Ljuskrona

 

Första gången jag såg den här ljuskronan från Watt & Weke i en inredningsbutik var det kärlek vid första ögonkastet. Det är så otroligt fin, men tyvärr kostar den ungefär 140 euro, vilket i mina ögon är väldigt mycket pengar.

 

 

Redan ifjol funderade jag på att försöka göra en egen variant av ljuskronan, men det blev aldrig av. När jag var på bloggträffen för några veckor sedan såg jag att Ingela hade tillverkat en egen krona och jag blev på hugget igen. Jag fick t.o.m. en bit fästband av henne som hon hade använt som stomme till kronan. Jag inhandlade en ljusslinga, organzaband och små silverbollar. Det blev väldigt knappt om tid att hinna få kronan klar innan jul, men sent på kvällen den 23:e december hängde vi upp den.

 

 

Den hade ingen given plats, så vi fick fundera ett tag var den skulle placeras, men jag blev riktigt nöjd med den till slut. Hörnet i burspråket har varit ganska mörkt trots att vi har fönsterlampor där. Priset för kronan blev under 30 euro så det är viss skillnad jämfört med 140 euro. Och så är det ju mycket roligare att ha något man tillverkat själv också!

 

 

Ljusslingan, som var inte var rak utan formad som en cirkel, var inte den lättaste att fästa på ett snyggt sätt. Lamporna spretar lite åt olika håll, men det är sånt som kan fixas i efterhand. Huvudsaken är att den är på plats och lyser nu i juletider. Jag tror den får hänga kvar hela vintern – den får klassas som vinterpynt istället för julpynt.

 

 

0 gillar
DIY Hemma hos oss Jul Lampor & ljus Matsal Pyssel

Du Kanske Också Gillar

9 Kommentarer

 • Reply
  alegni
  27 december, 2011 at 13:14

  nice! 🙂

 • Reply
  Bitta
  27 december, 2011 at 14:19

  Snyggt! Blir insiprerad att själv försöka göra en liknande som vinterpynt 🙂

 • Reply
  Anna / Sand's Drömmar
  27 december, 2011 at 15:56

  Riktigt fin!

 • Reply
  Christina
  27 december, 2011 at 17:50

  Snygg! Det löns verkligen ibland att försöka fixa själv.

 • Reply
  Linda
  27 december, 2011 at 18:30

  Wow så snyggt!

 • Reply
  Susanna
  28 december, 2011 at 10:10

  Snygg! Men är det en batteridriven slinga? Var gömmer du batterihållaren? Visa gärna den lösningen också. Tycker problemet med ljusslingor är att få batterihållarna gömda. Och har man med ström så blir det oftast långa sladdar som syns… Men hos dig ser man aldrig något sådant 😀

 • Reply
  Anna-Lena
  28 december, 2011 at 10:25

  Tack alla! 🙂

  Susanna – Nej, det är nog en eldriven slinga. Om du tittar riktigt noga på den andra bilden så ser du att sladden går nästan längs med gardinkanten. Jag stoppade in den bakom gardinen så den biten som är synlig är kanske 20 cm – sen försvinner den bakom gardinen och under ett bord. Sladden är dessutom grå, lite genomskinlig så på lite längre avstånd ser man den inte alls. Batteridriven slinga har jag testat en gång för något år sedan och det tyckte jag inte om, batteriet tog slut så snabbt.

 • Reply
  Johanna
  28 december, 2011 at 12:08

  Jättefin! Kanske jag skulle försöka mig på något liknanade… Måste fundera ut var den skulle ha rum också 🙂

 • Reply
  Lisa
  29 december, 2011 at 09:18

  En sån har jag också funderat på att göra men har inte hittat något bra ställe att ha den på i lägenheten så den är ogjord ännu. Men blir väldigt sugen på att göra en nu när jag ser hur fint det kan bli! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.