlig vas i badrummet. Mysigt! 🙂

 • Reply
  Erika
  1 april, 2013 at 20:47

  D så roligt: En likadan, nästintill, gästtoalett har jag planerat till vårt hus. Men utan att se detta eller ngt annat liknande ;). Halvpanel, vägg-wc och octagon golv :). Men att ha golvlist hade jag däremot ej tänkt, men så snyggt det var… undrar vad kakelläggaren tycker dock, det är kanske säkrare med kakellist vid eventuell vattenskada…

 • Reply
  Erika
  11 maj, 2013 at 20:05

  Måste fråga ännu, var har du hittat listen du har ovanför väggtoaletten?

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.