Rottingstol

 

Just nu tillbringar jag en hel del tid på Findit och liknande sidor i jakt på möbler till pojkrummet. För några dagar sedan råkade jag få syn på en billig rottingstol som dessutom såldes av en som bor i samma by som mig. Det var inget jag hade tänkt köpa just nu, men ibland måste man bara passa på! När vi möblerade “problemhörnet” på övre våningen i höstas så flyttade jag in en av polyrottingstolarna från terrassen. Tanken var att den skulle stå där i vinter och så skulle jag skaffa en ny stol dit till sommaren när terrasstolen ska flytta ut igen. Men nu råkade jag alltså hitta en perfekt stol för några tior!

 

 

Den påminner väldig mycket om den förra stolen vi hade där, så man märker knappt att det är en annan stol. Bra så! Färgen flagnar lite på den “nya” stolen, så jag kommer att spraya lite vitfärg på den i vår när det är lite varmare ute.

 

 

Mittemot stolen står min gamla keyboard som mina föräldrar köpte åt mig när jag var i 10-årsåldern. Tyvärr är jag ingen musikalisk talang så jag slutade spela efter några år, men min pappa har däremot spelat mycket på den under alla dessa år. Nu tyckte han att vi kunde ta hem keyboarden till oss och hålla tummarna för att våra barn har ärvt hans musikalitet.

 

 

Den svarta sittbänken är egentligen en av Ikeas Expedithyllor som vi lagt liggande istället för stående. Det var svårt att hitta en passlig möbel att ställa längs med trappräcket som inte skulle blockera balkongdörren, men den här passade bra storleksmässigt. Den randiga sittdynan har min mamma sytt.

 

 

Bakom bokhyllan finns ett likadant fönster som på andra sidan balkongdörren (det syns på en av bilderna här ovanför). Med dessa möbler fanns tyvärr inget annat alternativ än att placera hyllan framför fönstret, men egentligen stör det inte så mycket. I andra ändan av rummet har vi tv-hörnan, så det här är ett stort, öppet utrymme som går genom hela huset och det kommer in tillräckligt med ljus trots att fönstret är blockerat.

 

 

Och nej, några möbler till pojkrummet har jag inte lyckats fynda ännu! Men jag är i alla fall nöjd över stolen.

 

0 gillar
Detaljer Hemma hos oss Kuddar & dynor Möbler Modern inredning Trappor TV-rum Väggdekor

Du Kanske Också Gillar

14 Kommentarer

 • Reply
  Erika
  17 januari, 2012 at 15:59

  Vad har du köpt fåglarna? 🙂 Eller har du målat dit dom?

 • Reply
  Livet på Vestergård
  17 januari, 2012 at 18:09

  Så snyggt och enhetligt med svart-vitt. Vi har haft två likadana rottingstolar som den du köpte. De var gamla och välanvända och den senaste sommaren hade vi dem ute på verandan.

 • Reply
  Sanne
  17 januari, 2012 at 19:16

  Du får sätta dej i stolen och njuta när dina små spelar för dej !
  Snyggt med svart och grått i inredningen !
  Kraam
  Sanne

 • Reply
  Nina
  17 januari, 2012 at 22:54

  Fynd som fynd 🙂 Du har det så fint där i hörnan!
  Jag tog hem en keyboard från makens barndomshem med baktanken att han skulle hålla igång sin musikaliska talang, men ingen av oss har rört den… Men kanske nån dag.

 • Reply
  Malin
  18 januari, 2012 at 09:54

  Hejsan!
  Tyckte om dina metall lådor(?) den som huslyktan står på.
  Skulle också kunna tänka mig sådana, var har du fyndat dem?
  En fin dag till dig, MALIN

  • Reply
   Anna-Lena
   18 januari, 2012 at 11:47

   Lådorna är köpta på Minimani för ca 2 år sedan.

 • Reply
  Josefin
  18 januari, 2012 at 12:19

  Blev nyfiken på Expedithyllan som bänk. Håller den?

  • Reply
   Anna-Lena
   18 januari, 2012 at 12:46

   Jo, vi vuxna har nog suttit på den och den känns stadig och rejäl. Jag var lite skeptisk i början, men det funkar bättre än jag trott. Men vi sitter inte där speciellt ofta, så kanske det skulle vara annorlunda om den var i användning mera flitigt.

 • Reply
  Bitta
  15 februari, 2012 at 22:22

  Undrar om de svarta förvaringslådorna i Expeditbänken också är från Ikea? Jag har inte sett någon sådan modell eller har du själv gjort handtagen? Snyggt!

 • Reply
  Olivia
  26 februari, 2014 at 23:19

  Hej! Vart har du köpt din förra stol?
  Vet du någonstans man kan hitta liknande, med den tjocka rundade kanten kring rygg- och armstöd?
  MVH Olivia

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.