Saffranskaka

 

Idag blir det inget inredningsinlägg här, utan istället tänkte jag dela med mig av ett recept på en kaka som passar utmärkt att baka just nu – nämligen en saffranskaka. Den är inte världens vackraste kaka, men jag lovar att den är god!

 

 

Jag älskar smaken av saffran och lussekatter är mina favoriter nu i juletider, men jag är inte så förtjust i att baka dem. Jag tycker det är tidskrävande och jobbigt att knåda degen, så den här kakan som tar ungefär en kvart att göra, men har samma goda smak är ett bättre alternativ för mig. Den blir otroligt saftig och god, så ni ska absolut prova receptet om ni gillar saffran! Man kan pudra lite florsocker över kakan om man vill göra den lite snyggare.

 

0 gillar
Mat & bak

Du Kanske Också Gillar

3 Kommentarer

 • Reply
  alegni
  11 december, 2011 at 10:36

  jag bakade två saffranskakor förra året, men de hade litet dålig åtgång. gubben tycker saffran smakar som om man slickade ett plåttak. 😉
  fast i salt mat, som i den paj a-l hade bakat till bloggträffen förra söndagen, tyckte jag saffran passar bättre. tror nog ändå jag ska försöka mig på en kaka i år igen, för det här är ju en smak man ska vänja sig vid.

  • Reply
   Anna-Lena
   11 december, 2011 at 10:52

   Ja, vissa gillar ju inte alls saffran. Jag tycker det är gott i allt, men speciellt i bullar och kakor.

 • Reply
  Lyckoslanten
  12 december, 2011 at 20:24

  Den ska jag pröva. Jag blev litet "på" det där med saffran efter saffranpaj och -bullar. 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.