Den ostädade sanningen

Sedan jag började blogga har många frågat om vi alltid har det så fint och välstädat som man får intryck av från de bilder jag visar här. Det är ju väldigt smickrande att folk faktiskt kan tro att en småbarnsfamilj skulle lyckas ha ett fläckfritt hem utan leksaker och kläder spridda över halva huset! För naturligtvis syns det även i vårt hus att det är två barn som bor här och två – i ärlighetens namn – ganska slarviga vuxna. Det här med att “försköna verkligheten” har diskuterats flitigt i många inredningsbloggar och de flesta är av den åsikten att de läser inredningsbloggar just för att få se fina bilder och få inspiration. Ingen vill se bilder på smutsiga klädhögar och leksaker över hela golvet – det ser de flesta av oss tillräckligt av ändå. Men eftersom det har kommit önskemål om att visa hur det ser ut hos oss en helt vanlig dag så ska jag göra ett undantag nu. 

 

 

 

 

Barnens favoritlekställe är utan tvekan det stora duschrummet. Om det finns hinkar med nytvättade strumpor så kastas dessa runt golvet hundratals gånger tills de är så smutsiga att de måste tvättas igen. Barnen sliter ner våra badrockar från väggkrokarna och bygger kojor inne i duschen. Varje dag! Duschrummet är en utmärkt lekplats tycker jag, förutom de gånger när någon av oss just har duschat och golvet inne i duschen är blött och Edvin dras dit som en magnet för att plaska lite i vattnet. Med kläderna på. Det händer också nästan varje dag. Men roligt har han!

 

   

 

I vardagsrummet har vi en liten korg med babyleksaker (Agnes leksaker är för det mesta i hennes rum). Leksakskorgen har blivit alldeles för liten för den mängd leksaker som samlats här nere och därför ligger mängder av saker utspridda över hela vardagsrummet, köket och hallen. Vi brukar plocka i korgen ungefär en gång per dag, men det är endast de få timmar som Edvin sover ute i vagnen som det hålls städat här nere. Sen är det fullt kaos igen. Men det är ju så det ska vara och det är inget som stör mig det minsta. Om jag ska fota fina inredningsbilder städar jag bara upp i just det lilla hörn som ska fotas och då får det vara kaos i övriga delar av huset bäst det vill. Vem som helst kan inredningsblogga – det gäller bara att välja vartåt man riktar kameran just idag.

 

Så nu vet ni! 😉

 

0 gillar
Badrum Hemma hos oss Önskeinlägg Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

16 Kommentarer

 • Reply
  Seralias Stuga
  7 januari, 2012 at 23:11

  Vilken tur att vi har möjlighet att fota de vi vill! 😉
  p.s. jag tog ingen länk via inredningsbutiken… 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   7 januari, 2012 at 23:59

   Javisst är det! 🙂
   Jag höll nog utkik efter dig längs vägen, men såg ingen 🙂

 • Reply
  Linda
  7 januari, 2012 at 23:16

  Oj Anna-Lena, då skulle du se hur det ser ut hos oss när vi har stökigt. 🙂 Inget man vill fota direkt! Får ofta höra samma sak, när jag pratar om att jag ska städa så svarar folk spontant att "nämen ni har ju så fint!" , men vem tar bilder av skiten liksom! 😉 Och skulle det vara det enda man publicerade, dag efter dag, bilder på stökiga rum, så skulle nog ingen orka läsa värst länge. Men jag har också tänkt att man borde visa den "ostädade sanningen". Men tillika är ju sanningen att den "ostädade sanningen" inte är mitt intresse utan mitt intresse ligger ju i inredningen, i det fina och vackra. Men de som helt spontant kommer på besök en kväll mitt i veckan kan nog bli överraskade! 😉

  Kram!

  • Reply
   Anna-Lena
   8 januari, 2012 at 00:02

   Så sant, så sant, Linda! Jag vet att det nog är många som kommit in till oss som blivit förvånade över att vi inte har det lika välstädat som på fotona i bloggen. Och de här bilderna var ju inte "worst case scenario" heller om man säger så…men det här var så långt jag kunde sträcka mig att visa upp här 🙂

 • Reply
  Camilla
  7 januari, 2012 at 23:25

  så nu har du avslöjat alla bloggande småbarnsföräldrars hemlighet 😉 Som sagt, oreda ser man så mycket av dagligen så det hoppar man gärna över både i de egna inläggen men också när man läser andras bloggar! Kul ändå att du bjuder på den nakna sanningen 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   8 januari, 2012 at 00:03

   Japp, hemligheten är ute – och bra är väl det! 🙂
   Nej, en blogg med bara oreda och stök på fotona skulle inte bli särskilt välbesökt av mig heller. Men en gång kan man göra undantag tycker jag 🙂

 • Reply
  Ann-Christine
  8 januari, 2012 at 11:00

  Yep! Precis så är det 🙂

 • Reply
  Ann-Christine
  8 januari, 2012 at 11:00

  Måste bara tillägga också att ibland sporrar det mig att röja upp lite hemma, bara för att kunna fotografera lite, så det kan ju vara positivt.

  • Reply
   Anna-Lena
   8 januari, 2012 at 11:22

   Ja, så är det faktiskt! 🙂 Man har ju inget att blogga om ifall man inte kan fota. Jag brukar passa på att fota många rum de gånger jag har städat lite ordentligare, så har man lite bilder på lager 🙂 Det man visar på bloggen behöver ju inte vara dagsfärska bilder fast läsarna kanske tror att man knäppt fotot samma dag 🙂

 • Reply
  Ninette
  8 januari, 2012 at 12:32

  Härliga bilder! speciellt den med hinken. Helt underbara bilder som man blir glad av! Själv brukar jag städa enligt principen "syns det inte på fotot så är det inte rörigt/dammigt" 🙂 Vi har typ en hörna hemma som inte är rörig, den man fotar o resten är en enda röra (mycket värre än på dina fina bilder!)

 • Reply
  Johanna
  8 januari, 2012 at 13:17

  Tack för röran! 🙂
  Känns skönt att man inte är ensam, men som sagts tidigare här i kommentarena, det är ju det rena städade man gärna vill se. Röran får jag nog av här hemma 😀

 • Reply
  En vacker vardag
  8 januari, 2012 at 18:02

  Ha, vilken härlig bild på syskonen! Har hon satt hinken på huvudet för att skydda sig för lillebror kanske? Jag undrar om det finns någon barnfamilj som har det tip-top hemma?

  • Reply
   Anna-Lena
   8 januari, 2012 at 18:11

   Det kan behövas skydd när han kastar strumpor åt alla håll – det går vilt till då minsann! 🙂 Nej, jag tror inte heller det finns någon barnfamilj som har det välstädat hela tiden.

 • Reply
  Sanna
  8 januari, 2012 at 20:16

  Bra tema!

 • Reply
  sus
  8 januari, 2012 at 22:04

  Tack, det var trösterikt! 🙂 Fina bilder på kidsen.

 • Reply
  Jessica
  19 januari, 2012 at 09:36

  Exakt. Tur att det inte syns hur det ser ut bakom eller vid sidan när man fotar 😉

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.